מבזקים
ראשון לציון: כך הפך ניר פוראי מילים של משוררים לאלבום שלם נולד פעמיים: סוחר הסמים שהפך למטפל במכורים יבנה מצדיעה לאנשים שעשו הבדל: נפתחה ההרשמה ליקירי העיר רסיסים בגנים, מלחמה בפשיעה: שרן השכל בסיור ברמלה ובלוד “לא ברור למה נדרש צו”: מנוח מכפר סבא שוחרר לקבורה אחרי ימים כדורגל גם בימים מורכבים: מפגש השראה לנוער של מכבי יבנה סגירת מעגל בעוטף ירושלים: נעצר משליך בקבוק התבערה אחרי ירושלים: בן גביר נותן אור ירוק לנשק גם בכפר סבא המשטרה סגרה אתר בנייה בגן יבנה אחרי שנתפס בו שוהה בלתי חוקי סוף לפרשת “מטווח משחקים”: כתב אישום נגד קטין מערערה בנגב תאונה בפתח תקווה: רוכב אופניים חשמליים נפצע בינוני ביירות תחת אש: צה״ל השלים גל תקיפות נוסף בדאחייה "תפחדי לצאת מהבית": תושב פתח תקווה נאשם בהטרדה מינית ואיומים על שוטרת בתחנת יבנה קריית גת: בן 37 נאשם בנהיגה בשכרות ואיומים על שוטרים בתחנה אשדוד: ליצנים קהילתיים ממשיכים להפיג בדידות אצל האזרחים הוותיקים גם בימי מתיחות ביטחונית בצל המלחמה: החוגים חזרו לפעילות בגדרה בן 36 מיבנה נאשם בפריצות, גניבות והחזקת סכין – כולל פריצה לבית כנסת בן 20 מאשקלון נאשם בפריצות סדרתיות לרכבים באילת כתב אישום חמור בדרום: נאשם תקף את בן זוגה של גרושתו באגרופן ואיים עליה בזמן מלחמה: נעצרו 9 שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה של בית פרטי ביבנה

במודיעין מציגים: תכנית חדשה לחינוך סביבתי על חיות הבר

בשבוע הבא תצא לדרך תכנית חדשה לחינוך סביבתי, על חיות הבר בסביבה העירונית. התכנית מיועדת לדור הצעיר, מתוך תפיסה כי החינוך הערכי – סביבתי מתחיל בגיל קטן ומשפיע על מעגלים נוספים כמו בני המשפחה וחברים. 

תכנית זו הינה ראשונה מסוגה בעקבות התמקדותה המיוחדת בנושא חיות הבר החיות בעיר ובאזור, אשר מהווה ליבו של מסדרון אקולוגי ראשי של מדינת ישראל. כזכור, הגבעות הדרומיות אף הוגדרו בתכנית המתאר הכוללנית של פיתוחה של העיר לשנים הבאות, כשטחים ירוקים מוגנים ויחד עמן אתרי טבע יפים נוספים בהם התברכה העיר – גבעת התיתורה, ברפיליה וגבעת הברושים, אשר מאכלסים בתוכם מגוון רחב של חיות בר מוגנות. על כן, החיבור לחיות הבר המהוות חלק מהטבע הסובב אותנו משמעותי והחינוך הסביבתי הוא הדרך להסביר ולהשפיע על השמירה והזיקה לחיות אלו. 

הילדים יעברו פעם בשבוע הדרכה מקצועית של החברה להגנת הטבע, במשך שלושה מפגשים בבתי הספר וילמדו על משפחות בעלי החיים, זיהוי חיות בר באתר טבע עירוני קרוב לבית הספר וכיצד ניתן לשמור על החיות במקומן הטבעי וחשיבותם של השטחים הפתוחים עבור בעלי החיים ותושבי העיר.

בתכנית ישתתפו השנה בתי הספר היסודיים – היובל, שיבולים, רעים, חוט השני, הדמוקרטי, דורות, אבני חן, אסיף, ענבלים, יזמ"ה ואלונים. 

מירי שרון דה פריס, מחזיקת תיק איכות הסביבה ותיק קידום רווחת בע"ח: "מודיעין התברכה בטבע עשיר וייחודי ובמגוון רחב של מערכות אקולוגיות, הודות למיקומה על המסדרון האקולוגי. היא מהווה בית גידול של מיני חי וצומח רבים והינה ציר נדידה משמעותי לציפורים. מודיעין מכירה בחשיבות השמירה על חיות הבר, והממשק בין חיות הבר והטבע הייחודי והמופלא לסביבה העירונית. כמחזיקת תיקי איכות הסביבה וקידום רווחת בע"ח, אני גאה בתכנית של החינוך הסביבתי שבחרנו שתאפשר לילדי העיר להכיר את הטבע הייחודי והמופלא שהם זוכים לגדול בתוכו, בתכנית לימודים ייעודית שנבנתה במיוחד עבורם, במהלכה ילמדו גם לטפח יחס של כבוד לחיות הבר איתן אנו חולקים את מרחב המחייה שלנו, יכירו באחריותנו לשימור מערכת אקולוגית זו ויטפחו גאווה מקומית". 

דילוג לתוכן