מבזקים
מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם חג הסיגד מגיע לשכונות ירושלים: איפה ומתי יתקיימו החגיגות? "אני לא רואה, אבל חושב על מי שיבוא אחריי": הסיפור של דרור ופאקו מאשדוד מופעים בחינם, טיולים ויום מיצוי זכויות: מה מחכה לתושבי גבעת שמואל בנובמבר? מחפשים עבודה בגדרה? המועצה פרסמה גיוס ל – 35 משרות בגנים ובכיתות חמישה ימי פעילות ב – 50 שקל: ההרשמה לחנוכה בירושלים נפתחה, ויש גם פטור מתשלום 50 הופעות ואורחים מרחבי העולם: פסטיבל המוזיקה הבינלאומי חוזר לירושלים יותר מצלמות ברחבי אילת: העירייה מקדמת הרחבה של מערך האבטחה העירוני

פרויקט "קהילה מבשלת" בקריית אונו חוגג 5 שנים

"קהילה מבשלת" הינו פרויקט ייחודי ראשון מסוגו בארץ – לאחר הפעלתו בקריית אונו הצטרפו רשויות נוספות שהפעילו את המיזם המבורך.

בימים אלה מלאו חמש שנים לפעילות החברתית החשובה המתופעלת בקריית אונו באמצעות מתנדבים – "קהילה מבשלת".

הכל התחיל כאשר במחלקה העירונית להתנדבות באגף לשירותים חברתיים זיהו שחלק מהמטופלים שמקבלים באופן קבוע סל מזון אינם מסוגלים לייצר ממנו ארוחות בשל מגבלות פיזיות. הם חברו שם לעמותת אורנשטיין – עמותה שנוסדה בישראל בשנת 2017 על מנת להגשים את חזונם של הנרי אורנשטיין ז"ל, ניצול שואה וסוזי רעייתו, התורמים מזה עשרות שנים מכספם וממרצם במטרה לדאוג לארוחות חמות ומוצרי מזון, ביטחון תזונתי ותמיכה לקשישים, ניצולי שואה, משפחות נזקקות, ילדים ונוער בסיכון.

"קהילה מבשלת" הינו פרויקט ייחודי ראשון מסוגו בארץ – לאחר הפעלתו בקריית אונו הצטרפו רשויות נוספות שהפעילו את המיזם המבורך.

מדובר בקבוצה של קשישים בודדים או אנשים עם מוגבלויות שמטופלים באגף לשירותים חברתיים אשר במסגרת המיזם מקבלים מידי שבוע מנות ארוחה חמה מוכנות שמספיקות ל 4-5 ימים.

כיום שותפים בפרויקט 20 מתנדבים, המכינים את הארוחות לסירוגין. כל 2 מבשלות / מבשלים מתחלפים לסירוגין מידי שבוע כך יוצא שכל מתנדב/ת מבשל/ת פעם בשבועיים לאותו אדם. בממוצע כל  קשיש / נזקק מקבל כ 10 ארוחות מכל מתנדב/ת בחודש.

כחלק משגרת הפרויקט, המתנדבים שומרים על קשר טלפוני עם הקשישים, כדי לבדוק אם הם זקוקים לסיוע כלשהו בנוסף לארוחות. באם עולה  צורך נוסף מעבר למזון, המתנדבים מעדכנים את המחלקה העירונית להתנדבות.

רחל רביב מנהלת המחלקה להתנדבות בעיריית קריית אונו מספרת: "לעיתים עולים  צרכים בקרב הקשישים שאינם במסגרת הפרויקט והמתנדבים פונים למחלקה להתנדבות. אנו דואגים לטפל בבקשות אלה ולתת את הסיוע הנדרש לאותו קשיש או קשישה" .

הפרויקט מתנהל בהצלחה רבה כבר חמש שנים. האוכל מותאם לקשישים ולנזקקים בהתחשב במצב בריאותי, אלרגיות וכד' וומדד שביעות הרצון של הקשישים גבוה מאוד. המתנדבים  מסורים מאוד, מתמידים ומבצעים את ההתנדבות באהבה גדולה. חלק מהמתנדבים פועלים בפרויקט מאז הקמתו וכן מצטרפים מידי פעם מתנדבים חדשים והוותיקים יוצאים להפסקה.

בנוסף להבאת הארוחות החמות, המתנדבים יוצרים קשר אישי עם הקשישים והנזקקים, בודקים מה מצבם והאם הם זקוקים לסיוע כל שהוא. חלק מהמתנדבים מכינים את האוכל עם ילדיהם ואף  מביאים עמם את ילדיהם לבית הקשישים ובכך רותמים אותם לקחת חלק בפעילות ההתנדבותית החשובה.

◼️ לקבוצת חדשות – בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית קריית אונו

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית אונו

לחצו כאן
דילוג לתוכן