מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

בשורה לתושבי נס ציונה

בשורה לתושבי נס ציונה: במסגרת פרויקט הקו הכחול ייסלל כביש (עוקף נס ציונה) שיחבר את רח' מנחם בגין ברחובות לכביש 423, יסיט את התחבורה מדרום- ויפחית משמעותית עומסי תנועה בעיר

במפגש הערב של ראש העיר שמואל בוקסר, נציגי חב' נתיבי איילון, עם נציגי נווה ניר- בישר ראש העיר גם כי במסגרת הפרויקט, במקום חלופה של נתיב עוקף בתוך תחומי העיר, סוכם כי גם דרך הנפת הדגל תוארך עד לצומת רבין/עמק השושנים (בחיבור לכביש 42) ותייצר מעקף נוסף.

המפגש התקיים בהמשך לפניית תושבי שכונת נווה ניר, וחשש שהעלו התושבים מפני עומסי תנועה שייווצרו עם הפעלת הקו הכחול, כאשר הרחובות: המניין הראשון ועמק השושנים – הצמודים לשכונה שלהם, הוגדרו בתוכנית המקורית ככבישים עוקפים כאשר רח ויצמן- בקטע מצומת ויצמן בן גוריון עד ויצמן הבנים יוגדר נתיב עבור תחבורה ציבורית בלבד.

פרויקט הקו הכחול של משרד התחבורה ונתיבי אילון עתיד להתחיל לפעול בשנת 2028, ולחבר את ערי גוש דן, בניהן נס ציונה למטרופולין תל אביב יפו, להצעיד את ערי המרכז לתחבורת המחר, להפחית את עומסי התנועה בכבישים ולקצר משמעותית את זמני הנסיעה בתח"צ למטרופולין תל אביב.
היום (א', 01.07.24) התקיים מפגש תושבים ראשון עם נציגי שכונת נווה ניר במהלכו הוצגה בפני התושבים מערכת התחבורה להסעת ההמונים הקו הכחול והפתרונות אשר הוסכמו בהמשך לבקשת ראש העיר שמואל בוקסר, וצפויים להפחית את עומסי התנועה מהם חששו התושבים.

מפגש התושבים היום, הינו מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים לידוע ציבור בתהליך התכנון והביצוע של פרויקט הקו הכחול. עיריית נס ציונה תמשיך להקפיד על קיום דיאלוג פתוח עם התושבים ובעלי העסקים לאורך כל שלבי הפרויקט ובמטרה להבטיח כי מימושו יעלה את רמת החיים עבור תושבי העיר.

ראש העיר שמואל בוקסר: נפגשנו היום עם נציגי נווה ניר ובישרנו להם כי בהמשך לסוגיה שהעלו, הגענו להסכמות עם משרד התחבורה ונתיבי אילון על סלילת 2 כבישים עוקפים, שיבוצעו במקביל להתקדמות הפרויקט, והשימוש בהם יחל במקביל להפעלת הקו הכחול. הפתרון הזה, יפחית באופן משמעותי עומסי תנועה וישמור על איכות החיים הגבוהה של תושבי נס ציונה. נמשיך לפעול למען התושבים ויחד עם התושבים.

פרויקט הקו הכחול הינו פרויקט לאומי של משרד התחבורה וחברת נתיבי איילון המחבר את הערים ראשון לציון, נס ציונה ורחובות למטרופולין ת"א, באמצעות מערכת הסעת המונים חדשנית, חשמלית ובטוחה. המערכת תשפר משמעותית את הנגישות וההתניידות בערים ומחוצה להם לרווחת משתמשי הדרך המתגוררים בתוואי. בנוסף, המערכת תכלול כלי רכב רבי קיבולת, תדירים ומתקדמים בנתיב תחבורה ציבורית ייעודי להם, לצד פיתוח מרחב אורבני לרבות סלילת שבילי אופניים, הצבת תחנות מתקדמות וחידוש התשתיות בתוואי הקו.

 

◼️  לקבוצת חדשות נס ציונה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית נס ציונה

דילוג לתוכן