מבזקים
רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80 בן 18 נפצע בתאונה בין רכב למשאית גרר בלוד אופקים: פסטיבל תיאטרוני הרחוב חוזר עם מופעי ענק ואמנים בינלאומיים 6,000 דונם של נטיעות: המדינה יוצאת למבצע ענק בנגב כדי למנוע פלישות ובנייה בלתי חוקית אשקלון מחפשת את הכוכבים הבאים: ההרשמה לקונסרבטוריון נפתחה

ראשון לציון: שי-לי טוויטו היא יו"ר פרלמנט הנוער החדשה

טוויטו, תלמידת י"ב במקיף י' אבני החושן, תחליף בתפקיד את אבישג מוטחדה, שהתמודדה על התפקיד גם השנה.

בסיומו של הליך דמוקרטי ושקוף שבו לקחו חלק אלפי בנות ובני נוער בראשון לציון, נבחרה הערב (שלישי) שי-לי טוויטו לתפקיד יו"ר פרלמנט הנוער העירוני. טוויטו, תלמידת י"ב במקיף י' אבני החושן, תחליף בתפקיד את אבישג מוטחדה, שהתמודדה על התפקיד גם השנה. בנוסף התמודדו על התפקיד גם אמיר ממדוב, תלמיד י"ב במקיף ט'; ובוגדן קורניצ׳וק, תלמיד כיתה י' בבית ספר נעמת.

גם השנה, ניתנה זכות הבחירה לכלל התלמידות והתלמידים בחטיבות ובתיכונים בהתאם לשינוי שיטת הבחירות שאותה הוביל ראש העירייה, רז קינסטליך. יצוין, כי על מנת לשמור על טוהר הבחירות, אגף הנוער והצעירים בעיריית ראשון לציון, שהובילו את הבחירות, חילק בבתי הספר קודים מיוחדים שאיפשרו הצבעה חד-פעמית לכל תלמיד על ידי הזדהות. עוד נציין, כי בשנה שעברה לא התקיימו בחירות בשל המלחמה.

ראש העירייה, רז קינסטליך: "פרלמנט הנוער הוא הוכחה חיה לכוחה של הדמוקרטיה ולמחויבות של בני ובנות הנוער להשפיע ולעצב את המציאות שלהם. אני מברך את שי-לי היקרה על בחירתה ומאחל לה הצלחה רבה בתפקידה כיו”רית הפרלמנט. אין לי ספק שהיא, יחד עם חברי הפרלמנט, תוביל יוזמות משמעותיות לטובת בני הנוער בעיר. הבחירות הדמוקרטיות הללו הן עדות לעשייה הערכית שלנו בחינוך לאזרחות פעילה, ואני גאה לראות את ההשתתפות המרשימה של אלפי תלמידות ותלמידים בתהליך".

מ״מ וסגנית ראש העירייה, מחזיקת תיק החינוך – ליאל אבן זהר: "בהליך דמוקרטי ושקוף נבחרה היום יו"רית חדש לפרלמנט הנוער. אני רוצה לברך ולאחל בהצלחה לשי-לי היקרה ולכל חברי הפרלמנט, ובטוחה שהם יובילו את בנות ובני הנוער להצלחות ולהישגים חדשים, להשפעה ולשינוי למען הקהילה ולמען איכות החיים כאן בעיר".

משנה לראש העירייה, מחזיק תיק נוער וצעירים – איתי מתיתיהו: "בשש השנים האחרונות אני מלווה את פרלמנט הנוער וראיתי מקרוב את ההתלהבות והמחויבות של הדור הצעיר. בכל פעם מחדש אני מתמלא בגאווה מהתהליך ומהמוטיבציה של הנוער לקחת את המושכות ולנהל את עתידם. זה רגע מרגש לראות איך כל אחד מהם מביא רעיונות חדשים, יוזמות חדשות ורצון עז להשפיע. אני משוכנע שהיו”רית הנבחרת תמשיך להוביל אותנו לעשייה משמעותית ולקדם את הנוער שלנו בדרך של דיאלוג, יצירתיות ואחריות".

◼️ הצטרפו לחדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית ראשון לציון

דילוג לתוכן