מבזקים
"כפה עליו להישאר במקלט כשהוא מפוחד ובוכה": כתב אישום בפרשת בן ה־10 מפתח תקווה החל מ־18:00: חסימות כבישים ועומסים סביב טרנר בבאר שבע אחרי שנים של הזנחה: כך מתכננים לשקם את מקווה הבאבא סאלי באשקלון חשדות סביב מסמכי המינוי: יו״ר נתיבי איילון ומנכ״ל עיריית אשקלון לשעבר נדרש לספק תשובות אין לכם בית כנסת קבוע? יותר מ – 400 מוקדי תפילה ייפתחו ביום כיפור ברחבי הארץ 80 שנה ללילה ששינה את הנגב: הסיפור חוזר לבמה בגבעתיים 25 שקל לילד והורה חינם: פעילויות המורשת של פתח תקווה בסוכות עד גיל 12 בחינם: כך ייראה חול המועד סוכות במוזיאונים בבאר שבע מפיק "חברים" הגיע לנובה, כפר עזה ושדרות: "7 באוקטובר חיזק את הזהות היהודית שלי" סוכות בהרצליה: נגרות, אפייה וקסמים בחינם – וגם קארטינג בגובה שלוש קומות חינם בכפר סבא: יומיים של קרקס, משחקי יריד ופעילויות לילדים בסוכות לנהוג בטרקטורון ולהפעיל שופל: עיר הבנייה לילדים ממשיכה בראשון לציון בסוכות סוכות בפתח תקווה: שלוש שעות של קרקס, נינג׳ה, מים ואקסטרים – וכמה זה עולה חינם בסוכות בנתניה: קישוטי סוכה, לוכדי חלומות ו״יער מתוק״ לילדים לא עובדים או צמצמתם משרה מאז 7 באוקטובר? ייתכן שמגיעה לכם קצבה מקרן הפנסיה תקלה מול חוף פלמחים: כטמ״ם של חיל האוויר נפל לים – חיל הים אסף אותו גם כשהיה על הרצפה: שניים נאשמים בתקיפה קשה בקיוסק ברמת השרון לילה קטלני באשקלון: גבר כבן 30 נהרג באירוע אלימות ברחוב יפה נוף כביש 431: רוכב אופנוע כבן 30 נפצע קשה בתאונה סמוך לראשון לציון נס ציונה: ארבעה נפצעו בתאונה ברחוב ויצמן – בת 25 פונתה לקפלן במצב בינוני

מקדמים תשתיות, בטיחות וקליטת המפונים בבני שמעון

בין הפרויקטים שעלו בפגישה: הקמת גופי תאורה ומעקות בטיחות לאורך גל צידי כביש  310, דבר שיסייע רבות בצמצום סכנות ומניעת תאונות, וסלילת שביל אופניים מבית קמה לשובל בכביש 264

שרת התחבורה הגיעה למועצה האזורית בני שמעון, יחד עם כל צמרת משרד התחבורה, לפגישת עבודה בנושא תקומת העוטף וקליטת היישובים המפונים אצלנו במועצה. השרה נפגשה עם ראש המועצה ניר זמיר וצוות המועצה.

במהלך הפגישה שוחחו המשתתפים על דרכים לקדם את קליטתם של יישובי העוטף בבני שמעון בצורה הטובה ביותר, באמצעות משרדי הממשלה. המועצה צפויה לקלוט בקיבוץ 'חצרים' הנמצא בשטחה, את מפוני קיבוץ 'בארי' בשכונה זמנית שתוקם בסמוך, זאת בנוסף לתלמידים מקיבוצים מפונים נוספים שיצטרפו למערכות החינוך הפועלות במועצה.

ראש המועצה ניר זמיר ביקש משרת התחבורה וממנכ"ל משרדה לאשר תקציב לבניית מסוף אוטובוסים בבית הספר נווה במדבר, כמו גם לקדם את אישור סלילת הכבישים הפנימיים והכיכרות בחצרים. צוות המועצה הציג לשרה ולצוותה את התכנית לפיתוח כניסה חדשה לקיבוץ להב ולאזור התעשייה דביר במסגרת שדרוג כביש 325, וביקש את תמיכת המשרד בעניין. שני פרויקטים חשובים נוספים שעלו בפגישה הם הקמת גופי תאורה ומעקות בטיחות לאורך גל צידי כביש  310, דבר שיסייע רבות בצמצום סכנות ומניעת תאונות, וסלילת שביל אופניים מבית קמה לשובל בכביש 264.

ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון: "הפגישה הייתה מוצלחת ואפקטיבית. השרה והצוות שלה התרשמו מהתכניות והבטיחו כי ינסו לקדם את הפרויקטים ואישור התקציב בהקדם האפשרי. צוות המועצה ואני נעמוד בקשר מול צוות משרד התחבורה ומול השרה כדי להמשיך ולקדם את הפרויקטים החשובים יחד ואת רווחתם של המפונים שנקלטים אצלנו בבית."

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב: "שמחתי לעמוד מקרוב אחר התקדמות הפרויקטים התחבורתיים במועצה חרף מצב המלחמה והאתגרים שהוא מייצר. הנחיתי את הדרגים המקצועיים במשרד התחבורה, לתעדף את כל הנושאים הקשורים לטיפול במפונים, זאת לצד קידום פרויקטים תחבורתיים לטווח הארוך בכל רחבי המדינה והמשך הרצף התפקודי בשגרת החרום".

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "משרד התחבורה והבטיחות בדרכים רתום באופן מלא לטובת רווחתם של המפונים במגורים הזמניים, עד לשיקומם המלא של היישובים שנפגעו. במקביל, בהנחייתה של שרת התחבורה אנו פועלים לקדם שלל פרויקטים שנעצרו בפרוץ הלחימה לטובת השמירה על הרציפות התפקודית והגברת הקישוריות והחיבוריות בכל רחבי המדינה, אני כאן לשירותכם, והצוות שלנו במשרד רתום לטובת הצרכים שלכם".

◼️ חדש! לקבוצת חדשות מועצות אזוריות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דנה שמח

דילוג לתוכן