מבזקים
זמני כניסת ויציאת חג הפסח לכבוד פסח: מתכונים מושלמים להגשה בשולחן החג או בחול המועד – חלק ב' אחדות באשדוד: נערך טקס מכירת החמץ המסורתי במעמד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לקראת חג הפסח: מרחב לכיש השלים את ההיערכות המבצעית חיפושים נרחבים אחר נעדר מנתיבות; נצפה לאחרונה בבאר שבע ניצל את המלחמה כדי לבזוז בתים הרוסים בדימונה: כתב אישום נגד ה"פועל" המתחזה בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "הייתי רוצה לבער את הריכוזיות הממשלתית יתר על המידה": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים רמת גן: מחסן סמים בבניין מגורים נסגר בצו ל-30 יום בזמן מלחמה: ליטא לומדת מיוספטל איך מתפקד “אי רפואי בודד” דרום לבנון: חטיבה 8 חיסלה עשרות מחבלים והשמידה תשתיות רהט: 4 בתי עסק נסגרו מחשש שיפגעו בסכסוך הפלילי פסח בכותל במתכונת חריגה: הציבור לא יורשה להגיע ברכת הכהנים בירושלים תתקיים ללא קהל ובשידור חי נס ציונה: פסח עירוני עם ברד בשכונות ומתחם ענק מתחת לקרקע

במודיעין מצמיחים לקיימות

השיעורים מועברים על ידי מדריכי חברת "צעד ירוק" באופן חוויתי, חלקו ביציאה לסיורים לימודיים בחווה האקולוגית "חווה ואדם"

שנה שנייה של התכנית המיוחדת "מצמיחים לקיימות" יוצאת לדרך. הפעם, עם תשעה בתי ספר בעיר, אשר יתמקדו בהיבטים חשובים שונים של שמירה על הסביבה, כדור צעיר שיכול להשפיע ולהיות מעורב במשבר האקלים ההולך ומתעצם בשנים האחרונות.

עיריית מודיעין מכבים רעות זכתה לקחת חלק בתכנית אשר ממומנת על ידי המשרד להגנת הסביבה, במסגרת פרסום "קול קורא" אליו ניגשה העירייה. השיעורים מועברים על ידי מדריכי חברת "צעד ירוק" באופן חוויתי, חלקו ביציאה לסיורים לימודיים בחווה האקולוגית המיוחדת בעיר – "חווה ואדם", בה גם יתקיים בחודש מרץ יום שיא בו יציגו התלמידים את הפרויקטים.

במסגרת הפרויקט, יעסקו ארבעה בתי הספר היסודיים (דורות, שבטי ישראל, חופים ויח"ד)  בנושא של שימור וניטור מגוון המינים בטבע. בין היתר, יצאו בתי הספר לסיורים לימודיים, יעמיקו בלמידה של חקר ותיעוד מגוון המינים המקומי, יתכננו פרויקט בעקבות ממצאי הסיורים ומעבדות השדה שיקימו, ויציגו את הפרויקט במסגרת יום שיא של כל בתי הספר ביחד.

חמישה בתי ספר יסודיים: ענבלים, אסיף, עמית, היובל וניצנים יתמקדו בטביעת רגל אקולוגית. מושג טביעת הרגל האקולוגית מקבל חשיבות רבה בשנים האחרונות, עקב שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית, המעידים על סימנים משמעותיים למשבר. התלמידים ילמדו על אחריותו של האדם ביצירת השינוי, יקבלו כלים לתכנון פרויקט וכיצד ניתן לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית, אקטיביזם ומנהיגות סביבתית כמו צמצום צריכת חשמל, הגעה בתחבורה פרטית, שימוש בכלים חד פעמיים ועוד. כל אלו, יוצגו בפרויקטים, שיבחרו התלמידים במסגרת יום השיא בחודש מרץ.

◼️ לקבוצת חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית מודיעין-מכבים-רעות

דילוג לתוכן