מבזקים
רצח נוסף בישראל הטעמים שגדלנו עליהם עוברים לפורמט לוהט: קריסטל משיקה את המהפכה האישית! שלושה ימים נותרו לחגיגות יום העצמאות של גאורגיה בפטרה – עם הטבה מיוחדת עוגת תפוזים בחושה ומהירה בקערה אחת בכירי גוגל וסוכנות החלל בוועידה השנתית ה-54 למדע ולסביבה בירושלים מהיום בפיצה האט וגוד פארם: הבקבוקים הוורודים של מי עדן למען ילדי וראייטי שועלים שוטטו במרכז העיר באור יהודה טורניר המיוחדים על הפארקט: מכבי עירוני רמת גן וקבוצת כנען למען שילוב וסובלנות "יש לך מזל שאנחנו ליד הילדה": כתב אישום נגד תושב באר שבע בגין תקיפת בת זוגו לשעבר אירוע חריג: פקח עירייה הותקף באשדוד, החשוד נעצר תושב אשדוד פרץ לדירת קשישה, גנב את רכושה וביצע עסקאות בכרטיס הבנק שלה תאונה קשה בירושלים: צעיר בן 23 התנגש במעקה בטיחות פתח תקווה, הלילה: שלושה פצועים טופלו בזירת תאונה, על ידי כוחות איחוד הצלה הלילה בחולון: בן 25 נפצע באורח בינוני בתאונת דרכים עוד תאונה בתל אביב: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בינוני צה"ל ושב"כ חיסלו את וליד הניה, סגן מפקד פלוגת נוח'בה שהוביל פשיטות ב-7 באוקטובר ראש הממשלה בנימין נתניהו בהצהרה מיוחדת השר סמוטריץ' מזהיר: "תרחיש 7 באוקטובר ביו"ש הוא ממשי, עלינו להיערך" השר בן גביר נגד ההסכם עם לבנון: "טעות היסטורית, אסור לתת לחיזבאללה חבל הצלה" פיקוד המרכז של ארה"ב (CENTCOM) תקף מטרות איראניות בעקבות פגיעה במכלית נפט

התמלוגים מאוצרות הטבע ממשיכים לשבור שיאים

רק עולה: שיא חדש בגביית תמלוגים מאוצרות טבע בשנת 2024 – ההכנסות הסתכמו בכ-2.37 מיליארד ₪, גידול של כ-8.2% לעומת השנה הקודמת. בנוסף, אשתקד חל גידול של כ-13.4% בכמות ייצוא הגז הטבעי למצרים ולירדן

הכנסות שיא של תמלוגים לקופת המדינה: אגף תמלוגים, חשבונאות וכלכלה במינהל אוצרות טבע במשרד האנרגיה והתשתיות, מפרסם היום (רביעי) את דו"ח ההכנסות השנתי, ממנו עולה כי בשנת 2024 נרשמו הכנסות שיא של כ-2.37 מיליארד ₪ מתמלוגי הגז הטבעי, מחצבים ואגרות. מדובר בעלייה של כ-8.2% לעומת ההכנסות בשנת 2023, שהסתכמו אז ב-2.19 מיליארד ₪. עד כה, מאז תחילת הפקת הגז הטבעי בישראל, הכנסות המדינה המצטברות מגז טבעי מתקרבות כבר ל-30 מיליארד ₪. מתוכן, 14.9 מיליארד ₪ מתמלוגים שנגבו על ידי המשרד, והיתרה מהיטל רווחי משאבי טבע ומס חברות הנגבים על ידי רשות המיסים.

הדו"ח לשנת 2024 מציג עוד שלושה נתונים משמעותיים נוספים לעומת השנה הקודמת:
1. גידול של כ-13.4% בכמות ייצוא הגז הטבעי למצרים ולירדן בשנת 2024.
2. גידול של כ-8.3% בכמות הפקת הגז הטבעי הכוללת לעומת השנה הקודמת.
3. גידול בהכנסות מתמלוגים מגז טבעי ונפט בשיעור של כ-10.88% לעומת שנה קודמת.

