מבזקים
גבר בן 78 אותר ללא רוח חיים במע"ר באשדוד – זמן רב לאחר מותו זמני כניסת שבת ויציאת שבת "לב ענק מלא בכבוד לבני אדם" – העיר רחובות נפרדת מאגדת הכדורגל שלמה קירט ז"ל עדכון הנחיות פיקוד העורף – עד יום שני תאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב באשקלון: שלושה נפגעים פונו לבית החולים משה שטה: "בחרתי לפעול מבפנים למען התושבים" שימו לב! זה מותג הגלידות שיורד מיידית מהמדפים הרצליה נפרדת מליאם: אלפים מלווים את סמל ליאם בן חמו בדרכו האחרונה עומס חריג בחופי ראשון לציון: החניונים מלאים – בעירייה קוראים להימנע מהגעה ברכב הקיץ הזה מתחיל אחרת ברחובות: רישוי קייטנות בלי בירוקרטיה יבנה משנה את חג המדורות: בטוח, מצומצם ומפוקח תל אביב צועדת: אחד במאי חוזר לרחובות העיר מסיבת טבע בירוחם הסתיימה בדרמה: דקירה ופיזור המוני פארק עמק הצבאים בירושלים ייסגר מחשש להתפשטות נגיף טרגדיה ברחובות: כדורגלן העבר שלמה קירט נהרג בתחנת הרכבת נתניה: בן 87 טבע בחוף פולג ופונה במצב אנוש דרמה בערבה: צנחן נלכד על עמוד חשמל במתח גבוה וחולץ במבצע מורכב תצפית אחת, מסר אחד: המהלך החדש של משרד החוץ חוצה מחוזות: מתנדבי זק"א באשקלון השלימו את הטיפול בכבוד המת מהאירוע הקשה ברחובות ללא מיקסר: עוגת שוקולד לשבת בעשר דקות!

מחקר: 61% מהצרכנים יגלו נאמנות למותג הטחינה המועדף עליהם

המחקר נערך עבור חברת אחוה בקרב תושבים בישראל בגילאי 25 ומעלה, הצורכים טחינה בתדירות כלשהי ומהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה. על פי המחקר, המניע העיקרי להעדפת מותג טחינה מסוים, קשור עם הטעם, ולאחר מכן, בפער, המחיר והאיכות. זה מתנה כאשר נשאל הצרכן מהם הדברים החשובים לו בבחירת מותג טחינה (בלתי נעזר), אז הגורם החשוב ביותר הוא מחיר הטחינה, ולאחר מכן הטעם והאיכות.

הצרכן הישראלי נוטה להשתמש בטחינה בתדירות של כ-11 פעמים בחודש ומעדיף טחינה קודם בגלל הטעם • חברת אחוה מדורגת מעל הממוצע ונתפסת כטחינה המהווה את המקסימום תמורה ביחס למחיר

מחקר חדש של חברת גיאוקרטוגרפיה, בראשות פרופ' אבי דגני וד"ר רינה דגני, בדק את הרגלי הצריכה של טחינה בקרב הצרכן הישראלי ומה חשוב לו כשהוא רוכש טחינה. לפי המחקר, צרכנים מעידים כי הם צורכים טחינה בתדירות של 11.3 פעמים בחודש בממוצע, כשני שליש (33%) משתמשים בטחינה מספר פעמים בשבוע. 61% מעידים כי מותג הטחינה הגולמית חשוב, ותפיסת החשיבות עולה עם הגיל. על פי נתוני הסקר, אחוה ובארכה הם המותגים הבולטים ביותר במודעות של קהל הצרכנים. המודעות לאחוה גבוהה יותר בקרב דתיים-חרדים (60%, ביחס ל-37% חילונים).

המחקר נערך עבור חברת אחוה בקרב תושבים בישראל בגילאי 25 ומעלה, הצורכים טחינה בתדירות כלשהי ומהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה. על פי המחקר, המניע העיקרי להעדפת מותג טחינה מסוים, קשור עם הטעם, ולאחר מכן, בפער, המחיר והאיכות. זה מתנה כאשר נשאל הצרכן מהם הדברים החשובים לו בבחירת מותג טחינה (בלתי נעזר), אז הגורם החשוב ביותר הוא מחיר הטחינה, ולאחר מכן הטעם והאיכות. אחוה מדורגת מעל לממוצע ביחס לתפיסות של אמינות, איכות, טעם וכו', ומובילה במקום הראשון בכל הקשור למחיר משתלם.

על פי דו"ח סטורנקסט (ינואר 2025), חברת אחוה מובילה את שוק הטחינה עם נתח שוק כמותי של 33.6% ונתח שוק כספי של 27%. אחריה חברת בארכה עם נתח שוק כמותי של 23.5% ונתח שוק כספי של 24.6%. שלישית היא טחינה אלארז, המחזיקה נתח שוק כמותי של 14.1% וכספי 17.8 ואחריה הר ברכה עם נתח שוק כמותי של 5.1% וכספי 7.8%. המחיר הממוצע לקילו טחינה במותג אחוה עומד על 21.2 ש"ח, בארכה 24.6 ש"ח, אלארז 32.8 ש"ח והר ברכה 40 ש"ח. לדברי יובל מלאך, סמנכ"ל השיווק והמכירות של אחוה, "פער המחיר הממוצע השנתי בין אחוה לבארכה עומד על כ-29% לכל אורך השנה. זהו מקרה חריג ומיוחד של יצרן המוביל את הקטגוריה ולא מנצל זאת לעשיית רווח, אלא מביא לצרכן מוצר מזון בסיסי במחיר זול כל כך".

הצטרפו לחדשות צרכנות ומבצעים: מה חדש על המדף? מה יורד מהמדף? בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יעל האן

דילוג לתוכן