מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

הבריכה מרחובות מככבת בניו יורק טיימס

מלול חשף בניו יורק טיימס: "יש לי שבעה ילדים, אחד מאוד אורתודוקסי, שניים דתיים והשאר חילונים"

ניו יורק טיימס – אחד העיתונים הגדולים בארה"ב פרסם כתבת מגזין רחבה על בריכת השחייה וייסגל ברחובות ובה ציין: "רחובות הצליחה למצוא פשרה, כזו שמדגימה את המציאות ההיברידית של חיי היום יום בישראל בה יהודים מרקעים שונים מוצאים מכנה משותף בעייתי אך מתפקד".

מדובר בכתבת מגזין של כתבי הניו יורק טיימס – פטריק קינגסלי וגבי סובלמן – על בריכות שחייה המציעות שחייה בהפרדה לצד שחייה מעורבת – העיר רחובות כיכבה בה. בכתבה התייחסו לרחצה הנפרדת בווייסגל, בריכה עירונית עם תשלום מוזל מכל בריכות האזור, ועל האופן בו נשמר המרקם העדין בין האוכלוסיות השונות בדמות שתי בריכות המופרדות זו מזו באמצעות גדר.

הכתבה עסקה בפשרה שהצליח למצוא ראש העיר רחמים מלול כאשר נבנתה הבריכה מחדש לפני שנים רבות – העיר נחשבת לאחת הערים המגוונות בארץ, מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית המשלב בתוכו ייצוג מכובד של כל העדות והזרמים החיים זה לצד זה בשלום ובחברות, כעיר כזו, בה קהלים שונים, היה צורך למצוא פתרון עירוני שיתאים לכולם ופתרון זה בא בדמות שתי בריכות השחייה העירוניות, זו לצד זו.

עיתוי הכתבה וההרחבה בנושא נעשים על רקע הקרע בחברה הישראלית והמתיחות סביב הרחצה במעיינות, בבריכות הציבוריות ובחופי הים ברחבי הארץ, אך בעוד שבערים ויישובים אחרים הקרע מוביל לסכסוכים בין שכנים במקרה הטוב, בעיר רחובות מבלות האוכלוסיות זו לצד זו מהמשאב העירוני ללא כל הפרעה ואף בהנאה גדולה.

"ראש העירייה רחמים מלול מצא דרך להיפגש באמצע – בריכה אחת לכל קהילה, זו לצד זו", נכתב.

מלול התראיין לניו יורק טיימס ואמר: "זוהי המשמעות של האחדות – לחיות זה לצד זה בחברות כשכל הצדדים נהנים ממשאבי העירייה בצורה שווה. אנחנו חיים על פי העיקרון של חיה ותן לחיות, אף פעם לא רציתי להיות בעמדה בה אני מתפשר יותר עבור אחד הצדדים".

ראש העיר התלוצץ עם הכתבים והסביר שמשפחתו הגרעינית, מהווה גם היא מעין מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית בארץ וברחובות בפרט: "יש לי שבעה ילדים, אחד מאוד אורתודוקסי, שניים דתיים אבל לא חרדים והשאר חילונים".

מלול, העומד בראש רשימת "אחדות" לראשות העיר: "רחובות מצליחה להדגים פעם אחר פעם כיצד היא מצליחה לשמור על המרקם העדין שחייב להישמר במדינתנו. כולנו אחים, כולנו שכנים, אויבינו לא מבדילים ביננו ואל לנו לעשות זאת בעצמנו. אין הם ואנחנו, יש את כולנו ועובדה שבעיר שלנו אנחנו מצליחים לחיות בחברות ושכנות כבר שנים רבות ואני מאחל שנעשה זאת עוד שנים רבות".

◼️ לקבוצת החדשות ברחובות לחצו כאן 

לכתבה המלאה בניו יורק טיימס לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תומר צדוק (ארכיון) | רחמים מלול - רמי זרנגר

דילוג לתוכן