מבזקים
אשדוד: גבר כבן 50 נפצע בהתהפכות רכב שטח בדיונות פיצוץ עז החריד את גן יבנה: מטען חבלה הופעל בחניון בלב שכונת שיר השירים פציעה קשה בחולון: בן 18 שרכב על אופניו נפגע מרכב ברחוב הופין ירושלים: חבלני המשטרה ניטרלו ראש קרב של טיל איראני בלב שכונת מגורים מהפובליציסטיקה לספרות היפה: חן בוקר אמר תשיק את ספר ביכוריה בקיץ הקרוב חציית קו אדום בכפר סבא: ונדליזם במרחבים מוגנים ובמוסדות חינוך שכנות טובה ביבנה: סכסוך על תקיפת כלב הסתיים בפשרה ובדרכי שלום המדליה הכי יקרה: לינוי אשרם התארסה לבן זוגה עומר רויטמן מהומה בבימה תחת אש: 17 עצורים בהפגנה בלתי חוקית שפוזרה בזמן אזעקות דרמה באופקים: רכב התהפך בכיכר ירושלים, נהגת נפצעה בינוני בשל המצב הביטחוני: בוטלה הגעת הציבור למעמד ברכת הכהנים בכותל המערבי דרמה במקלט בתל אביב: חייו של בן 50 ניצלו לאחר שלקה בדום לב מכה אנושה לתעשיית הטילים האיראנית: צה"ל תקף את המתחם הפטרוכימי במאהשהר אשדוד: ילד בן 7 נפצע בגן משחקים ופונה לבית החולים נס ביריחו: שלוש ישראליות ופעוטה חולצו לאחר שנכנסו לעיר "כדי לנפוש" עד יום שני: מדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף נותרה ללא שינוי הותר לפרסום: רס"ל גיא לודר נפל בקרב בדרום לבנון הר צורים: משפחה ממרכז הארץ חולצה לאחר שאיבדה דרכה ללא מים הרס במזרח ירושלים: פגיעות הדף בשני מוקדים, אין נפגעים בפעם השלישית בפחות מיממה: שוב נפילות בגבעתיים, רמת גן, ראש העין ופתח תקווה
כסף

ביקורת רשות המסים באילת – התופרת שכחה לרשום הכנסות: "עוברת תקופה קשה"

המקעקע ש"שכח" 11.5 אלף ₪ ששולמו לו באפליקציה והתופרת שהבטיחה ש"תקפיד יותר": רשות המסים ערכה ביקורת בעסקים בדרום – ואלה הממצאים
כסף

יחידת ניהול ספרים ארצית של רשות המסים (נס"א) ערכה לאחרונה ביקורת בערים אילת, אופקים, דימונה, נתיבות, באר שבע וירוחם. הביקורת נועדה לוודא כי עסקים בישראל מקיימים את הוראות ניהול ספרים, מדווחים כחוק על הכנסות ומקיימים את הוראות החוק לצמצום השימוש במזומן.

כהקדמה לביקורת נערכו רכישות סמויות בעסקים, בוצעו תצפיות מקדימות ונעשתה עבודת מודיעין לאיתור עסקים רלוונטיים. בסך הכל נערכו ביקורות ב-46 עסקים כאשר ב-15 מהם נמצאו מקרים של אי רישום הכנסות. בנוסף נמצאו 4 הפרות של החוק לצמצום השימוש במזומן, בסכום כולל של כ-38 אלף ₪. ההפרות נמצאו בעסק לממכר מוצרי חשמל ואביזרי מחשב, ובעסק להחלקת שיער בנתיבות.

בחנות קעקועים בעיר באר שבע נתגלה כי בעל החנות לא רשם הכנסות בסכום כולל של 11,530 ₪ שהתקבלו באמצעות אפליקציית תשלומים. כאשר נשאל על ידי המבקרים מדוע העסקאות לא נרשמו בספרי העסק אמר בעל החנות כי הוא שכח לרשום את ההכנסות בגלל שהתקבלו באפליקציה.

אצל תופרת בעיר אילת מצאו המבקרים כי לא נרשמו הכנסות של כ-9,800 ₪ בשנים 2023 – 2024. כאשר נשאלה התופרת מדוע לא נרשמו ההכנסות אמרה כי היא "עוברת תקופה קשה", וכי היא "תקפיד יותר" להבא.

היחידה הארצית לניהול ספרים תמשיך לפעול בכל מקום וזמן בכדי לאכוף את הוראות החוק באופן שוטף ובמבצעים כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד ההון השחור ומעלימי מס. זאת, במסגרת המדיניות של הגברת פעילות האכיפה לשיפור ושימור יכולת ההרתעה, שמטרתם להביא לדיווחי אמת ולגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: שאטרסטוק

דילוג לתוכן