מבזקים
הכדורסל יוצא לרחוב בנס ציונה: ההרשמה לטורניר הענק נפתחה 18 תחומי שיפוט חדשים נחתמו ביו"ש: אורנית תחצה את הגדר, אפרת תתרחב באלפי דירות המשטרה נכנסה למתחם בעיר העתיקה בירושלים: כנס המזוהה עם הרשות הפלסטינית סוכל האלימות אחרי המשחק בנתניה הסתבכה: 4 נעצרו בחשד לתקיפת שחקנים ואוהדים אחרי המחלוקת והפרישה: מאיר דהן חוזר לקואליציה של רועי גבאי ביבנה תושב ראשון לציון נאשם בתקיפה במועדון: אגרופים לפנים ובקבוק זכוכית לראש נתניה, הרצליה, בת ים וראשון לציון במסר מפתיע לתושבים: הקיץ סעו לזיקים עד כ־10,000 שקל לעובד הוראה: 8 תיכונים בנתניה נכנסו לרשימת המצטיינים של משרד החינוך מחפשים מה לעשות היום עם הילדים? הפנינג חינמי לכל המשפחה בדימונה בלי קוד ובלי ידע טכני: ערב AI חינמי יתקיים בדימונה סערה ביו"ש: ח"כ צבי סוכות ניפץ אנדרטה בכפר ליד שכם – צה"ל: "פעל באופן שקרי ומניפולטיבי" מהפכה באפרת: מגדלים בני 15 קומות וכ־500 דירות בשכונה החדשה שתשנה את גוש עציון אבנים הושלכו לעבר בית כנסת ברמת השרון סמוך להרצליה: המשטרה חוקרת את הרקע מאילת לגן יבנה, ומהכאב למסורת: אלפים צפויים לרוץ שוב לזכר רס"ן אופק אהרון ז"ל חשד: עורך דין זייף מסמכים רבים עבור נהגים שרישיונם נשלל האופוזיציה ברחובות במתקפה על מתן דיל: ״פתחתם את האצטדיון – והתושבים משלמים בפקקים״; ראש העיר: "אנחנו לא מתעלמים מהבעיה" חשד לשיטה שאפשרה לנהגים פסולים להמשיך לנהוג: עורך דין נעצר במחוז מרכז הטלפון הגנוב הוביל את הבלשים: כך אותרה החשודה בגניבה מחוף הנסיכה באילת הנסיעות יישארו בחינם: הממשלה האריכה את ההטבה למפוני המלחמה עד אמצע נובמבר 63 אלף תלמידים, 20 מוסדות חדשים ו־70 מיליון שקל: כך תיפתח שנת הלימודים בנתניה
חיים ביבס צילום חורחה נובומינסקי

ראשי השלטון המקומי קוראים לעצור את הדיונים בהצעת חוק הכלבת

חיים ביבס צילום חורחה נובומינסקי
חיים ביבס (צילום: חורחה נובומינסקי)

יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס ויו"ר מרכז המועצות האזוריות עמיר ריטוב פנו במכתב דחוף לשרי החקלאות, הגנת הסביבה, הפנים, סגן שר הבריאות, וח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה, בדרישה להקפיא את הדיונים בחוק עד להגעה להסכמות עם השלטון המקומי. 

במכתב נאמר כי חוק הכלבת משית על הרשויות המקומיות את העלויות בעבור הקמת כלביות לכל היישובים בארץ (כאשר נכון להיום קיימות רק כ-45 כלביות המוחזקות ע"י רשויות מקומיות), בעלות מוערכת של כ- 900 מיליון ₪, וזאת לפני חישוב עלות האחזקה השנתית שמוערכת בכ-190 מיליון ש"ח. כל אלו, בנוסף לעלויות הנרחבות בגין פיקוח על הליכי הבידוד של חיית המחמד בבית בעליה. במכתב נטען כי הרשויות המקומיות לא יוכלו לשאת בעלויות אלו מבלי השתתפות ממשלתית. בנוסף, מתווה החוק נקבע מבלי הסכמות השלטון המקומי ומבלי שנערך מיפוי ותכנון אסטרטגי לטיפול מקיף בבעיה.

ההתנגדות מגיעה בשל הצעת החוק, אשר קודמה ע"י הממשלה ללא דיונים מול נציגי השלטון המקומי ולמעשה מטילה את האחריות המלאה לטיפול ומניעת הכלבת על השלטון המקומי. השלטון המקומי מתגייס חדשות לבקרים לסייע לממשלה במטלות תחת תחום האחריות שלה, ופועל ללא לאות להתמודדות עם מניעת מחלת הכלבת, באמצעות פיזור חיסונים ועוד. ועם זאת, הרשויות המקומיות מתנגדות למשיכת אחריות משרד החקלאות מהנושא ולהפיכת המלחמה בכלבת למטלה בלעדית של הרשויות המקומיות. מסיבות אלו קוראים ביבס וריטוב לח"כ איתן כבל לעצור את הצעת החוק בשלב זה, של הכנה לקריאה שנייה ושלישית בוועדה ולמנוע את הפגיעה בשלטון המקומי.

חיים ביבס יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות: "משרד החקלאות מתנער מאחריותו כלפי בעלי החיים ומקדם חקיקה פוגענית, שמשיתה עלויות בלתי סבירות על הרשויות המקומיות. לא נסכים לפגיעה התקציבית הקשה ונפעל לחייב את הממשלה לטיפול מקיף בתופעה". עמיר ריטוב יו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש מועצת לב השרון: "משרדי הממשלה, בחסות החוק למעשה מבקשים להסיר אחריות בנוגע למניעה וטיפול בהתפרצות הכלבת ולהעביר אותה באופן בלעדי לטיפול הרשויות. פעולה זו עשויה להוביל לקריסה כלכלית ולפגיעה קשה מאוד בתקציבים ובתושבים, לצד קושי רב בניהול והתמודדות מול הבעיה. אנו קוראים להליך של שיתוף פעולה ועבודת צוות, כדי להוביל לפתרון אמיתי מהיר ומקיף – יחד עם כל גורמי הממשלה הרלוונטיים".

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן