מבזקים
סוף עצוב לחיפושים: נעדר כבן 50 אותר ללא רוח חיים ביער בן שמן ערב קטלני ברהט: שני גברים כבני 30 נהרגו בתוך פחות משעה אילת: ילד בן 3 טבע בבריכת צימר – מצבו בינוני 27 עצורים באשדוד ובקריית גת: הסוכנים הסמויים שחדרו ללב מנגנון הפרוטקשן מתימן לבוכרה – והערב לפרס: שלוש תרבויות, עיר אחת וחגיגה גדולה בחולון "7 באוקטובר החזיר את הצלקות": הסיפור האישי ששמעו צעירי תגלית בחולון סמוך לבאר שבע: בן 19 נכווה בכ־28% מגופו מבלון גז ופונה לסורוקה מיליונים בחשבון והכתובת שנשארה בתל שבע: החשדות נגד רופא שיניים מבאר שבע לא רק לצעירים: הפאב המיוחד שייפתח ברחובות לבני הגיל השלישי סערה בצמרת חולון: המנכ"ל לשעבר תובע את ראש העיר ב־160 אלף שקל בטענה ללשון הרע 31 אלף דונם של טבע סביב מודיעין: שתי תוכניות ענק אושרו – וזה מה שישתנה בשטח דרמה בהרצליה: בן 74 התמוטט במהלך עבודתו – מצבו אנוש בן 78 התמוטט בכניסה לבניין באשדוד – פונה לאחר החייאה בת 77 אותרה ללא רוח חיים בביתה בבאר שבע המצלמות קלטו, עיריית לוד איתרה: הקבלן ששילם 9,723 שקל על נזק לעמוד לוד: נער דהר על סוס ברחובות העיר – ונעצר סמוך לביתו עשרות מצלמות פרטיות הוסרו – בעיריית לוד חושדים ששימשו למעקב אחר המרחב הציבורי תושב ב"ש הגיע לסופר-פארם עם שקית אטומה – ונאשם בגניבת בשמים בשווי 2,377 שקל הפך את השולחן ואיים: בן 53 מבאר שבע נאשם בתקיפת רופא "אני שורף לך את הבית": כתב אישום נגד תושב אילת בעקבות איומים על אמו
תמונה-אפרים

הרב אפרים זלמנוביץ: מי משתמט

"צריך להבין, באין תורה אין ארץ ישראל. תלמוד תורה הוא ערך עליון השומר על הגחלת."
תמונה-אפרים

הרב אפרים זלמנוביץ: בחינות יוכיחו מי תורתו אומנותו ומי משתמט

הטענה שחלק מתלמידי הישיבות אינם לומדים צריכה לעמוד למבחן. תלמיד שיעבור את הבחינות ויוכיח שרכש ידע תורני יזכה בתעודה "תורתו אומנותו" ושירותו הצבאי יידחה בשנה נוספתהנכשל במבחן יתגייס על פי צרכי הצבא וישרת שירות מלא במסגרות התואמות את אורח החיים החרדי.

כל בני ישיבות ש"תורתם אומנותם" יעברו הכשרה צבאית (טירונות) להגנה עצמית ואחיזה בנשק לקיים את צו דוד המלך "לְלַמֵּ֥ד בְּנֵֽי־יְהוּדָ֖ה קָ֑שֶׁת" (שמ"ב' א' ח"י) כדי שיוכלו להגן על עצמם כאמור "וְנִשְׁמַרְתֶּ֥ם מְאֹ֖ד לְנַפְשֹׁתֵיכֶ֑ם" (דברים ד). להיות מוכנים בכל עת ובכל מקום לנטרל את המחבל הבא להורגנו.

המלחמה בטרור תמשך כל עוד לא התממשה ההבטחה האלוהית "אִם־בְּחֻקֹּתַ֖י תֵּלֵ֑כוּ וְאֶת־מִצְוֹתַ֣י תִּשְׁמְר֔וּ וַעֲשִׂיתֶ֖ם אֹתָֽם… וִֽישַׁבְתֶּ֥ם לָבֶ֖טַח בְּאַרְצְכֶֽם. וְנָתַתִּ֤י שָׁלוֹם֙ בָּאָ֔רֶץ וּשְׁכַבְתֶּ֖ם וְאֵ֣ין מַחֲרִ֑יד וְהִשְׁבַּתִּ֞י חַיָּ֤ה רָעָה֙ מִן־הָאָ֔רֶץ וְחֶ֖רֶב לֹא־תַעֲבֹ֥ר בְּאַרְצְכֶֽם" ולכן אין מנוס ובימים אלה עלינו לקיים את הצו האלוהי "וּרְדַפְתֶּ֖ם אֶת־אֹיְבֵיכֶ֑ם וְנָפְל֥וּ לִפְנֵיכֶ֖ם לֶחָֽרֶב" (ויקרא כ"ו). לשם כך נדרשת הכשרה צבאית.

במלחמת מצוה, מלחמה מיד צר הבא עלינו להשמידנו כמלחמת "חרבות ברזל" לחיסול ארגון הטרור חמאס הכל מתגייסים "אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" (רמב"ם הל' מלכים ומלחמותיהן פ"ז ה"ד). על פי דין תורה גם בני הישיבות שתורתם אומנותם, בעת מלחמת מצווה יעמדו הכן לפקודת הצבא.

בימים כתיקונם הזכאים לדחיית שירות בגין "תורתו אומנותו" ישובו אחרי הטירונות אל ספסל הלימודים להגן על רוח ישראל סבא. צה"ל יכיר בשנות לימודיהם כשירות שווה ערך לחייל המשרת כתומך לחימה או חייל העושה שירות לאומי מוכר אחר.

צריך להבין, באין תורה אין ארץ ישראל. תלמוד תורה הוא ערך עליון השומר על הגחלת. בזכות התורה עם ישראל מתכנס בארצו. בתורה מצויה ההוכחה שארץ ישראל שייכת לעם ישראל. זו ההוכחה המפריכה את טענת הפלשתינאים שהארץ שלהם.

בעל אור החיים ביאר את הקשר בין מצות שמיטה להר סיני, וכתב שטעם נתינת ארץ ישראל לעם ישראל הוא מפני שקיבלנו תורה בסיני, ואם אין קיום לתורה, אז עם ישראל גולה מארץ ישראל, הוא אשר אמר דוד המלך "ויתן להם ארצות גוים ועמל לאומים ירשו בעבור ישמרו חוקיו ותורתיו ינצרו" (תהלים ק"ה, מ"ד).

טעות לדבר על "מכסות מתגייסים" יען כי אין לראש ישיבה הזכות לומר לתלמיד "פרוש מלימודך". זו הבחירה החופשית של התלמיד לקבל החלטה לצאת מהישיבה. קרי; לעבור מחיי הצניעות וההקרבה אל שוק העבודה.

◼️ חדש! לקבוצת חדשות בווטסאפ – דת ומסורת לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הרב זלמנוביץ

דילוג לתוכן