מבזקים
דאגה במודיעין: עמי יוגב נעדר ביוון – משפחתו מבקשת סיוע בחיפושים דיווח על פורץ בבניין באשקלון הסתיים במעצר: טבעת זהב וכלי פריצה נתפסו על החשוד לזכר ששת הבוגרים שנפלו: הרב הראשי ורבנים בכירים יגיעו לליל הושענא רבה ברחובות השוטרים תפסו אותו בתוך הרכב: בן 55 מבת ים נאשם בשתי פריצות באותו יום רק 51% מרוצים מתפקוד העירייה: אשדוד משיבה ללמ״ס ומעלה שאלות על המדגם הגיע לבקר את אביו וגילה את הטרגדיה: בן 74 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע התלמידים בחופשה: אשדוד מתגברת את סיורי הביטחון ברובע ב׳ הולכת רגל כבת 13 נפגעה בתאונה בקריית גת רוכב אופנוע כבן 20 נפצע בתאונה באשדוד מדליה בסוף, אבל גם חסימות בדרך: כל מה שצריך לדעת על אירוע הרכיבה במודיעין שריפה פרצה בשכונת שערי פינה בירושלים טברנה יוונית באמצע אשקלון: פסטיבל היין יוצא לדרך עם שמות גדולים לקראת סוכות: אלו השינויים הזמניים בתחבורה הציבורית באשדוד מספארי לילה ועד מסיבת שקיעה: כך ייראה סוכות בבת-ים שני תושבי יפו נעצרו בחשד למעורבות ברצח: קוקאין ויותר מ-1,000 כדורי אקסטזי נתפסו יותר מ-500 דירות בדרך: בני עי"ש מתרחבת והבנייה מתקדמת החול הופך לאמנות: תחרות הפיסול חוזרת לחוף פלמחים בסוכות הולכים לפסטיבל ברחובות? שימו לב: חלק מהחניונים ייסגרו ורכבים ייגררו שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: גבעתיים תציין את היום באירועי זיכרון ושיח אחרי שנים של תקיעות: אילת בדרך למהפכת פינוי-בינוי עם 474 דירות חדשות

שפעת עופות התגלתה בלול הודים בקיבוץ מעיין צבי

השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון הגדירו אזור הסגר של עד 10 ק"מ מהלול הנגוע

שפעת עופות H5N1 התגלתה בלול הודים לרבייה בקיבוץ מעיין צבי, סמוך לזכרון יעקב.

המחלה התגלתה בלול שבו ארבעה מבנים ובהם כ-7,000 תרנגולי הודו לרבייה בוגרים ובוגרות. על מנת למנוע את התפשטות המחלה, פועל משרד החקלאות וביטחון המזון בהתאם לנהלי העבודה הבינלאומיים של הארגון העולמי לבריאות בעלי החיים (woah) הנוגעים לטיפול בשפעת העופות, ובין השאר הוגדר אזור הסגר בטווח של עד 10 ק"מ מהלול הנגוע. השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ממשיכים לבצע ניטור אקטיבי בכל הלולים שבאזור.

משרד החקלאות וביטחון המזון קורא למגדלי ציפורי נוי ועופות חצר וכן לולי חופש, להחזיק את העופות בתוך מבנים, ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח, ובכך להקטין את סכנת ההידבקות מעופות בר בעונת הנדידה.

מאז תחילת ספטמבר, משרד החקלאות וביטחון המזון איתר 5 מוקדי תחלואת שפעת עופות, במושב נהלל, במושב רם-און שבחבל התענך, במועצה האזורית גלבוע, לאחר מכן מוקדים נוספים בנהלל, בקיבוץ אלונים ובקיבוץ צרעה, בו התגלה המוקד האחרון באמצע חודש אוקטובר.

במשרד החקלאות וביטחון המזון מדגישים כי יש לצרוך בשר, עוף וביצים שנרכשו אך ורק בנקודות מכירה ושיווק מסודרות. הביצים חייבות להיות מסומנות וארוזות בקרטון או בניילון מכל צד. בנוסף, יש לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו, נאפו או טוגנו היטב כדי למנוע סכנה בריאותית.

◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן