מבזקים
אחרי תקופה ארוכה של ציפייה: אמיר דדון משיק אלבום חדש עם 10 שירים מקוריים צעיר בן 22 נפל מגג פח במהלך עבודתו בנתניה; מצבו בינוני איום ברצח על ח"כ צבי סוכות: "יש לי נשק, אני אהרוג אותך"; האבטחה סביבו תוגברה רכב התהפך בפתח תקווה; נהגת כבת 60 נפצעה שלושה מהסטנדאפיסטים המובילים בישראל יופיעו ברמלה – והמחיר לכרטיס? מצחיק לרגל ט"ו באב: מי יזכה בתליון יוקרתי בשווי 3,000 ש"ח בקניון עזריאלי רמלה? דיווח ראשוני: פועל נפל כ-9 מטרים אל בטן אונייה בנמל הדרום באשדוד בן 14 נפל מגג של גן ילדים בבנייה באופקים; מצבו בינוני אישה הוכשה על ידי נחש במהלך עבודתה בראשון לציון; פונתה לבית החולים משאית התהפכה בכביש 25 סמוך לים המלח; נהג בן 39 נפצע בינוני חשש כבד ברמת גן: עדי קורן, בת 59, נעדרת מאז יום שני – המשפחה מבקשת את עזרת הציבור לא הקרקע מעכבת את הבנייה: התשתית שעשויה לפתוח את הדרך לאלפי דירות בתל אביב וברמת השרון אחרי עשור של השבתה: פארק הנצח ברמת השרון חוזר לחיים למרות המחלוקות: בית המשפט אישר את קידום אחד ממגדלי המגורים הגבוהים בירושלים בגלל עומסי החום: כפר סבא מקדימה את פינוי האשפה בשעה בזמן שערים גדולות מאבדות תושבים: באר יעקב זינקה לצמרת הרשויות שקולטות אוכלוסייה ריקול לטיולון לתינוקות: סכנת קיפול, התהפכות ולכידת איברים – הפסיקו את השימוש מיד כתב אישום: תושב אשדוד נאשם במעורבות בירי לעבר בניין מגורים בעיר שימו לב: שירותי עיריית אופקים ייסגרו ביום חמישי – לא תתקיים קבלת קהל או מענה טלפוני גנב משאית מאתר בנייה באילת ונהג ללא רישיון מתאים: כתב אישום הוגש בתוך ימים

למ"ס: זינוק בבנייה למשרדים ומסחר במודיעין; ערים מובילות נוספות: נתיבות, ירושלים ובאר יעקב  

המיקום של מודיעין, הקירבה לכל עורקי התנועה הראשיים, והיותה מרכז תחבורתי של רכבת ישראל, מאפשרת נגישות גם לעובדים מחוץ לעיר, והופכת אותה לאטרקטיבית עבור חברות ותאגידים שרוצים להעתיק את המשרדים שלהם מגוש דן הצפוף והיקר.

העיר מודיעין מדורגת בעשירייה הראשונה של הערים המובילות בבנייה של משרדים ומסחר מתחילת השנה – כך עולה מניתוח נתוני התחלות הבנייה של הלמ"ס שביצע שמאי המקרקעין אוהד דנוס, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. בבנייה למסחר מודיעין מדורגת במקום השישי בישראל, ובמשרדים במקום העשירי. בשני המקרים נרשם זינוק בקצב הבנייה לעומת אשתקד.

מניתוח נתוני הלמ"ס עולה, כי במודיעין החלו להיבנות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2023 כ-52 אלף מ"ר בשטחי משרדים (קצב שנתי מוערך של 69.3 אלף מ"ר), זינוק לעומת כ-49 אלף מ"ר שהחלו להיבנות בה בכל שנת 2022. בייעוד מסחר החלו להיבנות במודיעין 15.4 אלף מ"ר (קצב שנתי מוערך של 20.5 אלף מ"ר) בשלושה רבעונים, זינוק חד לעומת 678 מ"ר בלבד שהחלו להיבנות ב-2022 כולה.

אלי גולדשטיין, מנכ"ל משותף בפרויקט הנבנה TechMod, מתחם עסקים והייטק ענק בעיר מודיעין שיכלול כ-86 אלף מ"ר למשרדים ו-14 אלף מ"ר למסחר, מסביר כי "בעיר מודיעין שחסרה בשטחי תעסוקה, ומרבית תושביה נאלצים לעבוד מחוץ לעיר, מתפתחים כיום מתחמי תעסוקה חדשים כדי לענות על הביקושים הקיימים ועל הגידול המהיר הצפוי באוכלוסיית העיר. המיקום של מודיעין בלב הארץ, באמצע בין ת"א לירושלים, הקרבה לכל עורקי התנועה הראשיים, והיותה מרכז תחבורתי של רכבת ישראל, מאפשרת נגישות גם לעובדים מחוץ לעיר, והופכת אותה לאטרקטיבית עבור חברות ותאגידים שרוצים להעתיק את המשרדים שלהם מגוש דן הצפוף והיקר, ולחברות המעוניינות לפתוח שלוחה או משרדים נוספים בארץ, במיקום מרכזי, ובעיר שמכילה את כוח האדם המקצועי מהאיכותיים ביותר בישראל".

גם ברמה ארצית נרשם זינוק בקצב הבנייה למשרדים ועלייה בקצב הבנייה למסחר מינואר עד סוף ספטמבר. בשטחי משרדים החלו להיבנות 1.150 מיליון מ"ר (קצב שנתי מוערך של 1.533 מיליון מ"ר), זינוק לעומת 1.128 מיליון מ"ר שהחלו להיבנות בשנת 2022 כולה. הערים המובילות בבנייה למשרדים הן תל אביב, רמת השרון, ראשון לציון, ירושלים וחולון. בחמישייה השנייה מדורגות הערים נתניה, נשר, פתח תקווה, כפר סבא ומודיעין כאמור.

בשטחי מסחר החלו להיבנות 391 אלף מ"ר (קצב שנתי מוערך של 521 אלף מ"ר), לעומת 504 אלף מ"ר שהחלו להיבנות בשנת 2022 כולה. הערים המובילות הן פתח תקווה, עפולה, בית שמש, נתיבות, נתניה, מודיעין במקום השישי, ירושלים, באר יעקב, תל אביב, וכפר יונה.

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה ועסקים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: 3division

דילוג לתוכן