מבזקים
34 נפגעים באירוע חומרים מסוכנים בבית ספר בירושלים: 30 מהם ילדים אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר

"מצפה יהונתן": קק"ל עיריית ערד והשומר החדש קיימו אירוע נטיעות בערד לזכרו של מח"ט הנח"ל שנפל ב-7 באוקטובר

יו״ר קק״ל יפעת עובדיה לוסקי: ״אנו נוטעים כאן היום עצים, וגם נוטעים שורשים של התיישבות, ציונות, זיכרון והמשכיות. קרן קימת לישראל מחויבת להמשך פיתוח הנגב, חיזוק ההתיישבות והבטחת עתידו של האזור כחלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי של מדינת ישראל. המיזם הזה הוא ציונות בהתגלמותה, ואנחנו נמשיך ללוות פה את המתיישבים״.

"מצפה יהונתן": קק"ל עיריית ערד והשומר החדש קיימו אירוע נטיעות לכבוד הקמת השכונה החדשה בערד לזכרו של מח"ט הנח"ל שנפל ב-7 באוקטובר

באירוע נטיעות חגיגי בנוכחות נשיא המדינה, יצחק הרצוג ועשרות שרי ממשלה שערכו היום (13.02) קרן קימת לישראל, עיריית ערד והשומר החדש נחנכה השכונה הכפרית החדשה "מצפה יהונתן", הממוקמת כשני קילומטרים צפונית-מערבית לערד. השכונה החדשה הוקמה לזכרו של מח"ט הנח"ל, אל"מ יהונתן שטיינברג ז"ל, שנפל במתקפת חמאס הרצחנית בשבעה באוקטובר.

"מצפה יהונתן" הוקמה בשיתוף פעולה בין ארגון השומר החדש ועיריית ערד, וזכתה להשלמתה בתוך חודשים ספורים בלבד. לפני ראש השנה אשתקד נפגשו אנשי השומר החדש עם מח"ט הנח"ל יהונתן שטיינברג זיכרו לברכה, וביקשו את עזרתו בהקמת חוות מרעה בשטחי האש של בסיס הנח"ל. זמן קצר לאחר מכן פרצה המלחמה, שטיינברג נפל בקרבות, והתוכנית לא התקדמה. כשחברי גרעין נגב ביקשו להתיישב באזור ערד, עלתה ההצעה ליישב את משפחות הגרעין על גבעה בשטח המיועד למבני ציבור, בקצה תחום השיפוט של העיר. תוך חצי שנה בלבד מאז שעלה הרעיון, הוכנו תשתיות על ידי עיריית ערד והוצבו מבנים שנרכשו על ידי השומר החדש. השכונה ממוקמת על גבעה הצופה על המדבר ועל בסיס האימונים של חטיבת הנח"ל.

יו״ר קק״ל יפעת עובדיה לוסקי: ״אנו נוטעים כאן היום עצים, וגם נוטעים שורשים של התיישבות, ציונות, זיכרון והמשכיות. קרן קימת לישראל מחויבת להמשך פיתוח הנגב, חיזוק ההתיישבות והבטחת עתידו של האזור כחלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי של מדינת ישראל. המיזם הזה הוא ציונות בהתגלמותה, ואנחנו נמשיך ללוות פה את המתיישבים״.

הטקס נערך בהשתתפות בני משפחת שטיינברג ומח"ט הנח"ל אל"מ יאיר צוקרמן. באירוע נכחו אישים בכירים רבים, בהם: נשיא המדינה יצחק הרצוג, שר הביטחון ישראל כ"ץ, שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, שר התקשורת שלמה קרעי, שר החקלאות אבי דיכטר, שר החינוך יואב קיש, שרת התחבורה מירי רגב, שר החקלאות אבי דיכטר, שר התקשורת שלמה קרעי, השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, ראש עיריית ערד יאיר מעין, מנכ"ל ומייסד השומר החדש יואל זילברמן.

הצטרפו לחדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית ערד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ערד

לחצו כאן
דילוג לתוכן