מבזקים
לוד: סכסוך בין קטינים ברחוב הסתיים בפציעה; בן 12 נעצר בשורה למילואימניקים: הגנה מוגברת מפיטורים ותוספות זכויות גם לבני הזוג אחרי הערכת מצב: כביש 90 נפתח מחדש לתנועה באזור ים המלח דקות של חרדה בנתיבות: פעוט בן שנה וחצי ננעל ברכב ראש העין הופכת לירוקה: המהלך שיכול לשנות לכל תושב את חשבון החשמל – כבר יצא לדרך הישג מרגש באורלנדו: נבחרת ישראל כבשה את הפודיום העולמי ילדי הפלא של סביון שוב עושים היסטוריה: הישגים בינלאומיים שמכניסים את ישראל למפת השחמט גבעתיים נערכת לל״ג בעומר: שני מוקדי מדורות בלבד – והנחיות מחמירות לתושבים גבעתיים מרימה הילוך: שבוע הספורט לוותיקים עם יוגה בטבע, תיפוף – ואפילו כדורשת חדש "הלב הפועם של הצלת החיים": ראש עיריית בית שמש בביקור במרכז איחוד הצלה בעיר 34 אלף כבר מימשו את ההטבה: אשקלון מסתערת על הטבת המס החדשה יבנה מהדקת את הטיפול בנוער: "שילוב כוחות עם המשטרה" סכסוך שכנים בנתניה מסתבך: פצוע שהוגדר קל הידרדר למצב קשה נתניהו בשיחה עם משפחות הנרצחים: "זעזוע עמוק – חייבים להכות בפורעים ביד קשה" "ניצל ברגע האחרון": יו"ר המועצה הדתית ברמת גן נפגש עם החובשים שהצילו את חייו בפיגוע הדקירה הטיפול הרפואי הסתבך: מטופל ב"זמר" חטף אמבולנס – דהר בכביש 4 ונעצר אחרי מצוד משטרתי דרמטי אבן דרך ברובע הכניסה בירושלים: טופס 4 הוענק לקריית הממשלה המחוזית החדשה 800 מיליון ש״ח למצפה רמון: 3,000 דירות בדרך שדרוג לנוסעים בבית שמש: 10 סככות חדשות הותקנו בתחנות האוטובוס ברחבי העיר נמל אשדוד ומשרד התחבורה מחזקים שיתוף פעולה: "תשתית קריטית לשגרה ולחירום"

טרנד: הקטנת איברים – גם בישראל

מגמה חדשה בתחום הפלסטיקה, של עליה בהקטנת איברים? הכתבת אנג'ליקה סטייביל מעדכנת כי המטופלים מבקשים כיום יותר מבעבר הקטנה של אזורים שונים בגוף. מראה "הקרדשיאן", שבעבר היה פופולרי, מפנה את מקומו למראה טבעי יותר.

ערוץ הטלוויזיה האמריקאי, פוקס ניוז דיווח אמש (8.2) על מגמה חדשה בתחום הפלסטיקה, של עליה בהקטנת איברים. הכתבת אנג'ליקה סטייביל מעדכנת כי המטופלים מבקשים כיום יותר מבעבר הקטנה של אזורים שונים בגוף. מראה "הקרדשיאן", שבעבר היה פופולרי, מפנה את מקומו למראה טבעי יותר.

מנתחים פלסטיים ברחבי ארצות הברית מדווחים על עלייה בביקוש להקטנת חזה והמסת חומרי מילוי בפנים וגם בישראל, כך על פי ארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים, קיימת מגמה דומה. בכתבה מתואר כי מטופלים מחפשים תוצאות טבעיות ועדינות יותר, כולל חזה קטן יותר, שאיבת שומן לעיצוב הישבן ושפתיים מלאות באופן טבעי. המראה "המוגזם" יצא מהאופנה וישנה גם עלייה בביקוש לניתוחי מתיחת פנים בקרב מטופלים צעירים, המעוניינים בקווי מתאר טבעיים והסרת עודפי עור.

אחת המגמות הבולטות היא המסת חומרי מילוי, במיוחד כאלה שהוזרקו בצורה לא נכונה או בכמות מוגזמת. מטופלים רבים מבקשים כיום השתלת שומן וניתוחי הרמת שפתיים כדי להשיג מראה טבעי יותר. בנוסף, יש עלייה בביקוש להרמת חזה, עם או בלי שתלים קטנים.

גם השימוש בתרופות להרזיה השפיע רבות על מגמות הניתוחים הפלסטיים שכן ירידה משמעותית במשקל גורמת לשינויים בנפח הפנים ולרפיון בעור, מה שמגביר את הביקוש לניתוחי מתיחת פנים או צוואר גם בקרב נשים וגברים צעירים. תרופות אלו גם משפיעות על תאי השומן, ולכן יש צורך לעצב מחדש את הגוף ולעיתים אף להוסיף נפח במקומות מסוימים.

ד"ר מאיר כהן, יו"ר ארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים בישראל הסביר כי: "גם בישראל אנחנו רואים מגמה דומה, אם בעבר הייתה בכל שנה עליה בביקוש לניתוחי הגדלות ותוספות, היום אנחנו שומעים הרבה יותר את הביטוי דוקטור תקטין לי. מדובר על הפחתה של עור רפוי בפנים, שאיבה של עודפי שומן בצידי הגוף, הקטנת חזה לנשים וגם לגברים, הרמת עפעפיים ואפילו קיצור שפה עליונה. המטרה היא להשיג מראה רענן וטבעי מבלי ליצור מראה מלאכותי. כל זה תוך שמירה על הפרופורציות של הגוף והפנים ולהעניק תוצאה טבעית שמשתלבת באופן הרמוני עם המראה הכללי. הניתוחים מתבצעים בקרב צעירים ומבוגרים, בהרדמה מלאה או מקומית בהתאם לסוג הניתוח. "

בכנס מקצועי שיערך בתל אביב בסוף חודש מאי הקרוב, יקיים בין היתר פנל מומחים בנושא השפעת תרופות ההרזיה על הביקוש לניתוחים ברפיון העור. יוצגו מקרים של אנשים שנותחו באמצעות הרדמה מלאה ומקומית. הכנס נקרא קונגרס תל אביב 2025 ויתקיים ביוזמת ארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים בישראל בית ציוני אמריקה ZOA TLV.

לכתבה בפוקס ניוז לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים בישראל.

דילוג לתוכן