עיקר ההכנסות ב-2024 הינן מתמלוגי הגז הטבעי, שהסתכמו בכ-2.31 מיליארד ₪, גידול של כ-10.88% לעומת השנה קודמת. מתוכן, סך של כ-1.37 מיליארד ש"ח (כ-59.2%) מקורן בייצוא של גז טבעי מאסדות "תמר" ו"לוויתן" וייצוא של נפט ממאגר "כריש". העלייה, כאמור, נבעה מגידול בהפקה של הגז הטבעי מהמאגרים בישראל ובעיקר בשל גידול בכמויות הגז הטבעי שנמכרו לייצוא.

מרבית ההכנסות מתמלוגי הגז הטבעי, כ-1,022 מיליארד ש"ח, מקורן ממאגר "לוויתן", בגין הפקה של כ-11.33 BCM גז טבעי, זאת לעומת הכנסות של כ-995 מיליון ₪ מהפקה של כ-11.19 BCM בשנת 2023 – עלייה של כ-2.7% בהכנסות בהשוואה לשנה קודמת. מתוך אלה, סך ההכנסות מתמלוגי "לוויתן", שמקורן בייצוא, הסתכמו ב-894 מיליון ₪ (כ-87.5% מסך ההכנסות).

ההכנסות ממאגר "תמר" הסתכמו בכ-779 מיליון ₪ בגין הפקה של כ-10.09BCM וכ-455 אלף חביות קונדנסט נלווה, זאת לעומת הכנסות של כ-695 מיליון ₪ מהפקה של כ-9.17 BCM וכ-421 אלף חביות קונדנסט בשנת 2023 – עלייה של כ-12% בהכנסות בהשוואה לאשתקד.

סך ההכנסות מתמלוגי מאגר "כריש" הסתכמו בכ-507 מיליון ₪, מתוכן סך של כ-343 מיליון ₪ (כ-67.7% מסך ההכנסות) שמקורן בהפקת גז טבעי למשק המקומי, ואילו שאר ההכנסות מקורן בייצוא נפט.

כמו כן, בשנה החולפת נגבו הכנסות מתמלוגי מחצבים בסך של כ-41.2 מיליון ₪ (כ-30 מיליון ₪ הכנסות שוטפות מתמלוגי הפוספטים, וכ-11.1 מיליון ₪ הכנסות מהפרשי ביקורת בגין שנים קודמות), זאת לעומת כ-44.2 מיליון ₪ שנרשמו בשנה קודמת. ההכנסות השוטפות מתמלוגי מחצבים ירדו, עקב ירידה במחיר הפוספטים שגררה ירידה בשווי המחצב הגולמי לטון.

בשנת 2024 התקיים הליך להגשת בקשות לרישיון חיפוש לסלע פוספוריט טבעי בשטחים המיועדים לכרייה בתחום השדות אורון, צין, רותם וחתרורים. במסגרת ההליך, גבה המשרד מהזוכה סך של כ-16 מיליון ₪ בגין דמי חתימה.

בנוסף, נרשמו הכנסות של כ-5.1 מיליון ₪ מאגרות גז טבעי, נפט ומחצבים שנגבו במסגרת הליכי מתן הרישיונות השונים.

לדברי שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "הכנסות המדינה מתמלוגי אוצרות הטבע, שממשיכים לעלות ועומדים על יותר מ-2.37 מיליארד שקל בשנה, הן בשורה גדולה לכלכלה הישראלית, שתשפיע באופן ישיר על אזרחי ישראל. סך הכנסות המדינה מגז טבעי (תמלוגים, מס חברות והיטל) יסתכם השנה בכ-5 מיליארד ש"ח, כאשר הצפי הוא שבעוד שנים ספורות סך הכנסות המדינה מגז טבעי יגיעו לכ-10 מיליארד ש"ח בשנה. הגידול המשמעותי בייצוא הגז הטבעי למצרים וירדן מעיד על כך שמשק הגז הטבעי מהווה נכס אסטרטגי חשוב עבור ישראל ותורם להעצמת היציבות והביטחון האזוריים וחיזוק מעמדנו הבינלאומי. המדיניות שלי היא ברורה: למצות את מאגרי הגז הטבעי בישראל. אנחנו רוצים לראות פה גם בשנה הקרובה עוד חברות, עוד תחרות, עוד רזרבות לשוק המקומי ועוד אפשרות לייצא גז טבעי".

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות משרד האנרגיה והתשתיות

דילוג לתוכן