מבזקים
1000 מחבלים ו – 3500 מטרות: חודש הלחימה של צה"ל בלבנון האבק נשאר: זיהום האוויר הגבוה יימשך עד יום ראשון תושבים בגני תקווה מזהירים מליקויים במקלט בקניון צים חשד לריגול בזמן מלחמה: כתב אישום בלוד נגד אזרח ישראלי הקריאה שנשמעת שוב בגן יבנה – לשמור על המקלטים נקיים וראויים הנוער בגבעת ברנר לא עוצר – פעילויות ההפוגה ממשיכות במלוא הכוח בגדרה שרפו חמץ והעבירו על הדרך גם מסר של התחדשות גבעת שמואל מתרחבת: פרויקט דיור מוגן חדש יוצא לדרך “מי שהוא שמח תמיד מצליח” – כך זוכרים את מקס בבת ים חברת מנועים ישראלית מבית שמש מזנקת – גם בצל המלחמה הלילה בגבעת שמואל: שברי יירוט נפלו בעיר באר שבע מדגימה: כך נולדים פתרונות חירום חכמים עבור אזרחים ותיקים סרטון הנצחה מרגש לתומר סטרוסטה ז״ל נחשף לציבור בבאר יעקב אשקלון: “חג של חירות, ביטחון ותקווה” – המסר של תומר גלאם מעל 1,000 טון אשפה פונו באשדוד והעיר התקשטה לפסח תחת אש מסר לפסח מהמפרץ באילת – "רק ביחד נוכל לחצות כל ים" ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מראה איך נכון לפעול בזמן אזעקה עיר סוגרת שערים בלילות: מודל הביטחון מאופקים שמתרחב בזמן מלחמה הלילה בפתח תקווה: שברי טילים נפלו במספר מוקדים בעיר גבר בן 27 נרצח בירי ברהט, המשטרה פתחה בחקירה

69 שנה אחרי השלג הראשון ברחובות – טרנד השלג מגיע לעיר; התושבים פחות מרוצים: "מה ההיגיון להביא שלג בבוקר כשהילדים מסיימים מסגרות בצהריים במקרה הטוב?"

בעיריית רחובות מתגאים בהבאת הטרנד של השלג גם לרחובות (אחרי טבריה וקריית עקרון) – התושבים קצת פחות. "מה ההיגיון להביא שלג ב-10 בבוקר כשהילדים מסיימים מסגרות בצהריים במקרה הטוב", הועלתה שאלה (הגיוני, אגב) בפורום ברשת החברתית.

כידוע, על פי נתוני העירייה, לפחות 5,000 ילדים נהנים מצהרונים אותם מפעילות רשת חוויות והחברה העירונית – אותם ילדים לא יוכלו ליהנות מהשלג, לפחות בשבע השעות הראשונות מאז הבאתו לעיר, קרי מ-10 בבוקר, אלא אם הוריהם יחליטו לוותר על זמן הצהרון. כמו כן, בשעה 17:00 כבר מתחיל להחשיך והצפי הוא שמרבית הילדים לא יוכלו ליהנות מהפעילות האטרקטיבית שמציעה העירייה – וחבל.

אגב, בפברואר 1950, בדיוק לפני 69 שנה, ירד השלג הראשון ברחובות. היה זה באירוע השלג הנרחב ביותר בישראל – שמאז לא חזר. ב-6 וב-7 בפברואר, ירדו על הרחובותיים כ-15 ס"מ של שלג אמיתי שירד, אשר לא גרם לשמחה (כמו היום למשל), אלא דווקא לקושי רב, שכן תנאי מזג האוויר הקשים ונזקיהם הכבידו במיוחד על רבבות עולים חדשים שהגיעו באותה עת במסגרת העלייה ההמונית ושוכנו במחנות אוהלים.

אגב, מי שכבר נהנו מכמויות השלג שהובא במיוחד מן החרמון הם תושבי קריית עקרון, שבסוף השבוע רבצו על הר השלג שהועמד לרשותם במשך יומיים. בנימה אופטימית, נבקש: עיריית רחובות השקיעה – צאו לבלות!

(צילום: יח"צ קריית עקרון)

טבריה לא לבד: סופשבוע מושלג בקריית עקרון; צברי: "הילדים שהגיעו נהנו מאוד – ואני הייתי בעננים"

דילוג לתוכן