מבזקים
הרצליה: חמישה סכינים, גרזן, קוקאין ומאות כדורי אקסטזי נתפסו ברכב חשוד חומרים החשודים כסמים וסכין נתפסו לאחר ששקית נזרקה מחלון רכב באשקלון 320 מטרים ו-78 קומות: המגדל הגבוה בישראל נפתח לאכלוס בגבעתיים רחובות מצטרפת לרשת ערים בריאות בישראל מאות בני נוער במסיבת טבע ליד רבדים: המשטרה פיזרה את האירוע – שני אחים נעצרו סוכות 2026: קו מיוחד מירושלים למערת המכפלה – אלה השעות והשינויים בתחבורה שיבושי תנועה במזכרת בתיה בעקבות עבודות להחלפת קו מים בסמוך לבית ספר בורג אחרי השקעה של 12 מיליון שקל: המזח הצפוני במרינה באשדוד נפתח לציבור משרדי הרישוי סגורים עד 2 באוקטובר – אבל הטסטים והתיאוריה מתקיימים כרגיל כביש 471: שני צעירים נפצעו לאחר שרכבם התהפך סמוך למחלף שעריה אשדוד: בת 71 נפצעה בינוני בתאונה בשדרות בן גוריון סוכות באור יהודה: בבוקר מסע אל יהדות בבל – ובערב מסיימים עם מרסדס בנד סוכות באילת: שלושה ערבים של הופעות בחינם – מרינת גבאי ועד טונה סוכות באופקים: מהצגות ויצירה לילדים ועד נטע ברזילי ושמעון בוסקילה ב־30 שקל ראשון לציון: פועל כבן 40 נפגע מחפץ כבד במפעל – מצבו קשה קריית מלאכי רוצה את אזור התעשייה של באר טוביה – במועצה משיבים: "ספין זול" סוכות באשדוד: יומיים של פסטיפארק בחינם – ואז פסטיבל היין ליד האגם אלה שעות הפעילות של רשות המסים ובתי המכס בחול המועד סוכות קבוצות הוואטסאפ של חדשות 08: כל החדשות מהעיר שלכם – ישירות לנייד ובחינם נתניה: שוטר נפצע בינוני לאחר שנהג שסירב לעצור התנגש בניידת משטרה

ראש העיר רחובות, מתן דיל: ערב יום הכיפורים הוא זמן לחשבון נפש

"בימים אלו של חשבון נפש, כל אחת ואחד מאיתנו צריכים לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות כדי להבטיח לילדים והילדות האלו עולם בטוח יותר, מדינה ראויה יותר, חברה מאוחדת ושלמה יותר. להבטיח, ולקיים." ובמילים אלו מסיים ראש העיר את דבריו

הייתי בן 12 כשהשיר "חורף 73" הגיח לחיינו, ואני זוכר את החיילות והחיילים הצעירים של להקת חיל החינוך, שרים להוריהם בטון מאוכזב – "הבטחתם יונה". הבטחתם. ולא קיימתם.
וכשהלכתי לבדוק בויקיפדיה של פעם, זאת שקראו לה אמא, מה קרה שם ב-73, פתחתי אצלה את תיבת מלחמת יום הכיפורים, וסיפורים שנמשכו עוד ימים אחר כך, על הפצע המדמם של החברה הישראלית, סטירת ההשכמה המצלצלת של ה-6 באוקטובר ההוא. רבות דובר על ההפתעה, האובדן העצום והכאב, אבל את המשמעות האמיתית של השיר הבנתי רק בבגרותי.
זה לא עוד שיר. זו השתקפות של תקופה, המביאה את סיפורם של הילדים שהוריהם "הרו אותם באהבה בחורף 73", שנולדו אל ארץ פצועה ועצובה, ודרכם ניסו למצוא נחמה.
50 שנים מפרידות בין ה-6 באוקטובר ל-7 באוקטובר, והנה מגיחים לעולם עוד ועוד תינוקות רכים שהוריהם "הרו אותם באהבה בחורף 23". התרגשתי לקרוא שהחטופה שחזרה ארצה, דורון כץ-אשר, מבשרת על הריונה, שמחתי בכל לבי עם אורלי, אם הבית היקרה שלנו בלשכה, שהפכה לסבתא בערב ראש השנה והתקשיתי להסתיר את הדמעות כשהתבשרתי על לידתו של עוז גואטה, שאביו הגיבור, סמל עמית גואטה ז"ל, נפל בקרב ולא הספיק להכירו.
ערב יום הכיפורים הוא זמן לחשבון נפש.
לצד ההתרגשות הגדולה מדור העתיד, אני חש גם אחריות כבדה. חושב על ההבטחות שאנחנו נותנים להם, לעולם טוב ובטוח יותר. מסתכל עליהם ונזכר במילות השיר. גם הם נולדו אל מדינה חבולה ומוכת יגון, שמנסה לאחות את שבריה. כמה יתומות ויתומים נוספו למעגל השכול בשנה הזו וכמה תינוקות נולדו לאבא שנפל בקרב או נרצח בביתו, כשהוא מגן עליהם בגופו.
אני חושב עליהם, ומבין את האחריות העצומה המוטלת עלי ועלינו. בימים אלו של חשבון נפש, כל אחת ואחד מאיתנו צריכים לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות כדי להבטיח לילדים והילדות האלו עולם בטוח יותר, מדינה ראויה יותר, חברה מאוחדת ושלמה יותר. להבטיח, ולקיים.
גמר חתימה טובה.
◼️ לחדשות רחובות והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: בתמונה: הילדים של חורף 73, ארכיון בוריס כרמי, אוסף מיתר, הספריה הלאומית

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן