מבזקים
לקראת הסלמה? צה"ל מתגבר כוחות באופן נרחב בגזרת הצפון דרמה בירושלים: חובשי "איחוד הצלה" הצילו את חייו של בן 3 הושלם מבצע "לביאות המפרץ": מאות ישראלים חולצו מאיחוד האמירויות טרגדיה בבאר שבע: אישה בת 36 אותרה ללא רוח חיים בביתה מבצע "שאגת הארי": עשרות מיגוניות חדשות הוצבו ברחבי לוד התראה מטאורולוגית בישראל "חיים שנגדעו ברגע אחד": נס ציונה נפרדת מגאיה אורן ז"ל, תלמידת התיכון שנהרגה ברחובות לא יתקיימו לימודים ברמת גן בשבוע הבא ראש עיריית גבעת שמואל,יוסי ברודני, לתושבים: "אל תתנו לשגרה להטעות אתכם – המלחמה עדיין כאן" שר החינוך להורי התלמידים: "ביטחון ילדינו מעל הכל – מרבית מוסדות החינוך יישארו סגורים" מערכת החינוך ביבנה לא תיפתח ביום ראשון: הלמידה מרחוק תימשך השר אלי כהן בביקור בחמ"ל באשקלון: "צריכים עורף חזק" תחת מתקפת טילים מאיראן: יירוטים בשמי הדרום והשפלה, פצועה בדרך לממ"ד וגם: פגיעה ישירה בכברי ראש עיריית אשדוד: "לא נאפשר פתיחה של מערכת החינוך עד לשקט ביטחוני מלא" תזכורת מצילת חיים: מוקדי החירום והסיוע שחובה לשמור בשלוף ולהעביר לכל המשפחה בשורה למטופלות הפוריות: משרד הבריאות מאריך את ההנחיות ליחידות ה-IVF הלביאות של רמלה: צוותי החינוך שמחזיקים את העורף בחזית בשורה לנהגים בגוש דן: שיקוע רבין החדש ברמת גן נפתח הבוקר לתנועה דרמה בחניון בכפר סבא: פעוט ננעל ברכב במהלך קניות לשבת מיכאל וידל ביקר את המשפחות שפונו למודיעין: "האחריות שלנו היא להיות לצדכם במעשים"

תנועת אומ"ץ יוזמת הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאחר כל מלחמה

ראשי התנועה פנו ל-120 חברי הכנסת על-מנת לקדם חוק מתאים.  יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד הידיעה מראש תגרום לכל המעורבים בדבר לפעול בצורה טובה ועניינית. התנועה תומכת גם בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לבחינת הגורמים שהובילו למחדל ה-7.10

תנועת אומ"ץ, הפועלת למען מנהל תקין, יוזמת חקיקת חוק שיחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאחר כל מלחמה. הדרישה הספונטנית להקמת ועדת חקירה לאחר מלחמה יוצרת בחוגים מסוימים אנטגוניזם ומובילה לפלגנות פוליטית וחברתית, הסביר יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, את הרקע ליוזמה. הידיעה מראש על הקמת ועדת חקירה תצמצם את אותה התנגדות ואת הפלגנות.

על-מנת לממש את הרעיון, פנו ראשי התנועה – פליצ'ה פלד, יו"ר המועצה המייעצת של אומץ עו"ד יצחק מינא, וחבר הצוות המשפטי עו"ד חיים נתיב – לכל 120 חברי הכנסת ובפרט ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה.

בפנייה, שנשלחה גם ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה, צוין כי כל מלחמה מטבעה מייצרת ביקורת, הן על נחיצותה, הן על ההיערכות לקראתה והן על אופן ניהולה. הביקורת הכרחית על-מנת לאתר ליקויים, לתקן תקלות ולשפר את המוכנות למלחמה הבאה – דבר שהוא הכרח המציאות במדינה כמו ישראל הנתונה לאיומים רבים.

הידיעה מראש על הקמת ועדת חקירה בתום המלחמה תגרום לכל המעורבים בדבר לפעול בצורה טובה ועניינית, הוסיף פלד.

באומ"ץ הדגישו כי ממילא בתום כל אחת מהמלחמות האחרונות נערכה חקירה כזו או אחרת, וכי החוק המוצע ינטרל את תחושת הסכינים בגב ויבטיח התנהלות עניינית לטובת המדינה. ראשי אומ"ץ הבהירו כי הם עומדים לרשותם של חברי הכנסת לכל עזרה בקידום החקיקה הנחוצה.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן