מבזקים
קריית אונו על המפה הצבאית: רס״ן י׳ נבחר למצטיין ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר באר יעקב גאה: רס״ל ש׳ נבחרה למצטיינת אגף התקשוב וההגנה בסייבר בעיריית אשדוד מזהירים: "לא נאפשר מדורות גבוהות, תהיה אכיפה ללא פשרות" מערכת החינוך חוזרת בהדרגה: זהו מתווה הלימודים שפורסם לאחר חופשת הפסח מזל טוב: רחובות חוגגת לראש העיר לשעבר רחמים מלול יום הולדת 80! ירושלים: חסימות בכניסה לעיר – המשטרה מפנה מפגינים בכוח ובמכת"ז בית שמש על הגל: 4 תארי אליפות ישראל לשחייני הפועל יבנה על המפה העולמית: תלמידי “יצחק נבון” כובשים את הבמה עם מיזם הסברה פורץ דרך צומת מסובים: רוכב קורקינט כבן 35 נהרג מפגיעת רכב חילופי פיקוד בתחנת גלילות – מפקד חדש נכנס לתפקיד ירי לעבר מספרה בנתניה – הרקע פלילי בת ים מתכוננת לחירום: לוחמי האש תרגלו תרחישי אש בפרויקט הענק החדש בעיר שיבושים בכניסה לירושלים: מפגינים חוסמים את הציר המרכזי עולים חדשים ברחובות? יש לכם מקום חדש להתחבר מגרש אחד, שני דורות: המהלך המרגש בקריית מלאכי ביתר עילית: שריפה בבניין מגורים – 7 נפגעים, בהם חמישה ילדים פונו לבית החולים נוסעים ברחובות? חסימה זמנית בסעדיה גאון שורשים בתלת ממד: ההישג של קמפוס רבין בבאר שבע יפו: שני אחים נעצרו אחרי דקירה קשה במשפחה חילוץ מהאוויר בוואדי קלט, סוף טוב בנחל דרגה

עיריית אילת תידרש להעביר 50 מיליון שקלים – מכספי התושבים?

לנקרי: "אנו מתנגדים לזה נחרצות ולא ניתן לזה לקרות. כספי הארנונה של תושבי אילת ישמשו את תושבי העיר ולא שום עיר אחרת או קרן כזאת או אחרת של המדינה"

בעקבות הצבעת ועדת הכספים על העברת ״קרן הארנונה״ כחלק מחוק ההסדרים ובהתאם להחלטת ראשי הרשויות שהתקבלה בישיבת חירום שהתקיימה היום (ראשון), הודיע השלטון המקומי על השבתה כללית של כלל השירותים המוניציפליים ברשויות המקומיות, החל ממחר, יום ב' 15.5.2023 – זאת כפי שפורסם לראשונה בחדשות 08.

במסגרת השביתה לא יינתנו גם באילת, שירותי קבלת קהל ומענה טלפוני בכל יחידות העירייה ולא יבוצע פינוי אשפה. במערכת החינוך: סייעות לא יפתחו את גני הילדים, מורים המועסקים על ידי הרשות לא ילמדו בכיתות ולא יינתנו שירותי אבטחה, ושירותים תומכים מעובדי חינוך כמו ספרנים, תומכי הוראה, מזכירות ואבות בית. החינוך המיוחד יפעל כרגיל כולל הסעות וגם בחינות הבגרות כולל בחינת הבגרות במתמטיקה יתקיימו כסדרן. ראש העירייה – אלי לנקרי, שנכח בדיונים אמר: "כספי הארנונה של תושבי אילת ישמשו את תושבי העיר ולא שום עיר אחרת או קרן כזאת או אחרת של המדינה".

בדיון של ועדת הכספים בה השתתפו ראשי רשויות, ביניהם גם ראש העירייה –אלי לנקרי, נרשמה כאמור התנגדות נחרצת וגורפת לאישור קרן הארנונה לפיה רשויות חזקות יפרישו מהארנונה העסקית בתחומן לקרן ארנונה שתשרת רשויות מוחלשות. "יש כאן ניסיון לפגוע בחינוך, ברווחה, בתרבות וביכולת לספק שירותים מוניציפליים לתושבים שלנו ולהביא לקריסה של הרשויות המקומיות" ציינו במרכז שלטון מקומי והוסיפו: "לא מתפקידנו לדאוג למקורות תקציביים לפתרון משברים לאומיים. החוק הזה נולד בחטא ולא יתרום בשום צורה לפתרון משבר הדיור. לצערנו, לאחר שכל ההתנגדויות נתקלו בחומה אטומה, לא נותר לנו אלא להשבית את השירותים המוניציפליים ולהילחם על זכויות התושבים שלנו״.

לא מיותר לציין, כי בהתאם לחוק, תידרש עיריית אילת להעביר בטווח של כ – 5 שנים, סך של כ – 50 מיליון ₪ לטובת קרן הארנונה שתשרת רשויות אחרות. בעניין זה הבהיר ראש העירייה לנקרי: "אנו מתנגדים לזה נחרצות ולא ניתן לזה לקרות. כספי הארנונה של תושבי אילת ישמשו את תושבי העיר ולא שום עיר אחרת או קרן כזאת או אחרת של המדינה". עוד ציין ראש העירייה, כי המשמעות לגבי העיר אילת היא הרת אסון ויכולה להביא את העירייה לקריסה כלכלית וכמובן לפגיעה קשה בשירות לתושבים ובאיכות החיים של התושבים בעיר.

ברוח הדברים הללו העביר ראש העירייה פניה בהולה לשר האוצר – בצלאל סמוטריץ, לפני הדיון בוועדת הכספים ובה הדגיש, כי משום מאפייניה הייחודיים של אילת, נדרש להחריגה מן החוק. בדבריו הבהיר ראש העירייה, כי אילת אינה נותנת שירותים רק לתושביה אלא משרתת עוד כ – 3 מיליון נופשים בשנה, לכן החלוקה של ההכנסה מארנונה עסקית לנפש צריכה להיות בהתאם. עוד ציין ראש העירייה, כי ההשלכות הפריפריאליות על הוצאות העיר גדולות פי כמה מהשפעת המדד הסוציו אקונומי ואילת כעיר המרוחקת והמבודדת ביותר בישראל, סובלת מכך יותר מכל עיר אחרת".

ראש העירייה הדגיש בדבריו, כי התעשייה העיקרית של אילת – תעשיית בתי המלון שונה בתכלית מכל התעשיות האחרות בכך שתעריף הארנונה שלה אינו גבוה ובניגוד לתעשיות אחרות זו תעשיה עתירת הוצאה הדורשת שירותים ברמה גבוהה. על רקע האמור ביקש ראש העירייה את התערבות השר לשינוי ההחלטה לגבי אילת.

כאמור, לצד הדרישה להחריג את אילת, גם אילת נכללת בהשבתה ובהתנגדות הגורפת לחוק.

◼️ לקבוצת החדשות באילת והערבה לחצו כאן

צילום: ארכיון | דוברות עיריית אילת

דילוג לתוכן