מבזקים
שדרות: נער בן 14 ננשך על ידי כלב ונפצע בינוני שריפה בנגרייה בקיבוץ בארי: הושגה שליטה על האש באר יעקב: פועל פיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים בשיפוצים, פרמדיק העניק לו אדרנלין בן 78 נפצע מנפילת גובה בלוד גם ביום וגם בלילה: השינויים שצפויים לנהגים במודיעין דימונה: מתחם למסחר ותעסוקה בשכונת אריק שרון נמכר בכ-3.8 מיליון שקל נשק שהופקד למילואים, ירי באזור מגורים: כתב אישום נגד שני תושבי רהט עשוי להציל חיים: היוזמה החדשה בגבעתיים למען התושבים הוותיקים דוחות והחרמות באשקלון: מבצעי האכיפה הגיעו גם לחופים ולפארקים רופא מסורוקה הורשע בחברות בדאע״ש ונידון ל-27 חודשי מאסר פשיטה באזור ראשון לציון: 14 חשודים נעצרו ורכוש בשווי עשרות מיליונים נתפס 54 שנים לטבח מינכן: הטקס בבת ים קיבל משמעות אישית במיוחד הדרך החדשה ליישוב סכסוכים ברמת גן עוברת דרך הסטודנטים אחרי יותר מעשור: השטח שעבר לקריית מלאכי עשוי לחזור לבאר טוביה עשור ל״סבתוש״: אורי קריספין מחפש את הסבתא היפה בישראל 2026 מאחורי כל ילד יש מי שמאמין בו: בכירי מפעל הפיס פגשו את ילדי ״פותחים עתיד״ בדימונה אירוע החומרים המסוכנים באינטל בקריית גת: עובדים פונו והטיפול בדליפה נמשך מעבודות שורשים עם AI למגמת מידע ונתונים: כך משלבים בינה מלאכותית באור יהודה אבל בתיכון ויצו רחובות: בוגר בית הספר שלומי סטאין הלך לעולמו תושב ג'נין נעצר במוסך בחולון: חשד לשהייה ולהעסקה בניגוד לחוק

עו"ד קארין ברגינסקי פותחת את הפה: "האם חברי המועצה משמשים כחותמת גומי? כיצד ניתן לנהל סחיטה פוליטית באמצעות חיים ובטחון ילדינו?"

עו"ד קארין ברגינסקי, מספר 2 ברשימת "רחובותי" אותה מנהיג מתן דיל, פרסמה רשומה בפייסבוק, המבהירה לכל כי האופוזיציה מתכוונת ללחום בכל הכח ובכל החזיתות.

"לפני מספר ימים התכנסה וועדת כספים, לצורך אישור תקציב. את החומר קיבלנו ממש כמה ימים לפני מועד קיום הוועדה ולא נראה סביר כי תוך ימים ספורים ניתן ללמוד לעומק את כל הנתונים. האם זה לא חוסר אחריות, לצפות מאיתנו להצביע בעד התקציב (עניין החשוב ביותר) מבלי להספיק ללמוד, מבלי לעשות בדיקות? האם אנו חברי המועצה משמשים כחותמת גומי? האם וועדת כספים משמשת כוועדת קישוט?", כתבה.

ברגינסקי המחישה את דבריה באמצעות דוגמא כדלקמן: "כששאלתי מדוע למחלקת הקליטה קיצצו 200000 שח, קיבלתי מענה כללי שלא הניח את הדעת כי היה לי מידע שונה, אולם לא היה לי זמן להיערך לעניין. אילו היה לי זמן להתכונן לנושא, הייתי מגיעה מוכנה כי ידוע לי שיש מחסור בתקציב ועל אף המחסור מקצצים בסכום כה גדול. לכמה נושאים כלל לא הצלחנו לשאול/לבדוק מפאת מחסור בזמן! נראה כי יש לשנות את המדיניות לאלתר ולאפשר לחברי המועצה ללמוד את הסוגיה. אנו נבחרי ציבור ויש לנו אחריות כלפי כל אחד ואחת".

"נושא נוסף שהעליתי במעמד הישיבה הוא בנוגע למתן תקציב להוצאה לפועל של תוכנית למניעת האלימות ברשת, נושא קריטי אותו אני לומדת, חוקרת ומובילה כבר כמעט שנה. מחודש מאי 2018 התחלתי לעבוד על הנושא (הרבה לפני שנכנסתי למועצת העיר), גם בתקופת הבחירות נושא זה היה אחד המרכזים בעיניי לנוכח העובדות הנוראיות שנתקלתי לצערי ומקרים המחרידים שנחשפתי אליהם. במהלך התקופה הנ"ל ולאחר הכרת הנושא, פניתי למומחה מספר 1 בתחום וביקשתי להכין עבורי תוכנית למניעת האלימות ברשת המספקת מענה לכיתות ג' עד כיתות יב' ואכן כך היה, התוכנית שהוכנה מעניקה ארגז כלים עבור התלמידים, ההורים והצוות החינוך ( המשולש). התוכנית מאד ברורה, מאד חדה ומאד מקצועית.

"במעמד הישיבה, העליתי את הנושא וביקשתי תקציב לתוכנית, אולם לתדהמתי נעניתי על ידי ראש עיריית רחובות כי הנ"ל מותנה בדרישה בתמיכתי בתקציב. מיותר לציין כי בהתחלה נותרתי ללא מילים וביקשתי שוב לשמוע וכשנפל ה'אסימון', כמובן סירבתי לאמור. חלפו מספר ימים, מאז ישיבת התקציב, אבל העניין מדיר שינה מעיניי. אינני מבינה הכיצד ניתן לנהל סחיטה פוליטית באמצעות חיים ובטחון ילדינו. והכיצד קל לחברי המועצה להצביע בעד מבלי באמת להכיר?

"אוסיף כי באותה נשימה, נאמר על ידי ראש עיריית רחובות כי "איזה צביעות, בבוקר היא מגישה נגדי תביעה בביהמ"ש ואח"כ מבקשת תקציב", לא האמנתי למשמע אוזניי, כי בטח חל בלבול , הרי שנבחרתי על ידי ציבור והתקציב שאותו ביקשתי מיועד לעניין ציבורי. אני תקווה כי ראש עיריית רחובות יבין שטעה, כי בטחון ילדינו אינו הפקר וכי חובה להוציא את התוכנית לפועל בלי קשר האם אני תומכת בתקציב או לא ובלי קשר האם אני בקואליציה או באופוזיציה.

לסיום הרשומה, אותתה עו"ד ברגינסקי לכל אותם קולגות המתיישבים עמה בשולחן המועצה: "לאותם חברי המועצה שהתבלבלו, אנחנו כאן, עם תיק או בלי – אנחנו נבחרי ציבור כמוכם ואנו נוביל דברים גם אם זה לא נראה לכם".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן