מבזקים
הג׳ודוקא הראשל"צי פיטר פלצ׳יק מוכר את חליפת הקרב מפריז למען מתנדבי זק״א אשדוד במרוץ על נתיב הסחר החדש: "ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להישאר מחוץ ל־IMEC" צו מנהלי לאי קיום אסיפה, אוסר על קיומה של הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל באזור בית שמש ערד: אשה פונתה לסורוקה עם חבלות בראש ובגב לאחר שנפגעה בתאונת דרכים בשורה לראש העין: נתיב תחבורה ציבורית חדש בכביש 471 הושלם בשורה לאשקלון: ארבעה מתחמי התחדשות עירונית הוכרזו כמתחמים מועדפים לדיור אמילי דמארי: "הציפיות שלי מהממשלה הבאה זה שיתנו לאמהות את הביטחון, לא לפחד ללכת לישון ולקום מדפיקה בדלת" זו השנה השנייה ברציפות: אופקים נבחרה לארח את תערוכת אגרומשוב עיריית ראשון לציון משיקה את חוברת אירועי הקיץ 2026 המגפה השקטה: בת 67 אותרה ללא רוח חיים במצב ריקבון מתקדם בבת ים דגלי הגאווה הוצתו ברחובות; עיריית רחובות: "עליית מדרגה מדאיגה" בשורה גדולה לתושבי שכונת הנביאים בראש העין – גן חסמבה נחנך השבוע בשכונה השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, במג״ב ירושלים: "חשוב לי שלוחמים ירגישו בטוח לפעול נגד האיומים – יש לכם את הגיבוי שלי" בת־ים מצדיעה לדור הבא: שש נערות נבחרו ל“אשת חיל לנערות” באירוע ההוקרה העירוני מה קרה ברחוב ורדימון בנתיבות? כ־5,000 תלמידים באופקים: תוכניות המצוינות של הקיץ יצאו לדרך הוקרה לראש העין: אגף הרווחה קיבל אות ממשרד הרווחה על פעילות בזמן חירום "ייתכנו עומסי תנועה באזור הורוביץ וכן שיבושים או הפסקות חשמל" – הודעה חשובה לתושבי קריית מלאכי אשקלון משדרגת את הבטיחות בדרכים: יוקם מעגל תנועה חדש בצומת מרכזית בעיר בשורה לנגב: מרכז שיקום יום ראשון מסוגו יוקם בבאר שבע

מילה טובה | איפּוֹן מהג'ודוקה במרכז 'שלוה' הירושלמי

הג'ודוקה והמדליסט אורי ששון מבקר ילדים עם מוגבלויות מאזור הדרום שפונו בעקבות המלחמה ומקבלים מסגרת טיפולית וחינוכית במרכז 'שלוה' בירושלים

ארגון שלוה הקים מרכז מיוחד להפגה, פנאי וטיפול בילדים עם מוגבלויות שפונו מיישובי הצפון והדרום ונותרו ללא קרקע יציבה ומסגרות טיפוליות.

ארגון 'שלוה' הפך מפרוץ המלחמה למרכז חירום לאומי ומעניק מענה טיפולי ורגשי לילדים עם מוגבלויות שפונו מעוטף עזה ומיישובי הצפון. אותם ילדים נתלשו מכל מה שהם מכירים ביום אחד ושגרת הטיפולים שלהם נפסקה. שלוה התגייסה להחזיר להם את סדר היום ואת הטיפולים שהם זקוקים להם להמשך התפתחות.

השבוע הגיע הג'ודוקא והמדליסט אורי ששון לשלוה, להתנדב עם הילדים ולשמח אותם. ששון קיים אימון ג'ודו עם הילדים יחד עם מאמן הנבחרת של 'שלוה' גדי בן לולו.

״שלוה היא הפתרון האולטימטיבי בימים אלו, הודות ליכולתנו הבלעדית להעניק בטיחות, יציבות שיקומית, כמו גם תמיכה חברתית ורגשית לילדים עם מוגבלות המתגוררים בדרום ובצפון הארץ ומושפעים ישירות מהלחימה. השליחות של שלוה בימים אלו היא להרחיב את הטיפולים והמעטפת שהיא מעניקה בימי שגרה למאות ילדים ונוער, לכל ילדי הדרום והצפון עם מוגבלות, אשר נקלעו למצב בלתי אפשרי ושגרת חייהם נקטעה באחת. אנחנו כאן על מנת להחזיר את הילדים עם המוגבלות ואת משפחותיהם אל המסלול ואל שגרה מסוימת ולהעניק להם את הטיפולים והמעטפת שהם זקוקים לה כל כך״, אומר מייסד ונשיא שלוה, קלמן סמואלס.

בנוסף, כחלק מתפקודו של הארגון בימים אלו כמרכז חירום לאומי, הוקם מוקד חירום לתמיכה וסיוע ראשוני למאות מתושבי הדרום והצפון שלהם בן משפחה עם מוגבלות ומסייע בשיקומם באמצעות ליווי ותמיכה רגשית, מעגלי שיח ופעילויות נוספות.

ארגון שלוה מסייע בימים אלו גם לכ-100 נערות בסיכון שפונו מיישוב בדרום ומעניק להן בית חם וסביבה יציבה ובטוחה.

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שלוה

דילוג לתוכן