מבזקים
מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר בשורה למפוני הדרום ועוטף עזה: הנסיעה בתחבורה הציבורית תישאר חינם עד סוף אוגוסט במעבר בית"ר: 1.4 מיליון שקלים במזומן נתפסו במונית ישראלית 30 ראשי ערים מהעולם הגיעו ללמוד ברמלה ובירושלים איך ישראל מנהלת מצבי חירום באשדוד הפכו את ההתנדבות למסלול: "שביל המעשים הטובים" נחנך בפארק לכיש גבר כבן 50 נפצע באורח קשה בלוד, הובא לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה אלימות נגד מורה בפתח תקווה: הלימודים בבית הספר יחלו היום באיחור סוף שבוע קיצי לפנינו: מגמת התחממות ואזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ חולון: הולך רגל נדרס על ידי אוטובוס ברחוב הלוחמים חשש כבד: מוצרי טחינה נגועים בסלמונלה שהיו מיועדים להשמדה נגנבו – משרד הבריאות באזהרה דחופה לציבור פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים זוג הורים ובתם התינוקת נפצעו בתאונה, סמוך לצומת מבקיעים בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב קבלת פנים לתינוקות החדשים: קריית אונו משיקה את Baby Ono מתחנת מד״א בתל אביב לבית העלמין בחולון: נפרדים מנצח ישראל ישראל טוב ז״ל אשדוד: פועל בן 24 חולץ מבור לאחר קריסת אדמה – מצבו קשה המרפאה הגיעה עד הבית: שורדי שואה ביהוד קיבלו בדיקות עיניים במקום מגוריהם

אישור היסטורי בכנסת: הגנה על הציבור מפני ארגוני פשיעה

אישור היסטורי: החוק החדש של מפלגת עוצמה יהודית לחיזוק הביטחון האישי במאבק בארגוני הפשיעה

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק "הגנה על הציבור מפני ארגוני פשיעה" שהוגשה על ידי יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית), בתמיכת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.

בהצעת החוק נכתב כי בשנים האחרונות משטרת ישראל מתמודדת עם עלייה משמעותית בפעילות הפשיעה המאורגנת בישראל, בדגש על החברה הערבית, המהווה סכנה ממשית לשלום הציבור וביטחונו ואף גובה חיי אדם. בחינה של סוגיה זו מול גורמי המשטרה העלתה כי הכלים הקיימים כיום בדין הפלילי בישראל אינם מספקים וכי קיים צורך דחוף בגיבוש כלים אפקטיביים נוספים. כלים אלו נדרשים כדי להתמודד עם הפשיעה החמורה ולעצור את הפגיעה בחיי אדם על ידי ארגוני הפשיעה או גורמים הפועלים מטעמם.

בהתאם לכך, נקבע בהצעת החוק כי בית המשפט המחוזי יהיה מוסמך, לבקשת קצין משטרה מוסמך ובאישור היועצת המשפטית לממשלה, להוציא צווי הגבלה שיפוטיים המבוססים על הערכת מסוכנות מודיעינית (ראיות מנהליות) שנערכה על ידי משטרת ישראל. צווים אלו יופנו כלפי אדם שנשקפת ממנו סכנה במסגרת פעילותו בארגון פשיעה. עוד צוין בהצעת החוק כי צווי ההגבלה השיפוטיים יתבססו על חוקים דומים קיימים, בהם בית המשפט מוסמך להטיל מגבלות כמו איסור כניסה למקום או נוכחות באזור מסוים, ואף הגבלה על כניסה למקום מגורים.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: "זהו צעד חשוב שביקשנו ופעלנו לקידומו הרבה זמן, חוק זה הוא המינימום הנדרש כדי שהמשטרה תוכל לפעול כל עוד בקשתי למעצריים מנהלים ממשיכה להידחות על ידי היועצת המשפטית לממשלה"

יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל: "אני ממשיך להגן על הציבור בהצעת חוק היסטורית שאושרה היום. מעצר בית או צו הרחקה לחברים בארגון פשע, על בסיס מידע מודיעיני לתקופה של עד חצי שנה. תודה לשר לבל״מ על הגיבוי. ביחד, לא ניתן לפשע להרים ראש".

סגן יו"ר הכנסת ח"כ יבגני סובה (ישראל ביתנו): "החוק נועד להילחם בפשע המאורגן המאיים על חייהם של אזרחי ישראל. החוק החדש מעניק למדינה כלים משמעותיים להכות בחוזקה בתופעות עברייניות ולהחזיר את תחושת הביטחון לכל אזרח ואזרחית. אנחנו נחושים להשיב את המשילות והסדר לכל פינה במדינה".

◼️ הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן