מבזקים
כשבוע וחצי אחרי פיגוע הדקירה: נהרסו מבנים סמוך לחוות ״דרך אברהם״ ביהודה ושומרון בן 54 מיהודה ושומרון נעצר בחשד להסתה ברשת נגד מדינת ישראל אזהרה לציבור: אם יש לכם את דוד החשמל הזה – הפסיקו להתעלם ובדקו אותו מיד פסטיבל "בירה באגם" חוזר: נינט טייב, נטע ברזילי ומושיק עפיה יופיעו באקו פארק אשקלון שלושה רובי M16, מחסניות ותחמושת אותרו במתחם מגורים ברהט – שני חשודים נעצרו נחנכה תחנת הכיבוי החדשה ביבנה: "תשפר את המענה המבצעי לתושבי העיר והאזור" שעות לפני הפתיחה: תערוכת קריקטורות על גיוס החרדים הושחתה בפסטיבל אנימיקס בתל אביב גבעת שמואל מרחיבה את השירות לצעירים: מרכז הצעירים עובר למשכן חדש בנימין | בן 21 נהרג בהתהפכות טרקטורון סמוך לנווה ארז רוכב אופנוע מאופקים נפצע קשה במהלך רכיבה משרד הבריאות אישר פתיחה חלקית של חדרי הניתוח בבית החולים "מדיקה רפאל" בתל אביב רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה בתאונה עצמית באופקים בן 70 התמוטט בתחנת אוטובוס בירושלים – חייו ניצלו לאחר פעולות החייאה פנינה גרין נבחרה לנהל את בית הספר עיר היין באשקלון מרינת אשקלון משנה פנים: תוכנית ענק לשיפור השירות והביטחון הבמה מחכה לדור הבא: הלהקות של גבעתיים פותחות עונה חדשה אחרי 30 שנה: "הדרי רחובות" עוברת למשכן חדש ומרחיבה פעילות ירושלים: כתב אישום נגד "סבא אליעזר" – מואשם בעבירות מין בשלושה ילדים שינויים משמעותיים בתנועה ברחובות: הרחוב המרכזי ייסגר מהשבוע אשדוד: פרץ למרכול, ניסה להימלט ותקף שוטרים – שני בלשים נפצעו קל

ראשי הערים במיצב אימהות החטופים הגיע לבקעת אונו

מאות אימהות קיימו את מיצב “הערב בלבן” בגבעת שמואל, בהובלת אימהות החטופים המוחזקים בשבי כבר 438 ימים. ראשי הערים מבקעת אונו הצטרפו לקריאה המשותפת להשבת החטופים הביתה במסגרת יוזמת “משמרת 101”, המתאפיינת בצעדות שקטות ולבוש לבן המסמלים תקווה ואחדות

בגבעת שמואל נערך מפגש שתיקה ביוזמת אימהות החטופים המוחזקים בעזה מאז מתקפת ה-7 באוקטובר, לפני 438 ימים. הצעדה השקטה, המתקיימת במסגרת יוזמת “משמרת 101”, משכה מאות משתתפים מכל רחבי בקעת אונו, ובהם ראשי הערים שהביעו את תמיכתם: רה”ע גני תקווה ליזי דלריצ’ה, רה״ע גבעת שמואל יוסי ברודני, רה״ע קריית אונו מיכל רוזנשטיין, ורה״ע אור יהודה ליאת שוחט.

כשהן לבושות בלבן ובשתיקה מוחלטת, האימהות הובילו את היוזמה והעבירו מסר עוצמתי של כאב ותקווה. הלבוש הלבן הפך לסמל של טוהר, אחדות ונחישות במאבק להשבת הבנים והבנות הביתה. בדומה לשיטות המחאה של מהאטמה גנדי ומרטין לותר קינג, השקט שליווה את הצעדה הדהד חזק יותר מאלף מילים. מיצב השתיקה, שנערך ברחבת בניין עיריית גבעת שמואל, יצר מראה מרגש של אנשים מכל המגזרים והגילאים שהצטרפו בהמוניהם.

יוזמת “משמרת 101”, שהחלה כפעולה מצומצמת, צוברת תאוצה ברחבי הארץ. הצעדות השקטות מתקיימות מול אתרים מרכזיים כמו כיכר רבין בתל אביב, מוסדות השלטון בירושלים וצמתים מרכזיים נוספים. מטרתן היא לעורר מודעות ציבורית וללחוץ על מקבלי ההחלטות להחזיר את החטופים. האירוע בגבעת שמואל היה עדות נוספת לכך שהמאבק להשבת החטופים מאחד לבבות. זו זעקה שקטה אך חדה, החוצה מגזרים וקהילות. כל צעד בה הוא תזכורת עוצמתית לאלה שנותרו מאחור וכי אסור להניח לנושא החטופים לרדת מסדר היום.

רה”ע גני תקווה, ליזי דלריצ’ה: “הציבור הישראלי בשל לעסקה לשחרור החטופים ומוכן לגבות את הממשלה ולשלם את המחיר הנדרש להחזרת בנותינו ובנינו הביתה. כאמא, אני לא יכולה לעמוד מן הצד כשמאות אימהות לא חיות ולא נושמות בזמן שילדיהן עוברים התעללות חסרת תקדים במנהרות חמאס בעזה. המאבק שלהן הוא המאבק של כולנו. לא ננוח ולא נשקוט עד שהחטופים ישובו הביתה – המתים לקבורה והחיים לשיקום”.

רה״ע אור יהודה, ליאת שוחט: “יותר מדי זמן עבר, והבנות והבנים שלנו חייבים לחזור כבר. כל יום שעובר מפחית את הסיכויים שלנו לראות אותם בין החיים ומגדיל את הצער והכאב של המשפחות. חייבים לעשות הכול כדי שהם יהיו כאן. לא נוכל לסלוח לעצמנו אם זה לא יקרה”.

רה״ע קריית אונו, מיכל רוזנשטיין: “כמה ששתיקה יכולה להיות רועמת וקורעת לב. כאמא, אני לא יכולה לדמיין אפילו את התחושות הקשות וחוסר הוודאות שהן חוות, את ההמתנה והקושי בציפייה שבן או בת יחזרו הביתה. אחרי כל כך הרבה זמן, זה עדיין בלתי נתפס שזוהי תפילתנו ותקוותנו. חובתנו המוסרית היא להחזיר את החטופות והחטופים הביתה בהקדם. כולנו מייחלים לרגע הבשורה על עסקה להשבתם הביתה”.

רה״ע גבעת שמואל, יוסי ברודני: “שתיקה עוצמתית. כולנו מתפללים שהחטופים והחטופות יחזרו עוד היום. אי אפשר להמשיך בשגרה כשהאחים והאחיות שלנו נמצאים בגיהנום”.

 

 

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גני תקווה

דילוג לתוכן