מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

תנופת פיתוח בעיר לוד: זינוק של 16.5% בכמות הדירות בעשור, גידול באוכלוסיה והגירה חיובית

עוד עולה כי כמות האוכלוסיה בלוד נכון לסוף שנת 2022 עומדת על כ-85.5 אלף איש, עלייה של 3.3% לעומת השנה הקודמת. לעיר קיימת הגירה חיובית של 1,097 איש בשנת 2022 – לאחר ש-3,961 איש נכנסו אליה ו-2,859 איש יצאו. 

העיר לוד ממשיכה להתפתח, דבר שבא לידי ביטוי בתוספת יחידות דיור בעיר, גידול בכמות האוכלוסיה והגירה חיובית. לפי קובץ הרשויות המקומיות העדכני שפירסמה הלמ"ס לאחרונה, עולה כי כמות הדירות בלוד (נכון ליולי 2023) עומדת על כ-25.5 אלף, תוספת של 3,603 דירות בעשור האחרון (מאז 2013), אז כמות הדירות בעיר עמדה על 21,895, ובאחוזים מדובר בגידול של 16.5% בכמות הדירות.

קובץ הרשויות המקומיות כולל גם התפלגות של המגורים בלוד לפי דירות בבעלות או בשכירות, ועולה כי 25.7% מהדירות (6,553) בעיר הן להשכרה והיתר (18,945) הן דירות בבעלות. 

עוד עולה כי כמות האוכלוסיה בלוד נכון לסוף שנת 2022 עומדת על כ-85.5 אלף איש, עלייה של 3.3% לעומת השנה הקודמת. לעיר קיימת הגירה חיובית של 1,097 איש בשנת 2022 – לאחר ש-3,961 איש נכנסו אליה ו-2,859 איש יצאו. 

כ-55% משטח העיר לוד בנוי (נכון לשנת 2021), כש-36% מהשטחים הינם למגורים ו-31% הינם שטחים חקלאיים. צפיפות האוכלוסיה בעיר בשטחי המגורים הינה 15.5 אלף נפש לקמ"ר.

לדברי רונית כהן סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת צמח המרמן הבונה פרויקט של 360 דירות בלוד, "כפי שניתן לראות בנתונים, העיר לוד עוברת תנופת בנייה ופיתוח משמעותית בשנים האחרונות. נבנות בה אלפי יחידות דיור חדשות, משודרגות תשתיות, נבנים מוקדי תעסוקה ומתבצע גם חיבור תחבורתי בין חלקי העיר ולמטרופולינים הסמוכים. בעיר מיושם הסכם גג מ-2017, בהיקף של כ-8.5 מיליארד שקל, שבמסגרתו יתווספו לעיר כ-17 אלף דירות חדשות ו-1.3 מיליון מ"ר בשטחי תעסוקה ומסחר, וכמות האוכלוסיה צפויה להכפיל עצמה עד שנת 2040. אנו מאמינים בעיר לוד וצופים כי היא תמשיך להתפתח גם בשנים הבאות".

חברת צמח המרמן בונה את פרויקט מצפה רנה במרכז העיר לוד, מתחם קהילתי חדש בלב העיר, לצד גני ילדים ובית ספר, בית כנסת קהילתי, גינה ציבורית, מסלולי הליכה ואופניים והרבה שטחים ירוקים. הפרויקט כולל 360 יחידות דיור ב-8 בניינים בני 9 קומות ומגדל מגורים בן 22 קומות, לצד שטחי מסחר בקומות הקרקע, מועדון דיירים פרטי בכל בניין, גינות וריאות ירוקות בין הבניינים. צמח המרמן היא גם יזמית הפרויקט וגם המבצעת. תמהיל הדירות בפרויקט כולל דירות 3-6 חדרים, דירות גן ופנטהאוזים עם מרפסות סוכה.

 

◼️ לקבוצת חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן