מבזקים
חמישה עצורים מאופקים בחשד למעורבות ברצח אלפים הגיעו היום לאירועי פסח בגוש עציון, בבטחה ובהתאם להנחיות פיקוד העורף אבל כבד ברחובות: הלך לעולמו הרב ראובן דוד זצ"ל שלושה לכודים חולצו מדירה בוערת באשקלון – צפו בתיעוד מהזירה אופקים: בן 36 משגב שלום נדקר למוות ברחוב ז'בוטינסקי דדליין דרמטי: טראמפ מציב אולטימטום לאיראן עד יום שלישי ב-20:00 מזכרת בתיה בתנופת פיתוח: שדרוג תשתיות ומוסדות חינוך גם בימי חירום אזהרה לציבור: ניסיונות פישינג בטכנולוגיה מתקדמת – אלו ההודעות שנשלחו! אשדוד: בן שנה במצב בינוני לאחר נפילה מגובה תיעוד: בניין בן 7 קומות בחיפה נהרס כתוצאה מפגיעה ישירה בטיל מאיראן – 9 נפגעים פעוט ננעל בשגגה ברכב בראשון לציון "אני קובר אותו": בן 49 מנס ציונה הפר צו הגנה ואיים על גרושתו ובני משפחתה הלוואה שהפכה לאיומים: בן 29 מגן יבנה מואשם בסחיטה בכוח אירוע ביזארי: בן 48 פרץ לרכב באשקלון ונרדם בו – גם מול המשטרה לא התרגש כתב אישום חמור באילת: מעל 11 ק"ג חשיש הוסתרו ברכב בניסיון הברחה לירדן מדוע בן 26 מאילת הפר צו הגנה שהוצא נגדו? כל הפרטים בן 48 מאשדוד מואשם בסדרת פריצות לעסקים | כל הפרטים "זה לקוח חדש, תביא לו משהו טוב": כך פעלה חוליית סמים בבאר שבע בת 32 מאשקלון הואשמה בהסעת שב״חים בזמן מלחמה בן 45 מאשדוד מואשם שפרץ למשרד וגנב רכוש באלפי שקלים לאחר שהפר צו שיפוטי
  • אשדוד

האויבים מנסים לשחק לכם בראש – אל תהיו שתפנים

האם עצרתם לחשוב מי עומד מאחורי הידיעות האלה? האם הן אמיתיות או שהן חלק מניסיון של אויבים, כדוגמת איראן, לזרוע פחד ובלבול בקרב הציבור הישראלי?  
  • אשדוד

יום אחד אתם גוללים בפיד של הרשתות החברתיות ונתקלים בידיעה מבהילה: "ביטלו את כיפת ברזל – מה מסתירים מכם!" כמה רגעים לאחר מכן, חבר שולח לכם הודעה בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית עם לינק מסתורי שמבטיח "חשיפה בלעדית" על אירוע ביטחוני סודי. אתם מהססים – האם לשתף? האם ללחוץ?

האם עצרתם לחשוב מי עומד מאחורי הידיעות האלה? האם הן אמיתיות או שהן חלק מניסיון של אויבים, כדוגמת איראן, לזרוע פחד ובלבול בקרב הציבור הישראלי?

השפעה זרה: איך האויבים פועלים? 
האויבים שלנו הבינו מזמן שהמלחמה אינה מתנהלת רק בשדה הקרב – אלא גם במרחב הדיגיטלי. באמצעות חשבונות מזויפים, אתרי חדשות מפוברקים, הפצת תוכן עוין ולינקים מסוכנים, הם מנסים להשפיע על התודעה הציבורית בישראל. המטרה שלהם ברורה: ליצור כאוס, לערער את האמון במוסדות המדינה ולהגביר את המתח הפנימי בחברה הישראלית.
איך הם עושים זאת?

  • הפצת תוכן עוין: ידיעות שקריות על "אירועים ביטחוניים" שמעולם לא קרו,או מידע שנשמע סנסציוני, מסית או מפלג שלא ברור מי עומד מאחוריו.
  • יצירת מקורות מזויפים: הקמת אתרים שנראים כמו אתרי חדשות אמיתיים, אך למעשה מופעלים על ידי גורמים עוינים המנסים להחדיר מידע כוזב לתוך השיח הציבורי.
  • שימוש בציבור: ההצלחה של הקמפיינים להשפעה זרה ברשת תלויה בכך שאנשים ישתפו את המידע בלי לבדוק אותו. כל שיתוף אוטומטי של מידע לא מאומת, ללא בדיקה של המקור ושל אמיתות המידע, משחק לידיהם של האויבים.

שיתפת בלי לבדוק – סייעת לאויבים
הרשתות החברתיות הפכו לזירת השפעה מרכזית. כשאנחנו משתפים מידע שלא בדקנו מי עומד מאחוריו, אנחנו עלולים להפיץ תוכן שקרי שנכתב במכוון כדי לפגוע בנו.

אשדוד

איך מתגוננים מהשפעה זרה? 

  • לא משתפים מידע לא מאומת: פשוט כך.
  • בודקים את המקור: האם מדובר בפרופיל או ערוץ טלגרם מוכר לכם ואמין? האם אתם יודעים מי עומד מאחוריו? האם יש סימוכין לידיעה ממקורות רשמיים או נוספים?
  • לא לוחצים על קישורים חשודים: אם קיבלתם לינק ממקור לא מוכר עם אזהרה, הבטחה ל"מידע סודי" או "חשיפה מטלטלת" – אל תמהרו ללחוץ.
  • מפעילים חשיבה ביקורתית: אויבים רוצים שניכנס לפאניקה. אם ידיעה נראית מכוונת ליצירת פחד או שנאה – עצרו רגע וחשבו: מי מרוויח מזה?

מה עושים אם נתקלים בתוכן עוין? 
אם קיבלתם מידע שנראה חשוד, ראיתם ידיעה מטרידה שלא מופיעה בשום מקור אמין או קיבלתם לינק שנראה מפוקפק – דווחו עליו למוקד 119 של מערך הסייבר הלאומי, אפשר גם בטופס הדיווח כאן.

לא כל מה שרץ ברשת אמיתי – ולא כל מה שמשתפים עוזר לנו
הקמפיין החדש של מערך הסייבר הלאומי ורשות החירום הלאומית, "אל תהיו שתפנים", שם את האצבע בדיוק על נושאים אלו: הפצת מידע לא מאומת שמשרת את האויבים שלנו. כאמור, כל שיתוף של תוכן מפוקפק או של תוכן שמנסה להסית, לפלג ולסכסך מבלי שברור מי עומד מאחוריו, עלול לסייע לגורמים עוינים, שמנסים להשפיע על הציבור הישראלי ולפגוע בו מבפנים.

אז בפעם הבאה שאתם רואים ידיעה מסעירה – תעצרו רגע. תחשבו. תבדקו. אל תהיו שתפנים, ואל תתנו לאויבים לשלוט במה שאתם חושבים.

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן