מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

רחובות מציינת 135 שנים להיווסדה: סיורי היסטוריה, תרבות וטעמים  

 ראש העיר, מתן דיל: "רחובות מציינת 135 שנים להיווסדה, והסיורים שאנו משיקים מאפשרים לכל אחת ואחד להכיר מקרוב את השורשים של העיר, את הדמויות שהפכו אותה למה שהיא היום, ואת הטעמים הייחודיים שלה. אני מזמין את כל התושבות, התושבים והמבקרים להצטרף אלינו למסע היסטורי, תרבותי וקולינרי – שיחבר אותם אל רחובות".

עיריית רחובות, באמצעות החברה העירונית, משיקה סדרת סיורים ייחודית, אשר תציע למשתתפות ולמשתתפים הצצה מרתקת אל הסיפורים ההיסטוריים, התרבותיים והאמנותיים של העיר. הסיורים יתקיימו בפינות מפתיעות ולא מוכרות ברחבי העיר ויועברו על ידי מיטב המדריכות ומדריכים. 

הסיורים הראשונים בסדרה יתקיימו במהלך חודש מרץ, ויוקדשו לציון 135 שנים להיווסדה של רחובות. הסיורים יספקו חוויה ייחודית, מהנה ומעשירה, ובמסגרתם ייחשפו המשתתפים לסיפורים המיוחדים של העיר, לדמויות הבולטות שעיצבו את אופייה ולתחנות מרכזיות בהתפתחותה. בנוסף, ייהנו המשתתפים מהקולינריה המקומית.

פירוט הסיורים:

 "מסע אל לב המושבה" – סיור חווייתי למשפחות

סיור בהובלת מיקה הסגולה, עיתונאית קולינריה, אשת יין ותושבת רחובות. הסיור יעסוק בתולדות העיר, יחשוף את סיפורי המייסדים ויעסוק באתגרים שעמדו בפני מקימי רחובות. במסגרת הסיור תיערך פעילות חווייתית לכל המשפחה בסגנון "חפש את המטמון", אשר תוביל את המשתתפים בין תחנות היסטוריות, מודרניות וקולינריות, תוך חשיפת סודות מרתקים והפתעות טעימות לאורך הדרך.

הסיור יתקיים ביום ו', 14.3, בשעה 9:00, וייצא מגבעת הפעמון, בכניסה לבית דונדיקוב, רחוב יעקב 32.

להרשמה לסיור לחצו כאן >> https://did.li/a6px5

'וַיִּקְרָא שְׁמָהּ רְחֹבוֹת' – סיפור ראשית ימי המושבה

סיור בהדרכת מורת הדרך תמר פורר, שיעסוק בסיפורה הייחודי של רחובות, תוך התמקדות בדמויות המרכזיות שהובילו את הקמתה – בתעוזה, עקשנות וחדשנות. במהלך הסיור, שיתקיים לאורך רחוב יעקב, הרחוב הראשון של המושבה, ייחשפו סיפורים היסטוריים על האיכרים והפועלים, לצד סיפורים עכשוויים ועדויות משפחתיות.

הסיור יתקיים ביום ו', 21.3, בשעה 9:00, וייצא מהבאר הראשונה, רחוב הרצל 143.

להרשמה לסיור לחצו כאן >> https://did.li/S69lC

"צעד תימני בשעריים" – מסע טעימות בעקבות שכונת התימנים הראשונה

הסיור, בהדרכת מורת הדרך דפנה קורן כהן, יעסוק בהקמתה של שכונת שעריים – שכונת התימנים הראשונה במושבות הארץ – ויספק הצצה לסיפורים הייחודיים של תושביה. המשתתפים יגלו מי הייתה הפעילה הפמיניסטית הבולטת של השכונה, היכן עומדים בתי הבוץ הראשונים ומי חי בארמון המקומי. הסיור יסתיים עם טעימות קולינריות במספר נקודות בשכונה.

הסיור יתקיים ביום ב', 31.3, בשעה 9:00, וייצא מרחוב מנשה קפרא 62.

להרשמה לסיור לחצו כאן >> https://did.li/4xMrl

 הציבור מוזמן להצטרף לסיורים ולחוות את רחובות מזווית חדשה, עם סיפורים מרתקים, היסטוריה עשירה וטעמים מקומיים ייחודיים.

 ראש העיר, מתן דיל: "רחובות מציינת 135 שנים להיווסדה, והסיורים שאנו משיקים מאפשרים לכל אחת ואחד להכיר מקרוב את השורשים של העיר, את הדמויות שהפכו אותה למה שהיא היום, ואת הטעמים הייחודיים שלה. אני מזמין את כל התושבות, התושבים והמבקרים להצטרף אלינו למסע היסטורי, תרבותי וקולינרי – שיחבר אותם אל רחובות".

מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק התרבות, שוקי קרומר: "רחובות היא עיר בעלת היסטוריה עשירה, סיפורים מרתקים ותרבות שוקקת. הסיורים הייחודיים הללו מזמינים את התושבים והמבקרים להתחבר לשורשיה של העיר, להכיר את הדמויות והאירועים שעיצבו אותה ולגלות את יופייה. אנו גאים להזמין את הציבור להצטרף למסע מרתק ברחובותיה של העיר".

מ"מ מנכ"ל החברה העירונית, מיטל רוקח ורד: "אנחנו מתרגשים להשיק את הפרויקט המיוחד הזה, שמדגיש את היופי והייחודיות של רחובות ואת החשיבות בשימור התרבות והמורשת המקומית. זוהי הזדמנות נפלאה לחוות את העיר מזווית חדשה ומעשירה".

 

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון רחובות

דילוג לתוכן