מבזקים
אחרי הכותל, עכשיו הר הבית: בן גביר דוחף לפתיחה – פיקוד העורף בולם אזעקות במרכז: זירת נפילה בשרון ורסיסים ברמת גן, תל אביב, ראש העין והסביבה יירוט מעל אילת: אזעקות כפולות בעיר – אין נפגעים רחובות: מהמרחב המוגן ועד דוכן הלימונדה – סיפור קטן של חסד גדול לידה ברחוב בנתיבות הסתיימה בשלום – בת נולדה בדרך לבית החולים ליד יבנה: גבר בן 70 נמצא בשטח פתוח עם היפותרמיה קשה תל אביב: 9 שב"חים אותרו בדירת מגורים בדרום העיר ונעצרו באר שבע: סיפור קטן של חג שהפך לרגע של חסד בתחנת המשטרה צה"ל חושף: מחבלי חיזבאללה פעלו מתוך מסגד בדרום לבנון וחוסלו גבר שכיוון אקדח לעבר לוחם מג״ב ברמלה נעצר ויועמד לדין שדרות חוזרת לשגרה חלקית: כך ייראו הלימודים בחמישי ושישי אחרי ההפגנה בתל אביב: 3 עוכבו בעקבות חסימת שערי תחנת משטרה חשד לריגול בלב צה"ל: 4 חיילים קרביים נעצרו בפרשה ביטחונית בולגריה: ישראלית מירושלים נהרגה בתאונה בדרך מקברי צדיקים מזג האוויר היום: גשם ברוב הארץ, רוחות חזקות וחשש לשיטפונות הבוקר: מה קרה ברחוב הנביאים בלוד? לילה מתוח בדרום: פגיעה ישירה במבנה בערערה בנגב; מטחים כבדים לעבר באר שבע והסביבה צו השעה: מגן דוד אדום קורא לציבור לבוא ולתרום דם בירושלים, ראשון לציון, רחובות, אשדוד, נתניה, חולון, רמלה וקריית גת זעקת המיגון בבת ים: דיירי רחוב הרב מימון בעצומה דרמטית לראש העיר צביקה ברוט עצומה חדשה ברשת: ילדי רחובות רוצים לחזור לגן!
  • אשדוד

רשות מקרקעי ישראל פינתה מבנים לא חוקיים והשיבה את הקרקע לידי הציבור

בשנת 2000 גילה מפקח של רמ"י (דאז מינהל מקרקעי ישראל) כי פולשים השתלטו שלא כדין על קרקע הרשומה בבעלות המדינה והחלו להקים עליה שני בתי מגורים ללא היתר. מיד עם גילוי הפלישה, פתחה הרשות בהליכים משפטיים, שהובילו בשנת 2001 לפסק דין חלקי שהורה לפולשים להתפנות.
  • אשדוד

לאחר למעלה משני עשורים מאז אותרה השתלטות לא חוקית על קרקע ציבורית בטובא-זנגריה: 

בהתאם לפסיקת בית המשפט ולאחר שנים של מאבקים משפטיים ודחיות, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), בליווי משטרת ישראל, מימשו את פסק הדין שהורה על פינויים של הפולשים לקרקע ציבורית בכפר טובא-זנגריה. הפולשים, אשר הקימו על קרקע ציבורית שני בתי מגורים ללא היתרי בנייה, סירבו למספר רב של הזדמנויות להסדיר את שהותם בקרקע או להתפנות מרצונם.

בשנת 2000 גילה מפקח של רמ"י (דאז מינהל מקרקעי ישראל) כי פולשים השתלטו שלא כדין על קרקע הרשומה בבעלות המדינה והחלו להקים עליה שני בתי מגורים ללא היתר. מיד עם גילוי הפלישה, פתחה הרשות בהליכים משפטיים, שהובילו בשנת 2001 לפסק דין חלקי שהורה לפולשים להתפנות.

הפולשים לא פעלו בהתאם לפסק הדין ובשנת 2006 פתחה המדינה תיק הוצאה לפועל במטרה לאכוף את הפינוי. אולם הניסיונות לממש את פסק הדין נתקלו שוב ושוב בדחיות – בין אם בעקבות צווי עיכוב, בין אם בשל קשיים לוגיסטיים ובין אם בשל טענות סרק מצד הפולשים, אשר ניסו להתחמק מהפינוי בטענות שונות.

אשדוד

כעת, לאחר שחלפו למעלה משני עשורים מאז שאותרה הפלישה, ולנוכח העובדה שהפולשים לא הצליחו להוכיח כל זכות בקרקע, רשות מקרקעי ישראל פעלה למימוש פסק הדין והשיבה את הקרקע לרשות הציבור.

שירה תם מנהלת החטיבה לשמירה על הקרקע ברשות מקרקעי ישראל : "היום בוצעה אכיפה נחושה וחשובה בטובא זנגריה, במהלכה פינו מפקחי רשות מקרקעי ישראל, בליווי כוחות המשטרה, בנייה בלתי חוקית על קרקע ציבורית. פעולות אלו הן חלק מהמאבק הבלתי מתפשר שלנו להשבת קרקעות המדינה ולשמירה על שלטון החוק. נמשיך לפעול בנחישות לחיזוק המשילות ולשמירה על הקרקע הציבורית למען כלל אזרחי ישראל."

הצטרפו לחדשות כלכלה, נדל"ן הייטק ועסקים בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רשות מקרקעי ישראל

דילוג לתוכן