מבזקים
מחר זה קורה: פסטיבל ההופעות הגדול LIVE בעומר באשקלון חשש לליסטריה: חטיף השוקולד האהוב יורד מהמדפים! עיכובים בתנועת הרכבת הקלה בבת ים – זו הסיבה בית שמש: שינויים בהסדרי התנועה לקראת ל"ג בעומר לראשונה ביהודה ושומרון: מרכז שיקום ללוחמים ייפתח בבנימין אבן מהכותל שעברה מתל אביב לירושלים חוזרת הביתה: טקס גניזה מרגש במעמד בכירים "שיר גאווה נולד" יוצא לדרך בת"א – 12 פיינליסטים יתחרו על שיר הגאווה 2026 גן יבנה: מרוץ מרגש לזכרו של עומר לב ז״ל גן המדע של מכון דוידסון ברחובות מזמין לחוויה חכמה, כיפית ופתוחה בטבע קבלנים נתפסו משליכים פסולת בנייה בשטח פתוח במודיעין – ונקנסו גבעת שמואל: עולים חדשים חגגו ל״ג בעומר עם חץ וקשת וחיבורים חדשים רמלה חוזרת לשגרה: חמישה גני ילדים ייפתחו מחדש תחת השם "גני הניצחון" אתר בנייה באשדוד נסגר ל-30 יום לאחר שנתפסו שלושה שוהים בלתי חוקיים גבעתיים: קשיש הוטח לקרקע – שרשרת זהב בשווי 12 אלף שקל נתלשה ממנו באלימות בת 14 מאור יהודה נאשמת בתקיפת נערה באכזריות לעיני חברים – הרקע: סכסוך ברשת ארבעה תקפו אדם בפ"ת ונמלטו – הרקע פלילי אשדוד: קשיש הותקף בגינה – החשוד שיסה כלב, גנב ונעצר תוך זמן קצר טרגדיה בכביש 77: שלוש נשים נהרגו בתאונה קשה סמוך לזרזיר סוכלה חוליית דאע״ש: תכננו פיגועים בשער שכם ובקריית ארבע מהרצליה ועד אשדוד: הדולפינים חוזרים – סוף שבוע נדיר של תצפיות מרגשות מול חופי ישראל

גזר דין לחברת-בת של שיכון ובינוי בע"מ

בימ"ש המחוזי בתל אביב – המחלקה הכלכלית (כב' השופטת מיכל אגמון גונ אימץ את הסדר הטיעון עם חברת שיכון ובינוי – אס.בי.איי תשתיות בע"מ, חברה-בת של שיכון ובינוי בע"מ, במסגרתו הודתה החברה בביצוע עבירת קשירת קשר לביצוע פשע ועבירה על חוק ניירות ערך.

בימ"ש המחוזי בתל אביב – המחלקה הכלכלית (כב' השופטת מיכל אגמון גונ אימץ את הסדר הטיעון עם חברת שיכון ובינוי – אס.בי.איי תשתיות בע"מ, חברה-בת של שיכון ובינוי בע"מ, במסגרתו הודתה החברה בביצוע עבירת קשירת קשר לביצוע פשע ועבירה על חוק ניירות ערך. בית המשפט הטיל על החברה קנס בגובה 10 מיליון שקל. בנוסף, בית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכמה בין הצדדים לחילוט אזרחי בסך 250 מיליון שקל מחברת SBI International Holdings AG, חברה-בת שוויצרית של אס.בי.איי תשתיות

עניינה של הפרשה באירועים שהתרחשו במסגרת פעילותה הבינלאומית של קבוצת שיכון ובינוי, לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 99 לחוק העונשין ביולי 2008. על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה במסגרת הסדר הטיעון, עוד טרם כניסתו לתוקף של התיקון, נהגו חלק מהחברות בקבוצה לבצע תשלומים לגורמים שונים בארצות בהן פעלו, ללא קבלות, שחלקם היו בלתי נאותים. תשלומים שלא כדין אלו, והרווחים שנבעו מהם, נכללו והוטמעו בספרי הנהלת החשבונות של הקבוצה.

נוכח תיקון 99 לחוק העונשין וכמתחייב, בין היתר, מדרישות הגופים המממנים ורואי החשבון המבקרים, פעלו עןבדים בקבוצה לאימוץ קוד אתי ותוכנית אכיפה ולהטמיעם בארצות הפעילות. לצד זאת, באותה עת ובעיקר עד שנת 2012, קשרה חברת אס.בי.איי תשתיות קשר עם אורגנים שונים בחברות שלא להפסיק את מתן התשלומים. התשלומים השיאו לחברות תועלת.
נוכח מבנה הקבוצה, איחדה שיכון ובינוי לדו"חותיה הכספיים שפורסמו לציבור, את דו"חות אס.בי.איי תשתיות, אשר איחדה את דו"חות חברת SBI שוויץ שבבעלותה, וכללה בהם את התשלומים שלא כדין ששולמו ללא קבלות או מסמכים, וציינה בהם כי "להערכת ההנהלה, תשלום ההוצאות במתכונת הנ"ל אינו מהווה חשיפה מהותית לחברות הקבוצה". הצהרות אלה ניתנו על אף שאס.בי.איי תשתיות הייתה מודעת להשלכות האפשריות של התשלומים שלא כדין על עסקיה, וכי דו"חותיה הכספיים יאוחדו בדו"חות שיכון ובינוי. בכך, לא קיימה שיכון ובינוי אס.בי.איי תשתיות בע"מ את הוראות חובות הדיווח של תאגידים.

שיכון ובינוי אס.בי.איי תשתיות בע"מ הורשעה בעבירות קשירת קשר לביצוע פשע ואי קיום הוראת סעיף 36 בדו"ח שנמסר לרשות ולבורסה, עבירה על פי סעיף 53(ב)(5א) לחוק ניירות ערך.

במקביל להסדר הטיעון שנחתם, הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה בקשה מוסכמת לחילוט רכוש בהליך אזרחי נגד החברה השוויצרית בהיקף של 250 מיליון ש"ח.
התיק נגד חברת שיכון ובינוי בע"מ הנסחרת בבורסה נסגר.

מהפרקליטות נמסר לאחר גזר הדין: בכך תמה פרשת "שיכון ובינוי", וזאת גם בהמשך להרשעתם של שישה בכירים מהקבוצה על ידי כב' השופט בני שגיא. ההסדרים בפרשת שיכון ובינוי משקפים את מחויבותה של ישראל למלחמה בשחיתות בעסקאות בינ"ל, וזאת כחלק ממחויביות שישראל לקחה על עצמה עם הצטרפותה ל-OECD.

חקירת הפרשה נוהלה במשותף על-ידי יאח"ה (להב 433) במשטרת ישראל ורשות ניירות ערך. התיק טופל על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן