מבזקים
טרגדיה כפולה בנגב: צעירה נמצאה ללא רוח חיים עם סימני פגיעה, אחיה נהרג בתאונה קפה שחור לאריות ולטיגריסים ברמת גן: התגובה שלהם הפכה להצגה של ממש ניסה ככל הנראה לתקן מזגן ונפל אל מותו: טרגדיה בנתניה סוכן קטין נכנס לחנויות בבת ים וקנה אלכוהול שמונה פעמים: חמשת העסקים נסגרו פיצוץ רכב ורימון לעבר בית באור יהודה: בן 20 מירושלים בדרך לכתב אישום חצי מיליון שקל, רכבי יוקרה ותעודת נכה: מה נחשף בפשיטות בבת ים וברמת גן? ירי הערב בשדרות קוגל בחולון: אדם נפצע בינוני ופונה לבית החולים וולפסון 3,010 דירות מחכות לקונים בלוד: הנתונים שחושפים מה קורה בשוק הנדל"ן בעיר בתוך פיר השירותים בבית ברהט: מה גילו לוחמי המשטרה? אחרי שש שנים: דליה איציק הודיעה על פרישתה מהדסה, וזה התפקיד החדש שתקבל אחרי פרשת ההתעללות במעון באריאל: הפתרון החדש שמקדמת העירייה לילדים מועדון החמש מגיע לאילת: חגיגה של רכבי אספנות בטיילת עד חצי מיליארד שקל בפתח תקווה: מיזם הענק החדש של בזק ואדגר נחשף סכנת התחשמלות: אם יש לכם את מעצב השיער הזה, הפסיקו להשתמש בו מיד יידוי אבנים לעבר רכבים בכניסה לירושלים: בן 17 נעצר עם אבנים בכיסיו אור יהודה: הנהגת ההורים והעירייה פותחות שנה של שותפות בחינוך מאות מפגינים מול בית הנשיא: "אין ברירה, ממשלת אחדות" רחובות נערכת לסוף שבוע סוער: חשש להצפות חסימות בכביש 461, שישפיעו על נהגים באור יהודה ויהוד מונוסון, שינויי תנועה גם ברמת גן, בני ברק ובתל אביב משאית התהפכה בכביש 25: נהג ונער נפצעו קל

כתב אישום חמור נגד סיון גל שלום מנס ציונה וארבעה רופאים בעבירות שוחד בהיקף של 5 מיליון שקל

פרקליטות המדינה הגישה כתב אישום נגד 4 רופאים ונאשמים נוספים בגין עבירות שוחד, הפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ועבירות נלוות. היקף השוחד הכולל הוא כ-5 מיליון ₪ אשר התקבל מחברת "פרומדיס", על מנת להנפיק אלפי רשיונות לשימוש רפואי בקנאביס, בניגוד לנהלים ולהנחיות משרד הבריאות.

מכתב האישום, אשר הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד על ידי עורכי הדין מיטב דגן וענבל קליין ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, עולה כי הנאשמת 1, סיון גל-שלום, הקימה וניהלה חברה בשם "פרומדיס", אשר שילמה כספי שוחד ל-4 רופאים שהוסמכו על ידי מנכ"ל משרד הבריאות כ"רופאים מאשרים", על מנת להפיק תוך מרמה והפרת אמונים 14,208 רישיונות לשימוש רפואי בקנאביס.

על פי כתב האישום, במסגרת פעילותה של החברה, קיבלו הנאשמים, הרופאים סיימון לוי, דיב דאוד, נטליה כץ וג'לאל בטחיש תשלומי שוחד מסיון גל שלום, בתמורה לכך שנתנו לעובדות חברת פרומדיס להשתלט על מחשביהם ולהיכנס בשמם למערכת הממוחשבת הייעודית של משרד הבריאות, ולהנפיק לאלפי לקוחות אשר שילמו לחברה אלפי שקלים כל אחד, רישיונות לשימוש רפואי בקנביס או לחידוש והגדלת כמות של שימוש רפואי בקנביס, אשר עימם ניתן לרכוש באופן חוקי קנאביס בבתי מרקחת שונים.

לצד ארבעת הרופאים המאשרים, עומדים לדין, בכתבי אישום נפרדים אשר הגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה לבית המשפט השלום בראשון לציון, שני מומחים פסיכיאטרים, מיכאל ינקו ורוברטו אומנסקי, בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. על פי המיוחס להם, הם חתמו על המלצות ואבחנות כוזבות עבור שימוש רפואי בקנביס בתמורה להעברת תשלום כספי מחברת פרומדיס ומלקוחות שונים.

בנוסף, הגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה כתבי אישום נפרדים נגד נאשמים נוספים אשר היו מעורבים בתרמית העבריינית וביצעו עבירות שונות, לרבות עבירות כלכליות.

הפרקליטות מבקשת, בכתבי האישום, לחלט רכוש וכספים שנתפסו מהנאשמים בשווי של מיליוני שקלים.

בכתב האישום המרכזי בפרשה נכתב בין היתר, כי "הנאשמים קיבלו במרמה בנסיבות מחמירות…את הנחת הדעת של היק"ר (היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות) כגוף המפקח על תהליך הנפקת הרישיונות לשימוש רפואי בקנביס, כי הם פועלים כדין ובהתאם לנוהל, ובכך מנעו מהיק"ר מלהפעיל כדבעי את סמכויותיו ולנקוט בפעולות אשר היו מביאות להפסקת הסמכתם, ולעצירת הנפקת הרישיונות על-ידי הנאשמים" וכי "הנסיבות המחמירות מתבטאות בתוכנית העבריינית המתוחכמת והשיטתית, באופיו ובהיקפו של מצג השווא, בנזק הפוטנציאלי לציבור כתוצאה ממעשי המרמה, בפעולות ההסתרה המתוחכמות, במידור שבהם נקטה נאשמת 1 (סיון גל שלום), בניצול הסמכות של עובדי ציבור, רופאים, האמונים על שלום ובריאות הציבור והפרו את כל חובותיהם המקצועיות למען בצע כסף."

כמו כן נכתב, כי הנאשמים "הפרו בצוותא אמונים ופגעו פגיעה מהותית באמון הציבור, בטוהר המידות ובתקינות פעולותיהם של עובדי השירות הציבורי" על ידי כך שפעלו "להנפקת רישיונות לשימוש רפואי בקנביס בניגוד לנוהל ולהנחיות משרד הבריאות, תוך הפרת חובתם הציבורית של רופאים מאשרים האמונים על-פי הסמכתם על בדיקת הזכאות לרישיון לשימוש רפואי בקנביס, בהעברתם את אחריותם כלפי הציבור, ובמתן אישור להשתמש בשמם ובחתימתם, להנפקת רישיונות לשימוש רפואי בקנביס על-ידי עובדי ציבור, לחברה פרטית אשר מכרה את הרישיונות כמוצר לכל דורש, מבלי קשר למצבו הרפואי." וכל זאת בניגוד עניינים ומתוך אינטרס כלכלי אישי מובהק" ו"תוך ניצול לרעה של סמכותם כעובדי ציבור למען בצע כסף תוך סיכון בריאותי של לקוחותיהם".

חברת פרומדיס פעלה כשנה וחצי, בין קיץ 2021 לבין דצמבר 2022, שאז נעצרו סיון גל שלום והרופאים המאשרים, לצד חשודים נוספים, על ידי יחידת הסייבר בלהב 433 ויחידת "יהלום" ברשות המסים, בתום חקירה סמויה ומורכבת, אשר לוותה על ידי פרקליטי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

 

◼️  לקבוצת חדשות נס ציונה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נס ציונה

לחצו כאן
דילוג לתוכן