מבזקים
נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות

תקציב עיריית קריית גת לשנת 2025 אושר; ראש העיר כפיר סויסה: "מקיים את ההבטחות שלי"

הארנונה בקריית גת תעלה – אך האם הפעם יהיה לתשלום גם ערך? >> כפיר סויסה: "מקיים את ההבטחות שלי וממשיך לעמוד במשימות שהצבתי – לשדרג, לפתח, לחדש ולבנות את העיר קריית גת"

הארנונה בקריית גת תעלה – אך האם הפעם יהיה לתשלום גם ערך?

לאחר שאמש אושר התקציב של קריית גת לשנת 2025 אמר ראש העיר כפיר סויסה: "מקיים את ההבטחות שלי וממשיך לעמוד במשימות שהצבתי – לשדרג, לפתח, לחדש ולבנות את העיר קריית גת. התקציב מאוזן, אחראי ויצעיד את העיר קדימה במובנים רבים – בין אם בשיפור תשתיות, בינוי מוסדות חינוך חדשים, שדרוג התשתיות העירוניות, הרחבת פעילויות תרבות וספורט, דיגיטציה של הרשות ועוד- הם שיקדמו את התושבים ואת העיר. העבודה שלנו לא נעצרת כאן – יש הרבה מאוד עבודה לפנינו, ואני בטוח שהצעדים שננקוט בשנה הקרובה יחוללו שינויים משמעותיים בעיר."

במהלך הישיבה הציג סויסה את עיקרי תוכנית התקציב:

ארנונה- עליה אוטומטית של משרד הפנים, שונה אופן המדידה לתושבים המתגוררים בבתים משותפים -מהעירייה נמסר כי מדובר בהנחה משמעותית בתשלומי הארנונה.

בינוי ופיתוח תשתיות- התקציב יעמוד על 810 מיליון ₪. בניית מחלף קוממיות, מחלף פארק התעשייה, הקמת אצטדיון עירוני חדש, הקמת פארק מים, קירוי בריכת השופטים שתשמש אתכם, תושבים יקרים לאורכה של השנה כולה. בניית גשר הולכי הרגל במתחם האימונים החדש, התחדשות עירונית ברחבי העיר הוותיקה, טיפול במבנים מסוכנים, הרחבת פארק התעשייה בעוד 2,000 דונמים, בינוי ופיתוח תשתיות, שדרוג העיר הוותיקה, פיתוח כרמי גת וכרמי גת צפון, תכנון ופיתוח הנדסי, חידוש תשתיות תנועה, כבישים ומדרכות, תאורה מים וביוב, ביטחון וסדר ציבורי. העירייה כבר נערכת למתן של 5,300 היתרים השנה והיד עוד נטויה!

חינוך- תקציב החינוך יעמוד על 372 מיליון שקלים שיוקצו לטובת: חדשנות, קידום הישגים במתמטיקה, מדעים, עידוד מצוינות והשקעה בגיל הרך- הזנת בוקר בגנים, סל תרבות, סבסוד קייטנות הקיץ והארכת מועדן, הצטיידות בגנים ועוד.

חינוך מיוחד- הגדלה משמעותית בהשקעה במערך ההיסעים, בליווי התלמידים, בקליטת סייעות ותגבור תקנים של סייעות.

ניקיון העיר- הקצאה של 100 מיליון ₪ – איסוף והטמנת אשפה וגזם, גינון, הדברה, הוספת מכונות טיאוט נוספות שיעבדו סביב השעון כדי לוודא שקריית גת תהיה נקייה.

דיגיטציה- הקצאת משאבים להקמת אתר עירוני חדשני, נגיש ומתקדם. הקמת מחלקה טכנולוגית חדשה ב"יפתח" והקמת אפליקציה עירונית חדשה שתשרת את התושבים בקבלת מענים בכלל התחומים- מפניות למוקד 106, לרישום הילדים לגנים ולבתי הספר, תשלומים עירוניים, קביעת תורים ועוד!

תרבות וספורט- תקציב של 40.15 מיליון ₪. ממשיכים את המהפכה באירועי התרבות: בכמות, האיכות והמגוון. פעילויות תרבות לכלל המגזרים לאורכן של כל עונות השנה. ולראשונה אחרי שנים הקצתה העירייה סעיף תמיכות בספורט, בשורה לה חיכו כול חובבי הספורט בעיר!

בינוי מוסדות חינוך- בדק הבית במוסדות החינוך יעשה לאורכה של השנה כולה ולא רק בחודשי הקיץ. הקמת מוסדות חינוך חדשים בהם בית ספר לחינוך מיוחד מעבר לקשת וגני חינוך מיוחד.

רווחה- תקציב הרווחה יעמוד על 109 מיליון לטובת אוכלוסיות מוגנות ואוכלוסיות בסיכון. מבנה הרווחה ישופץ ושירותי הרווחה יורחבו ויתעדכנו.

ראש העיר כפיר סויסה סיכם: "אני מודה לחברי, סגן ראש העיר והממונה על הכספים, ארז חסון, ראש המטה שלי יונתן טל וכל צוות הלשכה שלי, גזבר העירייה אריה כהן, סגן הגזבר מתן מור יוסף וכל צוות הגזברות. חברי ועדת הכספים וחברי המועצה, שעבדו קשה לצידי כדי להביא את התקציב הזה לשלב האישור".

◼️ הצטרפו לחדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית קריית גת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן