מבזקים
מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים שני אולמות ספורט חדשים נפתחו בראש העין – ואולם נוסף יוקם אחרי החגים שריפה נרחבת בגן העץ בירושלים: לוחמי האש פועלים למנוע התפשטות לעבר מבנים תאונת עבודה בירוחם: בן 30 נפצע מחפץ כבד שנפל עליו במפעל מהכנס לפיילוט בתשלום: סטארטאפ ממערך החדשנות של נמל אשדוד יוצא לנמל המבורג כפר סבא נפרדת מאמיר נמיוט ז״ל: הפראמדיק שהכשיר דורות של אנשי רפואה השוק העירוני ביבנה עשוי לעבור שוב: המכרז החדש חושף שהמיקום הנוכחי זמני מתנות, תכשיטים ונרות: ירידי החג שהתקיימו בראש העין תרחיש מלחמה באילת: נפילות טילים, פח״ע ונפגעים רבים בתרגיל עשור לאחר מותו: ההנצחה הגדולה לשמעון פרס בירושלים אותרה בביתה ימים לאחר מותה: המנוחה בירושלים זוהתה ושוחררה לקבורה המבצע באילת: 180 חתולי רחוב עברו עיקור, סירוס וחיסון

מיזם איסוף ופינוי פסולת חומרי הדברה ותכשירים וטרינריים מחקלאים

מצבורים של חומרי הדברה עלולים להידלק, להישפך או להתפזר ולגרום לאירוע חומרים מסוכנים שבו ייפלטו חומרים רעילים לאוויר.

מצמצמים את הסיכונים לסביבה, לאדם ולבעלי החיים: המשרד להגנת הסביבה ומשרד החקלאות יוצאים לפעילות נוספת של איסוף ופינוי פסולת חומרי ההדברה ותכשירים וטרינריים מחקלאים

עד כה נאספו כ-90 טונות של חומרי הדברה ותכשירים חקלאיים ישנים או פגי תוקף

עידית סילמן, השרה להגנת הסביבה:"המשרד להגנת הסביבה ימשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם משרד החקלאות במטרה לצמצם את הסיכונים הקיימים מחשיפה לחומרי הדברה. הפעילות נועדה כדי להבטיח את בריאות הציבור, בעלי החיים ולמנוע זיהום של הסביבה. נמשיך לבצע את פעולות איסוף ופינוי פסולת חומרי ההדברה במטרה למנוע מפגעים סביבתיים ובריאותיים"

אורן לביא, מנכ"ל משרד החקלאות: "מוטלת עלינו האחריות לייצר מזון ולבסס את ביטחון מזון לאומי תוך שמירה על הסביבה ועל גורמי הייצור לדורות הבאים ובתוך כך  עלינו גם לתת מענה לפינויים של חומרי הדברה ותכשירים כימיים"

המשרד להגנת הסביבה ומשרד החקלאות יוצאים לפעילות נוספת של פינוי ואיסוף פסולת חומרי הדברה ותכשירים וטרינריים, ישנים או פגי תוקף, מחקלאים ברחבי הארץ. הפינוי, האיסוף והטיפול ייעשו ללא תשלום ומבלי לנקוט צעדי אכיפה וענישה על חקלאים שאינם מחזיקים בהיתר רעלים. עד כה במסגרת פעילות ממוקדת זו נאספו כ-90 טונות של חומרי הדברה חקלאיים. בפעילות האיסוף תפונה פסולת חומרי הדברה ותכשירים וטרינריים הכוללת חומרים שפג תוקפם, שהוצאו משימוש וכאלה שאין לחקלאים צורך בהם יותר. מדובר בפעילות בעלת חשיבות רבה המקדמת את הטיפול הסביבתי בפסולת חומרי הדברה מסוכנים.

הפעילות מבוצעת על ידי צוות בעל הכשרה מתאימה לטיפול בחומרים מסוכנים בלווי נציגים מטעם המשרד להגנת הסביבה ורשות הטבע והגנים. החומרים יפונו בצורה מסודרת לאתרים מאושרים לטיפול בפסולת חומרים מסוכנים כקבוע בחוק.

שימוש בחומרי הדברה הוא חלק בלתי נפרד מהפעילות החקלאית, ומטרתו למנוע נגעים ומחלות ולאפשר הספקה סדירה של תוצרת חקלאית. מצבורים של חומרי הדברה עלולים להידלק, להישפך או להתפזר ולגרום לאירוע חומרים מסוכנים שבו ייפלטו חומרים רעילים לאוויר. פסולת חומרי הדברה ותכשירים וטרינריים  המושלכת ברשות הרבים או מגיעה לסביבה עלולה להרעיל את חיות הבר, לזהם את הקרקע והמים ואף לגרום נזק חמור למערכת האקולוגית.

"אנו מזמינים חקלאים שברשותם חומרי הדברה ותכשירים וטרינריים, להירתם ולהירשם בטופס הרישום החדש. שימו לב, המועד האחרון להרשמה הוא יום ראשון, 31 במארס 2024. להרשמה ולפרטים המלאים "

◼️ חדש! לקבוצת חדשות מועצות אזוריות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה, הייטק ועסקים לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: לע"מ - עוז שכטר |

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן