מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

בלעדי | פרשה מזעזעת: בנות 6 מבית ספר בשפלה הוטרדו על ידי בת הכיתה בשירותים – הסיפור המלא

בעידן בו החרם קיים מכל עבר נראה כי העירנות על ילדינו צריכה להיות כפולה ומשולשת. אם שבתה לומדת בבית ספר בשפלה, חושפת הבוקר (חמישי) פרשה מזעזעת אשר התחוללה במוסד חינוכי באזור בקרב ילדות בנות שש. לפי א', האם (שם בדוי), בתה ושתי חברותיה הוטרדו על ידי בת הכתה, אף היא בת שש באופן מיני.

האם מספרת: "הבת שלי, יחד עם עוד 2 בנות הותקפו מינית על ידי ילדה אחרת, מהכיתה שלהן… כיתה א'". לשאלה "מה הכוונה בדבריה 'הותקפו מינית?' ענתה: "הילדה המתקיפה לקחה אותן לשירותים ולקחה עוד בת שתהיה שותפה שלה ואמרה להן: 'אם אתן רוצות להיות בחבורה שלנו אתן צריכות לעבור תהליך בדיקה. הן הכניסו אותן לשירותים ואחת אחת הורידו להן את הבגדים, דחפו להן מטריה. המקרה מזעזע, במיוחד שזה בגיל הזה ויותר מזעזע שבית הספר לא עשה ולא עושה כלום".

איך ידעתם על הסיפור?
"הבת שלי והבת של האמא השנייה מתוך שלוש (השלישית העדיפה שלא לחשוף את הסיפור) – אמרו את זה למורה, באותו יום שזה קרה. בעצם כך שהן סיפרו למעשה נמנעו סיפורים נוספות מפני שהיו אמורות להיות מותקפות. על הפרשה אני שמעתי מהיועצת ומהרווחה. אחר כך הבנתי שבעצם היו שני מקרים כנגד הבת שלי. פעם אחת הילדה המתקיפה פגעה בה עם החברות ופעם נוספת לבד. אי אפשר לעבור על כך בשתיקה!".

**

בתה של א' לא הגיעה עוד לבית הספר. "החלטתי להוציא אותה בעקבות המקרה ובעקבות מקרה אלימות שהיה לה בהסעות. הילדה הפוגעת הייתה בועטת לה בכיסא, פרצופים, הצקות, 'לוקחת לה חברות בהסעה' ובנוסף, היה ילד שהרביץ לה פעם אחת, משך לה את המכנסיים, בעט לה כדור בראש – למה? כי היא שרה בהסעה! כשהבת שלי הלכה וסיפרה זאת למורה ונתנה בה אמון, המורה החליטה להשעות את הבת שלי ואת הילד האלים. לשאלה מדוע נעניתי מפני שהייתה מעורבת במקרה אלימות. זה אמיתי? הרביצו לילדה שלי ואת נותנת לה עונש? האלימות המינית הייתה הקש ששבר את גב הגמל. היא הייתה שבועיים בבית הספר, מאז שאירע המקרה, ושלשום החלה לימודיה בבית ספר חדש".

ניגשת למשטרה? הגשת תלונה?
"לא".

למה?
"בגלל שהרווחה אמרו שאין שום סיבה לעשות את זה. יש לנו את הזכות להגיש תלונה אבל אם נגיש תלונה – יחקרו את הבנות שלנו אבל בגלל הגיל לא יכולים להכריח את האמא של הילדה המתקיפה לתת אישור לחקור את הילדה. אנחנו לא רוצות לגרום להן לטראומה נוספת, שרק הילדות שלנו ייחקרו".

למה חשוב לך לספר את הסיפור?
"קודם כל שהורים יידעו, שיהיו עירניים יותר. דבר שני, חשוב לי לספר את הסיפור ולזעוק את זעקת הילדות – הסיפור נקבר מבחינת בית הספר, טאטאו אותו עוד לפני שהתחיל. סיבה נוספת היא כדי לעורר את בית הספר, שיעשו משהו, שיבינו שזה דבר חמור, שזה לא סתם".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן