עמותת עלם לנוער במצבי סיכון קיימה את הכנס השנתי שלה בסינמטק תל אביב, שעסק בעבודה עם בני נוער בצל המלחמה בישראל.
הכנס, שנערך במלאת שנה למלחמת חרבות ברזל, התמקד במצבם של בני הנוער מזוויות שונות, והשמיע את קולם, במטרה לייצר מעגלי חשיבה ושיח ליצירת פתרונות. בנוסף, עסק הכנס בצרכים ובדרכי טיפול של עמותות וארגונים לצמצום הטראומה והשלכותיה.
את הכנס הנחו גומא חמיאס, נערה מכפר עזה, ויואב רוט, מנהל מרחב "נשימה" שפיים (קהילת כפר עזה). בכנס השתתפו בכירים ממערכות הרווחה, החינוך, הבריאות והאקדמיה, שדנו בדרכים לשיקום החוסן הנפשי של בני נוער, כמו גם בפיתוח מענים חדשניים לעבודה חינוכית-טיפולית במציאות משתנה.
לכנס הגיעו כ- 450 אורחים ובנוסף הוצגה תערוכה ייחודית שהעניקה הצצה לחצר האחורית של חייהם של בני ובנות הנוער ברשתות החברתיות, ובפרט בטיקטוק. התערוכה, שנשאה את הכותרת #פרטי#ציבורי#א!נס #פגיעה#פ.ע#ה.א#דכאון#מ!!ת, שמה דגש על הנושאים המורכבים והכואבים בהם נתקלים בני הנוער כיום – החל מהתמודדות עם פגיעות פיזיות ונפשיות, דכאון, ועד לביטויי מצוקה ורצון להיחלץ מהקשיים. באמצעות קטעי וידאו ופוסטים אמיתיים ששיתפו בני הנוער, נחשפו מבקרי הכנס לעולמם הפנימי ולעומק האתגרים מולם הם ניצבים בתקופה זו.
טלי ארז, מנכ"לית עלם מסרה: "שנה בצל מלחמה ולצערי עוד לא רואים את הסוף, מוטלת עלינו האחריות על כולנו! להיות שם עבור בני הנוער, מפונים ולא מפונים מצפון ועד דרום. הדרך לשיקום עוד ארוכה ואנו בעלם נערכים בשיתוף משרד הרווחה ואירגונים חברתיים נוספים לייצר מענים חדשים ולהוות עוגן משמעותי בשיקומם"
הרב שי פירון, יו"ר עלם סיכם: ״עלם מהווה היום את חוד החנית במלחמה על בריאות הנפש של הצעירים בישראל. המלחמה מטלטלת את כולנו והשפעותיה ניכרות, את השלכותיה אפשר למצוא בשעות הלילה בקרנות הרחוב ובמרחב הווירטואלי. עלם היא חדר המיון של הנוער בישראל, גוף הצלה שתכליתו למנוע התנהגויות סיכוניות״.








