מבזקים
בינה מלאכותית בקלפי: מכפיל כוח אסטרטגי או סכנה לאמון הציבור? אבריאל בן דור בטור מיוחד מחווה מרגשת ומצמררת: נשקו האישי של רנ"ג איתמר אלוס ז"ל מאופקים הוענק לבני משפחתו סכנה לבריאות הציבור: משרד הבריאות מזהיר מפני שמן זית מזויף באמצע הרחוב, לאור יום: ירי באשדוד; בן 23 הובהל לבית החולים "תעשי פול גז": ילדה בת 14 מאור יהודה לקחה את הרכב של אמא שלה ויצאה לסיבוב מסוכן עם החברים נהגים, שימו לב: חסימה ושינוי זמני בהסדרי התנועה הלילה בכביש 200 אחרי 35 שנה: מהפכת הענק בהיכל התרבות של אור יהודה יוצאת לדרך המשטרה סגרה בבת אחת שישה בתי עסק בנגב מחשש שיהפכו למטרות ירי דירה בהנחה: אלפי משפחות מתחרות על דירה בכפר סבא, יהוד, מזכרת בתיה ואילת בת ים: בני נוער ממשפחות מילואים וכוחות הביטחון פתחו את הקיץ על הגלים אחרי יותר מ – 30 שנות יריבות: הבבא ברוך הגיע להילולה של משפחת איפרגן בנתיבות בירה, רוק וחגיגות 30: פסטיבל הבירה של מודיעין חוזר עם הג'ירפות ומרסדס בנד קריית גת בקזחסטן: העיר מציגה את עצמה לעולים פוטנציאליים ביריד עלייה ראשון מזה 11 שנים בבאר שבע מצאו דרך חדשה להילחם באלימות ברשת: הילדים עצמם הפכו לשומרי הסף של הוואטסאפ ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים קריית עקרון נערכת לקיץ: שולחנות עגולים למניעת אלימות בקרב בני נוער גבעתיים פותחת עגלת קפה שישית: המחירים הוגבלו, גם טבעונים ורגישים לגלוטן בפנים בן 14 נהג ברכב על גבי הג'אנטים וניסה להימלט מהמשטרה בנתיבות "אם יפגעו במפעלי ים המלח – כל הנגב ייעצר": קרב הענק על 30 אלף משרות בדרום

באר שבע מדורגת במקום הראשון בישראל בייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת

במשרד האנרגיה גם בחנו את הרשויות מצטיינות באחוז מימוש הפוטנציאל ונמצא כי באר שבע מדורגת במקום השני באחוז מימוש הפוטנציאל לקידום ייצור אנרגיה עם 25% מימוש בראייה כלל ארצית, המדד מצביע על עלייה שנתית של 21% במימוש פוטנציאל האנרגיה המתחדשת שהותקנה על גגות שטחי הרשויות המקומיות בישראל, כך שמימוש הפוטנציאל עלה מ-19% ל-23%. 

משרד האנרגיה והתשתיות פרסם השבוע ( שלישי, 17/12 ) מדד השוואתי לייצור אנרגיה מתחדשת ברשויות המקומיות. המדד מציג את פוטנציאל ייצור האנרגיה המתחדשת על גגות מבנים בשטחי הרשויות המקומיות ואת אחוז המימוש בפועל נכון לסוף שנת 2023.המדד מציג את הרשויות המצטיינות במספר פרמטרים, ועל פי הנתונים באר שבע היא העיר המובילה בישראל( מבין הערים הגדולות מעל 100,000 תושבים ) בסך הספק האנרגיה המתחדשת עם 58.16 מגה וואט.

במשרד האנרגיה גם בחנו את הרשויות מצטיינות באחוז מימוש הפוטנציאל ונמצא כי באר שבע מדורגת במקום השני באחוז מימוש הפוטנציאל לקידום ייצור אנרגיה עם 25% מימוש בראייה כלל ארצית, המדד מצביע על עלייה שנתית של 21% במימוש פוטנציאל האנרגיה המתחדשת שהותקנה על גגות שטחי הרשויות המקומיות בישראל, כך שמימוש הפוטנציאל עלה מ-19% ל-23%.

יש לציין שעל פי משרד האנרגיה המדד פותח ועוצב במטרה להוות כלי עבודה יישומי, עדכני ואינטראקטיבי עבור: הרשויות המקומיות, יזמים ותושבים, והוא משמש לבחינת פוטנציאל ייצור האנרגיה המתחדשת ב-4 מגזרים עיקריים בשטחן: מגורים, חקלאות, תעשייה ומבני ציבור.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ׳: ״העיר באר שבע מבינה את החשיבות הגדולה של האנרגיה המתחדשת. זהו העתיד של העולם ואנו פועלים למקסם את משאבי הטבע וליצור שותפויות כלכליות ועסקיות. אני שמח שבאר שבע היא העיר המובילה בארץ בתחום האנרגיה המתחדשת ואנו ממשיכים ליזום פרויקטים ולייצר אנרגיה לרווחת העיר ותושביה״.

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית באר שבע

דילוג לתוכן