מבזקים
בן 8 נפצע לאחר שנפל מגמל באילת טכנולוגיית SMILE להסרת משקפיים בלייזר הגיעה לבאר שבע לא רק צעדה: כל הפעילויות שמחכות לאזרחים הוותיקים בבאר שבע בנובמבר תהלוכה, מסורת ומוזיקה: כך תחגוג בת ים את חג הסיגד 34 נפגעים באירוע חומרים מסוכנים בבית ספר בירושלים: 30 מהם ילדים "אישה צנועה ורבת חסד": עדנה בכורי, שהקדישה את חייה למשפחתה ולאהבת האדם אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך

יבנה: לומדים על מנהיגות בבית הנשיא ובגן החיות התנכ"י

לאחר הביקור בגן החיות, המשיך הסיור אל אחד המקומות המרכזיים בחיים הציבוריים בישראל – בית הנשיא. שם, סיירו התלמידים בגנים המרשימים ובאולם הכנסים הרשמי, תוך כדי למידה על נשיאי המדינה לאורך השנים, תפקידיהם והשפעתם על החברה הישראלית. הסיור סיפק לתלמידים הזדמנות להבין מקרוב את חשיבות תפקיד הנשיא כמנהיג לאומי וכדמות מאחדת, והעמיק את הידע שלהם על מוסדות המדינה.

עשרות תלמידי חטיבת הביניים גינסבורג ביבנה, השתתפו בשבוע שעבר בסיור על מנהיגות שנערך בבית הנשיא ובגן החיות בתנכ"י בירושלים.במסגרת הסיור, לקחו חלק מועצת התלמידים, הפש"צים (פעילי שכבת צופים צעירים) והמש"צים (מדריכי של"ח צעירים), אשר נחשפו להיבטים שונים של מנהיגות, הן בעולם החי והן בחברה הישראלית.

היום החל בביקור חווייתי ומרתק בגן החיות התנ"כי בירושלים, שם למדו המשתתפים על מנהיגות בקרב בעלי החיים. כיצד מתנהלת להקה, מהם דפוסי ההתנהגות של מנהיגים בטבע ואיך ניתן להשליך זאת על מנהיגות אנושית. התלמידים קיבלו תובנות מעניינות ומעוררות מחשבה על עולם החי, אשר ניתן ליישמן גם בעשייה שלהם בבית הספר ובקהילה.

לאחר הביקור בגן החיות, המשיך הסיור אל אחד המקומות המרכזיים בחיים הציבוריים בישראל – בית הנשיא. שם, סיירו התלמידים בגנים המרשימים ובאולם הכנסים הרשמי, תוך כדי למידה על נשיאי המדינה לאורך השנים, תפקידיהם והשפעתם על החברה הישראלית. הסיור סיפק לתלמידים הזדמנות להבין מקרוב את חשיבות תפקיד הנשיא כמנהיג לאומי וכדמות מאחדת, והעמיק את הידע שלהם על מוסדות המדינה.

במהלך היום, מעבר לחוויות הלמידה, ניתנה לתלמידים הזדמנות ייחודית להעמיק את הקשרים ביניהם, להכיר את חבריהם למנהיגות טוב יותר, ולהבין את המשמעות האמיתית של נטילת אחריות והובלה בקהילה.

בבית הספר הודו למלוות המועצה, ליאת אביטל, ולמורים שהצטרפו וליוו את התלמידים במסירות רבה: רוזיטל, אורי ועדי. תודה מיוחדת לעדיטל, אשר לקחה חלק בסיור בתפקיד "אמא מלווה", והעניקה תחושת חום וליווי אישי לכל המשתתפים.

תמר דוד מנהלת חטיבת הביניים: "אנו גאים לראות את תלמידינו מפתחים מיומנויות מנהיגות, רוכשים ידע חשוב ויוצאים מהמרחב הבית-ספרי כדי ללמוד מהמציאות שסביבם. יום זה הוא דוגמה נהדרת לחשיבות של חינוך ערכי, ואני בטוחה שהתלמידים יחזרו עם השראה ומוטיבציה להוביל וליצור שינוי חיובי."

הצטרפו לחדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית יבנה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן