מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

מרגש: מאות תושבי גן יבנה קיבלו עם דגלי ישראל את תושבי נתיב העשרה

בקבלת פנים חגיגית: המועצה המקומית גן יבנה קלטה 24 משפחות של מפונים מנתיב העשרה בבניינים של חברת "מבנים ונתיבים" ביישוב במסגרת פתרונות דיור זמניים של מנהלת תקומה ועד החזרה הביתה

באירוע מרגש בהשתתפות מאות מתושבי גן יבנה שהגיעו עם דגלי ישראל, בתהלוכה ובשירה אדירה, נכנסו 24 משפחות של מפונים ממושב נתיב העשרה שבעוטף עזה, לדירות במסגרת שיתוף פעולה בין מנהלת תקומה, משרד הבינוי והשיכון, חברת עמידר וחברת "מבנים ונתיבים" בגן יבנה במסגרתו דירות שיועדו לפרויקט "דירה להשכיר" יוקצו עבור מפונים מהעוטף.

במסגרת ההסכמים, יקלטו חברי נתיב העשרה במוסדות החינוך ביישוב ויקבלו מעטפת תומכת מלאה. מנהלת תקומה תממן את שהות המפונים הכוללת בין השאר תשלומי השכירות והכלכלה, כדוגמת ארנונה, ותוספות שונות בהתאם לצרכיהם הייחודיים. בנוסף, יוקצו על ידי המועצה 2 מבני ציבור לטובת פעילות טיפולית במשפחות ולטובת השמירה על חיי קהילה ופנאי של המפונים. מנהלת תקומה תספק מענק הצטיידות לכל משק בית שמשולם במרוכז, בסכום כולל של עד 80,000 ש"ח לדירה. בנוסף, כל תושב המושב עתיד לקבל על ידי המנהלת דמי מחייה וכלכלה חודשיים בסך 1,173 ש"ח לכל נפש.

טרם הגעתם לגן יבנה, ערכה מועצה מקומית המועצה המקומית גן יבנה ביחד עם מתנ"ס גן יבנה ותושבים מתנדבים, קיימו חלוקת ערכות קליטה לתושבים החדשים, עוגות שהכינו מתנדבות ומתנדבי זיק"ה וחבילות שי לילדים שהכינו במתנ"ס גן יבנה. המועצה מעמידה לרשות המפונים את כל המשאבים, מסייעת בקליטת הילדים במוסדות החינוך ביישוב, מקצה מבני ציבור לצורך היערכות של חברי הקהילה ומחברת בינם לבין תושבי גן יבנה.

ראש המועצה, דרור אהרון: "מדובר במשימה ערכית וחשובה מעין כמותה. מועצת גן יבנה נרתמת באופן מלא ומוחלט על מנת להקל על קליטת המשפחות בגן יבנה, לתמוך בהן ולספק את צרכיהן. אני חייב לציין את ההירתמות המדהימה של תושבי גן יבנה וכלל קהילת גן יבנה, שמהרגע שידעו על הגעתן של משפחות המפונים נרתמו ועשו הכל כדי לסייע, לתמוך ולחזק את תחושת השייכות שלהן ביישוב. אנחנו כאן למענם בכל מה שיידרש, עם ישראל חי!".

יובל עטיה מנכ"ל חברת "מבנים ונתיבים": "אנו שמחים ומתרגשים לקבל את משפחות נתיב העשרה בפרויקט של חברת 'מבנים ונתיבים' בגן יבנה. דאגנו להם לקבלת פנים חמה ועוטפת, הכל כדי שהם ירגישו בבית. מבחינתנו זו משימה לאומית, לדאוג שהקהילה שחוותה פגיעה איומה ב-7 באוקטובר – ילדים, משפחות, שכנים שחלקו חיים משותפים, יוכלו להמשיך להיות יחד ולאפשר להם סביבה מחבקת ועוטפת על מנת להתחיל לשקם במעט בחזרה את חייהם, עד אשר יוכלו לחזור חזרה לביתם. אנו נמשיך ללוות אותם לאורך כל הדרך על מנת שיזכו לקליטה קלה ונעימה. תודה למועצה המקומית ולמנהלת תקומה שסייעו בתהליך".

תודה לגני הילדים – גן שחף בהובלת הגננת סיגלית בן ישי וגן גיל בהובלת הגננת נילי חצרוני אשר ילדיהם ציירו וכתבו ברכות למשפחות ואספו שלל משחקים, ספרים וממתקים.

תודה לאופות גן יבנה אשר אפו עוגות ועוגיות ולמרכזות עדי בן חמו ואורית קשטן.

תודה למתנדבות זיקה אשר הכינו את הערכות האישיות לכל משפחה, אספו וארזו בהתאם להרכב המשפחה ספרים, משחקים, ממתקים והברכות וחילקו באהבה לכל משפחה.

◼️ לקבוצת חדשות גן יבנה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוד יפת | מבנים ונתיבים

דילוג לתוכן