מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

יהוד-מונוסון: כלי גישור לקידום שיח קהילתי יעיל

במהלך הקורס, זכו המשתתפים זכו להכיר לעומק את עקרונות הגישור, כלים פרקטיים לניהול סכסוכים ודרכים לחיזוק הדיאלוג בין תושבים בעלי אינטרסים שונים. "תהליכי התחדשות עירונית כוללים פעמים רבות מורכבויות קהילתיות, ועל כן יש צורך בגישה המשלבת הבנה, הקשבה וניהול סבלני של חילוקי דעות. הנציגים והנציגות משמשים בפועל כשגרירים בחזית העשייה בשטח, ואנחנו מקווים שהקורס נתן להם כלים פרקטיים לעשייה חיובית שמייצרת חיבורים." אמר עמרי פלדמן, מנהל מינהלת ההתחדשות העירונית.

מינהלת התחדשות עירונית בעירייה השלימה הכשרת "כלי גישור" לחברי נציגויות המתחמים. בשבועות האחרונים התקיימה בעיר יהוד-מונוסון הכשרה ייחודית לחברי נציגויות מתחמי התחדשות עירונית, במטרה להקנות להם כלים פרקטיים לגישור ולניהול שיח קהילתי אפקטיבי. היוזמה היא פרי שיתוף פעולה בין מינהלת ההתחדשות העירונית לבין המרכז לגישור ודיאלוג בקהילה.

הקורס, שנמשך ארבעה מפגשים, כלל השתתפות פעילה של כ-25 נציגים ונציגות ממתחמי ההתחדשות העירונית בעיר, בהנחייתה של מריאלה יעבץ בוחניק, עו"ס ומגשרת.
במהלך הקורס, זכו המשתתפים זכו להכיר לעומק את עקרונות הגישור, כלים פרקטיים לניהול סכסוכים ודרכים לחיזוק הדיאלוג בין תושבים בעלי אינטרסים שונים.
"תהליכי התחדשות עירונית כוללים פעמים רבות מורכבויות קהילתיות, ועל כן יש צורך בגישה המשלבת הבנה, הקשבה וניהול סבלני של חילוקי דעות. הנציגים והנציגות משמשים בפועל כשגרירים בחזית העשייה בשטח, ואנחנו מקווים שהקורס נתן להם כלים פרקטיים לעשייה חיובית שמייצרת חיבורים." אמר עמרי פלדמן, מנהל מינהלת ההתחדשות העירונית.
הקורס נועד להעצים את חברי הנציגויות ולהפוך אותם למובילי שיח משמעותיים במתחמי פינוי-בינוי , במטרה שיהפכו ל"סוכנים של גישור בעיר". "הקניית כלים לגישור היא חיונית ליצירת סביבה קהילתית מאוחדת, במיוחד כשהתהליך מלווה בקונפליקטים מרובים. הנציגים והנציגות עברו תהליך משמעותי ומדברים "שיח של גישור" ויוכלו לשמש סוכנים ושגרירים של גישור בעיר. אנחנו ממשיכים לעבוד בכדי שיהוד-מונוסון תהיה עיר מדברת, לא עיר כועסת – עיר פותרת", ציינה עו"ד סמדר קהלני צבארי, מנהלת מרכז עירוני לגישור ודיאלוג בקהילה
המשתתפים בקורס הביעו שביעות רצון רבה מהתכנים ומהכלים המעשיים שקיבלו.
גיל אדמון, אחד מנציגי דיירים שהשתתף בקורס סיפר: "למדנו להבין שנדרש להבין את הצרכים של האחר ואני מקווה שגם האחרים יבינו את הצרכים שלנו טוב יותר. הקורס נותן לנו כלים וידע, שבעתיד יוכלו להקל עלינו להתנהל בתוך תהליכי ההתחדשות העירונית. אני מודה לצוות מנהלת התחדשות עירונית לעמרי, אריאל, לראש העיר, ולשימי בונפיל בזכותם אנחנו מתקדמים. בהחלט ניתן לומר שאני מופתע לחיוב מהקורס, נהניתי מכל רגע ושיהיה לנו בהצלחה!".
ציפי ארליכסון, שהשתתפה אף היא בקורס הוסיפה: "הקורס נתן לנו מעט אקספיזם בתקופה המורכבת הזו, ומגיעה תודה גדולה גם למריאלה, מנחת הקורס. למדנו להקשיב ולא רק לומר את הדברים. אני חושבת שהכלים שקיבלנו הם לחיים ולא רק במסגרת היותנו נציגי בניינים".

אמנון סעד, ראש העיר יהוד-מונוסון: "כשנכנסתי לתפקיד ראש העיר קיבלתי החלטה אסטרטגית עקרונית – לקדם את ההתחדשות עירונית. אין ספק שתחילת הבנייה של ויצמן-אשכנזי, לאחריו מוהליבר ואחר כך מתחמים נוספים, לא יהיו קלים לתושבים. אבל בעוד שנתיים-שלוש אנחנו נראה תוצאות טובות עבור כולם.
בקורס הגישור קיבלו התושבים כלים מאנשים מקצועיים, והלוואי שניישם אותם בחברה שלנו, שנמצאת במצב מורכב לא רק במישור הבטחוני אלא גם במישור החברתי. אם כל אחד יאמין ויהיה יותר קשוב לאחר – כולנו נזכה ונהנה מכך. תודות לכל העוסקים במלאכה."
שימי בונפיל, סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחדשות עירונית:"גישור זה גשר, אנחנו נתקלים בכך ביום יום בהליכה ברחוב, בבית הספר ובמוקמות העבודה. הגישור מביא גם לאורח חיים בריא והוא תהליך שמייצר אצל כולנו סבלנות – סבלנות לאחר וסבלנות לתהליך.
סדנאות התחדשות העירונית נועדו להעניק לנציגויות מושגי יסוד שיסייעו להם באינטראקציה יומיומית. כיום, לבוגרי הקורס יש את המושגים המתאימים להתנהל מול עורך הדין והיזם, להבין מה הזכויות שלכם, על מה אתם חותמים ועוד.
הקורס מאד חשוב, אנחנו מצויים בתוך קונפליקט עמוק ברמה הארצית, ואם שם היו מתנהלים אחרת במושגים של גישור – אולי היינו במצב שונה.
יחד עם המינהלת, אנחנו ממשיכים לקדם רעיונות נוספים, עם גיבוי מלא מראש העיר שנותן לנו גב וכתפיים רחבות להמשיך בדרך שלנו, ובין השאר לגבש את הנציגים ל"מועדון הנציגויות" בכדי שנוכל להביא תוצאה טובה יותר לכולם."

עמרי פלדמן, סיכם עם הפנים להמשך: "הקורס הזה הוא צעד נוסף לקראת חיזוק הקשר והאמון בין התושבים לעירייה בתהליכי ההתחדשות העירונית בעיר, והוא ממשיך את ההרצאות שהובילה המינהלת בקיץ 2024, בהן השתתפו מעל 200 תושבים מרחבי העיר. הקורס מהווה יריית הפתיחה לקראת פעילויות המינהלת בשנת 2025 בתחום הקהילתי, שייכללו בין השאר את הקמת "מועדון הנציגויות", שיחבר את חברי הנציגויות השונים בעיר, לשיח פורה ושיתוף פעולה פנים-עירוני. בנוסף המינהלת מתעתדת לקדם פעילויות רבות בתוך מתחמי ההתחדשות העירונית, והכל במקביל לקידום המתחמים למימוש וביצוע.
אני מודה לכל הצוות של המינהלת, ולמנהל התחום החברתי עו"ד אריאל יוסף שליווה מקצועית את הקורס. אנחנו מקבלים גיבוי מלא מראש העיר אמנון סעד, שדוחף קדימה את תחום ההתחדשות העירונית, ובליווי צמוד של שימי בונפיל, סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחדשות עירונית – שרואה לנגד עיניו את דיירי המתחמים."

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן  

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית יהוד מונוסון

דילוג לתוכן