מבזקים
מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם חג הסיגד מגיע לשכונות ירושלים: איפה ומתי יתקיימו החגיגות? "אני לא רואה, אבל חושב על מי שיבוא אחריי": הסיפור של דרור ופאקו מאשדוד מופעים בחינם, טיולים ויום מיצוי זכויות: מה מחכה לתושבי גבעת שמואל בנובמבר? מחפשים עבודה בגדרה? המועצה פרסמה גיוס ל – 35 משרות בגנים ובכיתות חמישה ימי פעילות ב – 50 שקל: ההרשמה לחנוכה בירושלים נפתחה, ויש גם פטור מתשלום 50 הופעות ואורחים מרחבי העולם: פסטיבל המוזיקה הבינלאומי חוזר לירושלים יותר מצלמות ברחבי אילת: העירייה מקדמת הרחבה של מערך האבטחה העירוני

זו האחות מנתיבות שזכתה בפרס בינלאומי על תפקודה בשבעה באוקטובר

"הוא אמר לי לחזור הביתה, אבל לא הסכמתי," היא מספרת. "נסעתי לבית החולים תחת רקטות ואזעקות. הנסיעה הייתה בכביש ראשי כי לא היה איפה להתחבא. אין בתים או ממ"דים. נשכבתי כל פעם בצד הדרך בהתאם להנחיות פיקוד העורף עד שהגעתי לבית החולים"

בבוקר ה-7 באוקטובר, יום שהתברר כאחד הימים הקשים ביותר בתולדות ישראל, אנסטסיה אלכסיינקו, בת 34 מנתיבות, אחות במחלקת אשפוז כללי בבית חולים אסותא בבאר שבע, התעוררה לעוד משמרת שגרתית. אלא שמהר מאוד הבינה שמשהו אינו כשורה. בעלה, שנותר בביתם שבנתיבות יחד עם תינוקם, התקשר להזהיר: "יש יותר מדי רקטות בלי שעשינו שום דבר, הולך להיות משהו לא טוב".

חרף החשש, אנסטסיה לא חשבה פעמיים. "הוא אמר לי לחזור הביתה, אבל לא הסכמתי," היא מספרת. "נסעתי לבית החולים תחת רקטות ואזעקות. הנסיעה הייתה בכביש ראשי כי לא היה איפה להתחבא. אין בתים או ממ"דים. נשכבתי כל פעם בצד הדרך בהתאם להנחיות פיקוד העורף עד שהגעתי לבית החולים"

עם הגעתה לבית החולים, נחשפה אנסטסיה למציאות של בהלה בקרב המטופלים והמטופלות. משמרת צוותי הלילה, שנשארו בבית החולים בשל האזעקות הרבות, לא יכול היה לעזוב, ואנסטסיה ועמיתיה נאלצו לפעול במהירות.  "התחלנו להוריד מטופלים לקומות ממוגנות," היא משחזרת. "לא היה זמן לפאניקה, פעלנו כמעט על אוטומט, בעיקר כי מדובר במטופלים שלא יכולים לקום מהמיטות ולרוץ למרחב מוגן. היינו חייבים להיות שם עבורם."

כשהוראות פיקוד העורף החלו לזרום, הצוות נדרש לשחרר מטופלים שיכלו להגיע הביתה דרך כבישים שהוגדרו בטוחים. "נשארתי במשמרת עד הלילה, עד אשר המטופל האחרון שהיה צריך להתפנות – פונה," היא אומרת. רק לאחר מכן החלה לחשוב על דרכה הביתה, כאשר בביתה נותרו בעלה והתינוק שלה בזמן שברקע חדירת מחבלים ליישובים בעוטף עזה.

תוך כדי ביצוע המשימות הדחופות, נאלצה אנסטסיה להתמודד עם הדאגות האישיות שלה. "היה לי קשה לדעת שבעלי והתינוק בבית, בזמן שיש חדירות מחבלים, אבל לא חשבתי על זה יותר מדי. היה לי ברור שאני צריכה להתרכז במשימה ולהיות עם המטופלים."

היום, כמעט שנה וחודשיים אחרי אותו יום קשה, אנסטסיה עדיין נושאת את האירוע בליבה. "כשמדברים על ה-7 באוקטובר, עולות לי דמעות בעיניים," . היא מוסיפה שאביה היה לכוד במשמרת בוקר שעשה בשדרות למשך 36 שעות וקרוב משפחה נוסף נפצע ליד נובה.

בעקבות תפקודה יוצא הדופן באותו יום, אנסטסיה זכתה בפרס הבינלאומי היוקרתי "דייזי", המוענק לאחיות על הצטיינות מקצועית, חמלה ועבודת צוות יוצאת דופן. הפרס נועד להכיר בתרומתם הייחודית של אנשי סיעוד ולהביע הערכה להשפעתם העמוקה על מטופלים ובני משפחותיהם. "אני מאוד מודה על הפרס," היא אומרת בענווה. "אבל אני לא רואה את עצמי כגיבורה. פשוט שמחתי שכולם בסדר." אנסטסיה אינה מרגישה שעשתה דבר יוצא דופן. "היה לי בן משפחה שנפצע ליד נובה והרגשתי שעשיתי כלום לעומת אחרים," היא משתפת. "אני פשוט מודה לאלוהים שניצלתי באותו יום." עבור אנסטסיה, התפקוד ביום ההוא היה ביטוי לערכי הליבה שלמדה בבית החולים אסותא: אחריות, מסירות ואנושיות. "פשוט רציתי לעזור לאנשים," היא אומרת, "ולדאוג שכל מי שהיה במשמרת שלי יצא מזה בשלום. אני לא רואה את עצמי כגיבורה," היא חוזרת ומדגישה, "אני פשוט אחות שעשתה את העבודה שלה."

◼️ הצטרפו לחדשות נתיבות בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אסותא באר שבע

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נתיבות

לחצו כאן
דילוג לתוכן