מבזקים
מה מסתתר מתחת לבאסטות? סיורי שישי חדשים יוצאים לדרך בשוק העירוני בבאר שבע קלאופטרה, דולסינאה וג׳אז נשי: פסטיבל ״מכשפות?״ חוזר לירושלים 27 מטילי נחושת, אקדחים וחלקי M16: שורת תפיסות נשק ברהט חשד לפגע וברח בירושלים: בת 70 נהרגה – נהג המשאית נעצר לאחר שנמלט מהזירה שינויים בתנועת הרכבות באזור אשקלון, אשדוד, יבנה וראשון לציון עסק לשטיפת רכבים בנגב נסגר ל־30 יום לאחר שנתפסו בו שני שוהים בלתי חוקיים ראשוני: תלונה בלהב 433 הוגשה נגד בכיר בעיריית נס ציונה אשקלון תתייחד עם נרצחי 7 באוקטובר ונופלי המלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור?

מפגש היסטורי באמירויות: הרב שרקי מירושלים ובכירים מוסלמים בונים גשר בין היהדות והאיסלם

"התנערות של האיסלם מטענת "דאר אל איסלם" כפי שעשה אל נועיימי וההכרה בישראל כמדינה לגיטימית תפתור את רוב הבעיות המשמעותיות בין הדתות ותניח ביניהן גשר של אמונה".

הרב אורי שרקי הוזמן לביקור באמירויות בעקבות האיגרת ההלכתית ששלח לחכמי האיסלם בניסיון לבנות גשר בין שתי הדתות.

במהלך הביקור הצהיר הממונה על הביטחון ויחסי החוץ באמירויות כי התפיסה האיסלמית של ישראל כ"דאר אל איסלם" היא "המצאה מהמאה האחרונה" , והושג בסיס משמעותי לקידום ההבנה בין הצדדים

לאחר שהאיגרת ההלכתית ששלח אל חכמי האיסלם זכתה להד רב ברחבי העולם, הרב אורי שרקי הוזמן לביקור ראשון מסוגו באיחוד האמירויות, שם נפגש עם בכירים רבים, בראשות ד"ר עלי ראשיד אל נועיימי, הממונה על יחסי הביטחון והחוץ באיחוד האמירויות.

בפגישה החשובה בין הרב שרקי לד"ר אל נועיימי השתתף גם השייח' טאלב א שישי, האחראי על מטיפי הדת באמירויות, בפגישה הצהיר ד"ר אל נועיימי בפני הרב שרקי כי ההגדרה של ישראל ע"י קיצונים מוסלמים כ"דאר אל איסלם" – שטח מוסלמי שחל על המוסלמים ציווי דתי לכבוש אותו בחזרה – היא "שקר שהומצא במאה השנים האחרונות". אל נועיימי עוד הוסיף ואמר: "תפסיקו לבקש להצדיק את קיומכם, אתם עובדה קיימת ויהודים הם חלק מהמזרח התיכון."

הרב שרקי אמר: "דבריו החשובים של אל נועיימי יוצרים נקודת מוצא היסטורית לבניית גשר האמונה בין היהדות לאיסלם. הטענה המרכזית ביותר של האיסלם הדתי נגד ישראל היא טענת "דאר אל איסלם", לפיה מוסלמים מצווים לכבוש בכוח שטח שהיה מוסלמי בעבר.

הבעיה המרכזית של היהדות עם האיסלם היא כמובן העובדה שהאיסלם הקיצוני איננו מכיר בקשר של היהדות לישראל כלגיטימי ותוקף את ישראל בשל היותה "דאר אל איסלם" לטענתם. התנערות של האיסלם מטענת "דאר אל איסלם" כפי שעשה אל נועיימי וההכרה בישראל כמדינה לגיטימית תפתור את רוב הבעיות המשמעותיות בין הדתות ותניח ביניהן גשר של אמונה".

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – דת ומסורת לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן