מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

הודות לפעילות חוקרי מחוז ש"י: כתב אישום חמור הוגש נגד 3 מחבלים שרצו לחסל את איתמר בן גביר ובנו

בתום חקירה משותפת של משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי, הצליחו החוקרים לגבש תשתית ראייתית כנגד 3 פלסטינים תושבי חברון בחשד כי במהלך החודשים האחרונים תכננו להתנקש בחייו של השר לביטחון לאומי, חה"כ איתמר בן גביר ובבנו.

בתום חקירה משותפת של משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי, הצליחו החוקרים לגבש תשתית ראייתית כנגד 3 פלסטינים תושבי חברון בחשד כי במהלך החודשים האחרונים תכננו להתנקש בחייו של השר לביטחון לאומי, חה"כ איתמר בן גביר ובבנו.

מכתב האישום שהוגש השבוע לבית המשפט הצבאי, עולה כי במהלך חודש יוני 2024 יצר קשר הנאשם המרכזי, איסמאעיל איברהים עוודי, עם מספר גורמים שונים במטרה להקים חולייה צבאית, להשיג נשק ולייצר מטעני חבלה במטרה לפגוע באנשי כוחות ביטחון.

במהלך ניסיונותיו לאיסוף מימון והדרכה לחולייה שהקים, פנה הנאשם לארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה על מנת לקבל סיוע כדי להוציא לפועל פיגועים נגד ישראלים ואישים בכירים.

עוד עולה מכתב האישום כי הנאשם המרכזי אסף מודיעין באמצעות מעקב אחר מסלולי הנסיעה של השר ושל בנו, למד את סוג הרכבים בהם נסעו ואת מספר המאבטחים סביבם. אחת האפשרויות שנבחנו הייתה להתנקש בשר עם הגעתו לזירות פיגוע כפי שנהג לעשות.

עם סיומה של חקירה מורכבת, הוגשו השבוע כאמור כתבי אישום חמורים כנגד שלושת החשודים.

מפקד מחוז ש"י, ניצב משה פינצ'י:

"מתחילת המלחמה יחידות חקירות הפח"ע של מחוז ש"י ביצעו אלפי חקירות מורכבות של מחבלים מארגוני הטרור מגזרת איו"ש ומרצועת עזה. החוקרים פעלו לצד חוקרי שירות הביטחון הכללי יומם ולילה על מנת למצות את הדין עם המחבלים ולסיכול הטרור ברחבי איו"ש וכך עשו גם בפרשייה מורכבת זו. מדובר בפרשייה חמורה ביותר המהווה דוגמה למאמצים הכבירים של אויבי המדינה לבצע פעילויות טרור בישראל, לפגוע בשר בכיר ובבנו, בכוחות ביטחון ובאישים נוספים. מעצר וחקירת חוליית הטרור והבאתם לדין מהווים הישג משמעותי במאבק נגד הטרור ונגד כל ניסיון לפגוע בנבחרי הציבור ובביטחון האזרחים. מחוז ש"י ימשיך לפעול בעוצמה ובשיתוף פעולה עם כלל גורמי הביטחון, לסיכול הטרור ולשמירה על ביטחון האזרחים".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר:

״אני מודה למחוז ש״י במשטרת ישראל ולשירות הביטחון הכללי שעצרו והביאו לדין את חוליית המחבלים שתכננו להתנקש בחיי ובחיי בני שובאל. הודות לעבודה המאומצת ובחסדי השם יתברך שוב נמנע מהאויב לפגוע בי ובמשפחתי. אמשיך לפעול להחמרת תנאי הכליאה של המחבלים לריבונות ומשילות במדינת ישראל, לחלוקת נשקים, להריסת בתים לא חוקיים ולמען הניצחון המוחלט על האוייבים – שום מחבל לא ירתיע אותי״.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן