מבזקים
נהג שיכור השתולל בבאר שבע: שלושה הולכי רגל נפצעו, בהם בת 4 אירוע חריג בבאר יעקב: פעוטה נמצאה משוטטת לבדה מחוץ לצהרון – הנהגת העיר התעלמה מההורים בצל המתיחות: צה״ל ופיקוד העורף מעדכנים – "ערוכים ודרוכים, אין שינוי בהנחיות" אשדוד מתכוננת לל״ג בעומר תחת רוחות חריגות: אכיפה מוגברת, כוחות מתוגברים ומוקד חירום מיוחד רוכב קורקינט בן 19 נפצע מפגיעת רכב בחולון פשיטה משטרתית חשפה רשת הימורים באשדוד וגן יבנה – מחשבים, טאבלטים וחדר נסתר בקיוסק מאות שוטרים, חסימות רחובות והנחיות מחמירות לקראת המשחק הגדול בתל אביב דרום תל אביב: בית בושת מחתרתי נחשף – צו סגירה ל-30 יום הוטל על הדירה אחרי שבועיים של מצוד: 19 חשודים נעצרו בפרשת הרצח ימנו זלקה ז"ל דיווח ראשוני: אדם אותר ללא רוח חיים ברחובות תיעוד: נהג בלי רישיון, בלי ביטוח ועם 11 ילדים ברכב במזרח ירושלים נמל אשדוד פותח בית ספר למלגזות – מהלך שמחזק את העצמאות התפעולית ראש העין: כנס לעסקים המקומיים מבטיח חיבורים, הזדמנויות וחשיפה לפרויקטים עירוניים שדרות: רפואה, קהילה וחוסן לאומי נפגשים תל אביב: חשוד בעבירות מין נעצר מיד עם נחיתתו בישראל האם אביב איטח בדרך לרשימת הליכוד לכנסת? תעלומה בתל אביב: גבר כבן 40 נמצא ללא רוח חיים במלון ברחוב אלנבי קריית מלאכי נערכת לל״ג בעומר: הגבלות חדשות על מדורות מהכיתה לקריית מלאכי ועד לחלל: תלמידי "אחוות אחים" כבשו את העולם – וזכו במקום השני חוזר הביתה לרמלה: עדן ענבר מונה למאמן אליצור
טבעת

ירידה ניכרת בשיעור של 7.5% בכמות הזוגות שנישאו בנישואים אזרחיים

טבעת

בדוח מיוחד שמפרסם המשרד לשירותי דת עולה כי נרשמה ירידה ניכרת בכמות האזרחים הישראליים שנישאו בנישואין אזרחיים בחו"ל. לפי הנתונים שמתפרסמים בדוח, 982 זוגות בלבד רשומים כיהודיים למרות שנישאו בנישואין אזרחיים בחו"ל, כאשר מרביתם (856 זוגות) הינם עולים חדשים מחבר העמים ומקצתם (126 זוגות) נמנים על עדות אחרות. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עליהם נשען הדוח, מדובר בירידה של 7.5% בכמות הזוגות שנישאו בנישואים אזרחיים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

בפילוח הנתונים של הנישאים בנישואים אזרחיים, עולה כי 44% מתוכם נישאו במדינות כמו ארה"ב, קנדה וצרפת, בעוד ש-39% נישאו בקפריסין ו-17% בצ'כיה. זוגות שנישאו בקפריסין וצ'כיה מוגדרות מיד כזוגות שנישאו בנישואים אזרחיים משום שאין במדינות הללו קהילות יהודיות אורתודוקסיות. עם זאת, מדובר במספרים נמוכים למדי שאינם עולים על 130 זוגות כאלה מדי שנה.

עוד עולה מהדוח כי שיעור הנישואין בישראל הוא מהגבוהים ביותר בקרב המדינות המפותחות. גיל הנישואין בקרב גברים שנישאו בשנת 2018 עומד על ממוצע של 27.5, לעומת 25.1 בקרב נשים. גיל הנישואין עלה במהלך עשרות שנים בשיעור של שנתיים וחצי בקרב חתנים ושלוש וחצי בקרב כלות, מה שמצביע על מגמת איחור בגיל הנישואין, אולם באופן מינורי בלבד.

נתונים נוספים מצביעים על כמות גדולה של זוגות שנשלחים על ידי בית הדין הרבני לבירור יהדותם. מדובר בכמות של קרוב ל-4,000 זוגות שנשלחו לבירור יהדותם בבית הדין הרבני במהלך שנת 2018. עם זאת, לשיעורים נמוכים לא הושג ברור המוכיח את יהדותם. מתוך אלפי הזוגות שנשלחו לבירור במהלך השנה החולפת, רק ל-122 זוגות לא נמצאה הוכחת יהדות קבילה על פי ההלכה. נתון מעניין שמופיע בדוח מדבר על 15 זוגות המוגדרים מידי שנה כ"פסולי חיתון" שאינם מותרים להינשא כדת ההלכה, אליהם מצטרפים כ-400 אלף ישראלים נוספים, מרביתם עולים מברית המועצות לשעבר וצאצאיהם, שאינם יכולים להתחתן בישראל משום שהם אינם יהודיים על פי ההלכה.

נתון נוסף מדבר על ירידה באחוזים בודדים בכמות הנרשמים לנישואין. כך, אם בשנת 2016 נרשמו לנישואין בלשכות הנישואין כ-37,675 זוגות, הרי שבשנה החולפת נרשמו 35,163 זוגות בלבד. מדובר בירידה של כ-6.2% לעומת 2016, למרות שהאוכלוסייה גדלה. 

דילוג לתוכן