מבזקים
גן יבנה חוגגת עצמאות בקהילה: קומזיץ, מופעים וחגיגה מקומית באר שבע חוגגת עצמאות: במות ענק, כוכבים ואירועים בכל העיר תושב אשדוד איים על קצינה בכירה במרחב לכיש: "אם צריך לפגוע בשוטרים נפגע" תאונה עצמית במודיעין: נהגת רכב נפצעה בינוני לאחר שהתנגשה בעמוד אסון החניון ברמת החייל: המהנדס חנוך צחר בן ה-91 לא יישלח למאסר בפועל חוויה ברזילאית על המנגל הפרטי שלכם: "קאזה דו ברזיל" פותחת את הקצבייה ליום העצמאות פרשת ה"קצינים והקריפטו": כתב אישום חמור נגד שבעה קצינים בצה"ל ובמשטרה פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים

המכתב החריף של יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד שאול שניידר לצדוק רדקר

איך יתכן הדבר, שבימים אלו ממש, רספ"ן מוסיפה להזמין דירקטור המזוהה עם הממשלה הסינית להשתתף בהערכות מצב רגישות, הנוגעות לתשתיות לאומיות קריטיות, לפורום בו נדון סטטוס הפעילות הימית בכל ההיבטים לרבות היערכות לתרחישי חירום, דרך הפעולה והתמודדות עם איומים אסטרטגיים?

שאול שניידר יו"ר הדירקטוריון בנמל אשדוד העביר לפני זמן קצר (רביעי) לצדוק רדקר מנהל רשות הספנות והנמלים מכתב בנושא שלילת כתב ההסמכה של הנמל הסיני עד לסיום המלחמה והפסקת השתתפות נציגו בהערכות מצב רגישות.

במכתבו ציין שניידר: "מדינת ישראל נמצאת במלחמה רחבה כבר יותר מ-100 ימים ועושה רושם כי עדיין צפויות התפתחויות אסטרטגיות בחזיתות נוספות. התפתחות המלחמה תלויה בגורמים המוגדרים על ידי המערב כ״ציר רשע״ וכוללות את סין, רוסיה ואיראן. ניתן לראות בנקל עד כמה התיאום בין המדינות הוא לא פחות ממושלם בכל הנוגע לפגיעה בחוסנה הלאומי והכלכלי של ישראל.

סין היא אחת מהמעצמות העולמיות אשר לא רק שהפנו גב לישראל, אלא אף פועלת בגלוי נגדה. למעשה היא מפעילה חרם סחורות על מדינת ישראל באמצעות הוראה ישירה לחברות הספנות קוסקו ואואוסיאל להפסיק לפקוד את נמלי ישראל. חמור מכך, סין שותפה למימושו של מצור ימי דה-פאקטו על ישראל בכך שהיא משתפת פעולה עם הפרוקסי של איראן, החות'ים, ומונעת מעבר של אוניותיה במיצרי באב-אל מנדב. אם נביט באופן רחב יותר נגלה כי אנו "תורמים" למימושה של התכנית הסינית ״דרך אחת, חגורה אחת״, אשר נועדה להביא לשליטה של הסינים בנתיבי הסחר העולמיים, בכך שאפשרנו להם לבנות מוצב קדמי בדמותו של נמל המפרץ בחיפה.

אגב כך, אנו גורמים במו ידינו נזק אסטרטגי ליחסינו מול ארה"ב, ומתעלמים מבקשתה של ארה"ב למנוע דריסת רגל סינית במתקן אסטרטגי בישראל. אבקש להזכיר, שכתוצאה מכך הצי השישי האמריקאי הפסיק לפקוד את מפרץ חיפה. לצערי, למרות כל זאת, רספ"ן ממשיכה לפרוס את חסותה והגנתה על הנמל הסיני במפרץ חיפה. איך יתכן הדבר, שבימים אלו ממש, רספ"ן מוסיפה להזמין דירקטור המזוהה עם הממשלה הסינית להשתתף בהערכות מצב רגישות, הנוגעות לתשתיות לאומיות קריטיות, לפורום בו נדון סטטוס הפעילות הימית בכל ההיבטים לרבות היערכות לתרחישי חירום, דרך הפעולה והתמודדות עם איומים אסטרטגיים?

שניידר העביר העתקים מהמכתב לתא"ל (במיל') מירי רגב, שרת התחבורה והבטיחות בדרכים; דוד אמסלם, השר לשיתוף פעולה אזורי; צחי הנגבי, היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל; יוסי שלי, מנכ"ל משרד רוה"מ; משה בן זקן, מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים; עוזי יצחקי, יו"ר חנ"י Uאלי בר יוסף, מנכ"ל בפועל בחברת נמל אשדוד.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

צילום: פבל טוילצינסקי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן