מבזקים
חולון עושה סדר: תומכות החינוך ומלווי ההסעות יקבלו מעמד זהה לעובדי העירייה חשוד מרמת גן נעצר לאחר שניפץ את דלת משרדי חדשות 12 והותיר מכתב איומים עוטף עזה חוזר לשגרה? צה"ל משחרר את כיתות הכוננות ברוב היישובים הסמוכים לגבול חשד לרצח בנגב: גבר מת מפצעיו, המשטרה מחפשת אחר היורים חשד לאלימות בתוך המשפחה בכפר סבא: גבר נפצע קשה מחץ דיג – קרוב משפחתו אותר בדירת מסתור בנתניה מקריית מלאכי לבמה הגדולה: מוריאל מור שר עם בן צור לזכר סבתו שנרצחה ב – 7 באוקטובר ראשון לציון נפרדת מרחל מזרחי ז״ל: החלה לעבוד במד״א בגיל 15 והקדישה לארגון יותר מחמישה עשורים אשדוד: תלמידי ישיבות בעלזא ניצלו את בין הזמנים – ותרמו 84 מנות דם רחובות משנה את פני הרצל: עבודות 24 שעות ביממה – והעסקים מבקשים שלא תיעלמו היתושות הנגועות הראשונות של 2026 אותרו סמוך לים המלח – ושישה חולים כבר אובחנו הודעה משותפת לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ”ץ – ומה צייץ טראמפ? בעקבות הפיצוץ: שמונה פצועים הובהלו לבית החולים בבאר שבע במד"א מזהירים מהתייבשות ומכת חום בסוף השבוע ועד יום שני – אלה ההמלצות איך אדע שהלידה באמת התחילה? המדריך שכל אישה בהריון צריכה לקרוא לפני הרגע הגדול ירושלים: ילד בן 5 נפצע בינוני מפגיעת רכב בעת שחצה את הכביש פיצוץ אדיר הרעיד את באר שבע עובדת נלכדה מתחת למסוע במפעל בשדרות – חולצה במבצע מורכב עוד שריפה בדירה באילת: סיר על הכיריים עלה באש – האירוע הסתיים ללא נפגעים תנועת הרכבות באזור רמלה הופסקה זמנית בעקבות חפץ חשוד סערה סביב הקאנטרי החדש ביבנה: העירייה מתנגדת למודל ההצטרפות – ותושבים דורשים תשובות

יוזמה חדשנית: סדנה להפגת בדידות לנשים בגיל השלישי למבוטחות מכבי ברמלה

היוזמה החלה בעקבות זיהוי בעיה חוזרת בקרב נשים מבוגרות שהגיעו לעיתים קרובות למרפאה עם תלונות סומטיות ותסמיני דיכאון, שסבלו מבדידות.

מכבי שירותי בריאות במרחב רמלה יצאה ביוזמה מרגשת וחדשנית – סדנה ייחודית לנשים בגיל השלישי שמטרתה להתמודד עם בעיית הבדידות.

היוזמה החלה כשאפרת יהודה ניר, העובדת הסוציאלית במרחב, ושתי הסטודנטיות שלה, דניאל קורנר וענבר רוזנוין  בשיתוף עם רופאת המשפחה ד"ר ליטל שמש זיהו בעיה חוזרת בקרב נשים מבוגרות שהגיעו לעיתים קרובות למרפאה עם תלונות סומטיות ותסמיני דיכאון. הנשים, כולן בגילאי 68-78, סבלו מבדידות והפכו ל"צרכניות יתר" של שירותי המרפאה.

 

מהספרות עולה שקשישים הסובלים מתסמיני דיכאון נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סימפטומים של בדידות חברתית ורגשית. הקשר בין בדידות לדיכאון הוא דו-כיווני (פרנקל ואחרים, 2020), ולכן חשוב לטפל בדיכאון ובתסמיניו. קבוצה ככלי טיפולי מאפשרת התמודדות רגשית במרחב בטוח ועשויה להוות קבוצת השתייכות ליצירת קשרים חברתיים. ומכאן עלה הרעיון להקים קבוצה טיפולית שתכניה יעסקו במעגל החיים, תאפשר עיבוד של חוויות מתקופות שונות בחיי המשתתפות ותאפשר יצירת קשרים חברתיים.

 

אפרת ושתי הסטודנטיות שלה במרחב הצליחו להביא 12 נשים להשתתף בסדנה שהורכבה מ-17 מפגשים. המפגשים עסקו בשיח רגשי על ציר הזמן מילדות ועד היום, והשתמשו בכלים טיפוליים שונים כמו קלפים, תמונות וחפצים. שני מפגשים הוקדשו לחיבור למקורות תמיכה קהילתיים.

באחת מהמתודות שנבחרו, הנשים החזיקו גביע ביד ושיתפו במה הן גאות בעצמן, מה שחיבר אותן לכוחות הפנימיים שלהן והעצים אותן בצורה משמעותית כשהחשיבה הייתה שהן נמצאות בשלב בחיים בו הן יכולות לשלוט על הנעשה בחייהן, בניגוד לעבר, וכהזדמנות להתבונן על היכולות שלהן דרך אמירה במה הן גאות בעצמן.

 

מטרת הסדנה הייתה לשפר את איכות החיים של המשתתפות ולהפחית את תסמיני הדיכאון מה שייקל על הנשים ובמקביל יעזור להפחית את העומס על המרפאה. הנשים הצליחו ליצור ביטחון פסיכולוגי ליציאה מהבית, להכיר נשים נוספות במצב דומה וליצור קשרים חברתיים משמעותיים.

 

הקבוצה זכתה להדים חיוביים מהמשתתפות, שכתבו מכתבי תודה לעובדות הסוציאליות ולרופאה. הנשים החלו להשתלב בפעילויות עירוניות ובמרכז היום, ונוצרה קבוצת שייכות עם צורך בהמשכיות. אחת המשתתפות כתבה לרופאה במרחב "החיבור לקבוצה שיפר את מצב הרוח שלי והפחית את הצורך בהגעה למרפאה."

 

פידבק נוסף התקבל מאחת המשתתפות:

"הקבוצה מדהימה, אנחנו מאושרות בה. המנחות מקסימות, מכילות, והכל ברגישות וחום רב."

 

אפרת יהודה ניר, העו"סית ברמלה והמדריכה של הסטודנטיות, מסכמת:

"מבחינתי, הקבוצה עלתה על כל הציפיות. תכננו 8 מפגשים, ובשל רצון והנאה של כל הצדדים התקיימו 17 מפגשים אז זה אומר הרבה. אני מקווה שנוכל להמשיך לקיים קבוצות דומות בעתיד, אולי בהנחיית סטודנטיות של שנים הבאות."

 

אלון שוורין, מנהל מרחב רמלה במכבי:

"הפעילות המדהימה עם הנשים זו עוד אחת מהדוגמאות לפעילות יזומה וחדשנית שיצאה מתוך קריאת השטח והבנת הצרכים של המטופלים אצלנו במרחב ברמה היומיומית, ומדגישה את חשיבות תשומת הלב והקשב של הצוות. אני גאה באפרת ובצוות שזיהו את הצורך ותפרו פתרון ייחודי שנותן מענה ועושה הרבה טוב לקהילה, ונמשיך לעשות זאת גם בהמשך"

 

◼️ לקבוצת חדשות רמלה והסביבה 2 בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – אזרחים וותיקים – הגיל השלישי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

דילוג לתוכן