מבזקים
בחול המועד: מופעי קרח בחינם מחכים למשפחות בחולון דווקא אחרי כל נדרי: דגל הגאווה נתלש שוב מבית הכנסת בירושלים רוכבת קורקינט כבת 60 נפצעה בתאונה באשקלון קפה שחור, ספינג' ו-1,000 שקל: האירוע הנוסטלגי שיגיע לקריית מלאכי אוכל, אלכוהול ואטרקציות: הקונספט החדש שמגיע לאילת באוקטובר ״מה שמחבר בינינו, חזק ממה שמפריד״: המסר שיוצא לרחובות תל אביב אחרי 8 שנים בעירייה: הילה דריקס מונתה לתפקיד הבכיר באור יהודה 8,000 שקלים בכיס, מעקב מהבר ושוד באור יום: שני תושבי אילת נאשמים בשוד 45 פרסומים בטיקטוק: הצעיר ממשגב שלום שנאשם בהסתה לטרור מהטיילת ועד הטרמינל: ערב ההנצחה המיוחד שיתקיים בבת ים בן 19 משגב שלום נאשם בהסתה לטרור ובהזדהות עם חמאס תפיסת ענק ליד לוד: סמים בשווי כ – 90 מיליון שקל נתפסו רגע לפני ההפצה מסורת של עשרות שנים חוזרת למחנה יהודה: שוק ארבעת המינים נפתח בכיכר ולרו באר שבע: תבעו מרמ"י כ – 8.5 מיליון שקל – בית המשפט דחה את התביעה וחייב ב – 100 אלף שקל הוצאות ריסס גז פלפל על המוכרת ושדד כסף: חשוד בשוד קיוסק באשקלון נעצר 474 דירות במקום 208: אושרה תוכנית הפינוי בינוי הגדולה בשכונת הדקל באילת 300 מטרים של קווי חשמל ירדו מתחת לאדמה: העבודות ברחוב פינס בפתח תקווה הושלמו ויכוח בכביש הסתיים בתקיפה בסכין: תושב בת ים נאשם שתקף נהג – ואז הציע לו כסף ההיסטוריה הועברה בשלמותה: הצריף האחרון של כפר אוריאל הועתק למוזיאון גדרה אשדוד: בת 75 נפגעה מרכב ונפצעה בראשה

אם בארה"ב העזו להקים את עמק הסיליקון ואלי, כאן בבאר שבע נקים את עמק הסיליקון ואדי

דנילוביץ הדגיש את חשיבות החיבור בין קיימות, מדע, טכנולוגיה וחדשנות לכלכלה מבוססת קהילתיות. הוא קרא לסטודנטים לקחת חלק פעיל בעיצוב העתיד של הנגב ואמר: "אנחנו קובעים את העתיד של האזור הזה ל-100 השנים הבאות. בואו נחלום את החלום הישראלי החדש כאן בנגב. לכל אחד ואחת יש את הזכות, ואולי גם החובה, לחוות, לחלום ולהשפיע."

בשבוע שעבר הגיע ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ, ל-SCE  המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, שם העביר הרצאה מעוררת השראה לסטודנטים ולסגל בנושא: "פיתוח בר קיימא של מטרופולין באר שבע".

במהלך ההרצאה הדגיש דנילוביץ את חזונו, לפיו הנגב אינו "הבעיה של ישראל", אלא הפתרון המרכזי לאתגרים הלאומיים של המדינה. הוא תיאר את השאיפה להפוך את הנגב לאזור מוביל בחדשנות, בטכנולוגיה ובפיתוח תשתיות חכמות, תוך יצירת חיבור עמוק ואסטרטגי למרכז הארץ.

"בעולם של היום, אתה לא חייב להיות לונדון, ניו יורק או פריז כדי להיות מרכז העולם. אם בארה"ב העזו להקים את עמק הסיליקון ואלי, כאן בבאר שבע נקים את עמק הסיליקון ואדי" אמר דנילוביץ, והוסיף: "אנחנו לא מסתכלים פנימה, אלא החוצה, קדימה, אל ההזדמנויות. כדי לשנות את המשוואה צריך שותפים והאנשים שישנו את העולם הם אלה שלא מכירים במונח 'בלתי אפשרי'."

דנילוביץ הדגיש את חשיבות החיבור בין קיימות, מדע, טכנולוגיה וחדשנות לכלכלה מבוססת קהילתיות. הוא קרא לסטודנטים לקחת חלק פעיל בעיצוב העתיד של הנגב ואמר: "אנחנו קובעים את העתיד של האזור הזה ל-100 השנים הבאות. בואו נחלום את החלום הישראלי החדש כאן בנגב. לכל אחד ואחת יש את הזכות, ואולי גם החובה, לחוות, לחלום ולהשפיע."

בהרצאה פנה דנילוביץ לסטודנטים והדגיש את חשיבות הרגש, התעוזה והתבונה: "כשאתם תסיימו פה את התואר, תשאלו את עצמכם איך כל אחד מכם יכול להשפיע – על המדינה, על העולם, על האזור, על הסביבה. לעיתים דרושה רק הברקה אחת כדי לשנות עולם שלם."

◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן 

 

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: צבי תקשורת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן