מבזקים
אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים

אדם קאידנוב – אלוף השפה העברית

28 נציגים מבתי הספר היסודיים בעיר הגיעו בשבוע שעבר לבית יד לבנים כדי להתמודד בחידון הגמר, אשר יכתיר את אלוף או אלופת השפה העברית העירוני לשנת תשפ"ה – 2025. היה זה במסגרת התכנית העירונית "רק מילה בעברית" לעידוד הקריאה והעשרת השפה העברית, בה נטלו חלק כל בתי הספר היסודיים בעיר.

המקום: בית יד לבנים. האירוע: חידון עירוני בשפה העברית. התהליך: סדנאות, למידה מעשירה והכנה לתחרות. המשתתפים: נציגים מ-28 בתי ספר יסודיים. הקהל: כ-400 מעודדות ומעודדים, הורים וצוותים חינוכיים. המנחה: אסף אשתר המארגנת: מיטל אליאס – מנהלת מחלקת תכניות חינוכיות במינהל החינוך. ומי במקום הראשון?

אדם קאידנוב – אלוף השפה העברית!

28 נציגים מבתי הספר היסודיים בעיר הגיעו בשבוע שעבר לבית יד לבנים כדי להתמודד בחידון הגמר, אשר יכתיר את אלוף או אלופת השפה העברית העירוני לשנת תשפ"ה – 2025. היה זה במסגרת התכנית העירונית "רק מילה בעברית" לעידוד הקריאה והעשרת השפה העברית, בה נטלו חלק כל בתי הספר היסודיים בעיר.

במהלך התכנית ולקראת שלב החידון הפומבי, קדמה פעילות מאומצת שכללה סדנאות מגוונות, תהליכי למידה משמעותיים ובחירת הנציג מכל בית ספר. לכל אורך התכנית, נחשפו התלמידים ליופיה של השפה העברית ובסופה נבחר נציג אחד מכל בית ספר יסודי בעיר. החידון הפומבי עצמו היה שיאו של התהליך השנתי, ולקראתו לבשו חג גם התלמידים וגם בית יד לבנים. הבמה ושולחן הכבוד היו ערוכים לקראת האירוע המרתק ובאולם המתינו לא פחות מ-400 תלמידות ותלמידים שבאו לעודד את חבריהם לכיתה, יחד עם הורים וצוותים חינוכיים.

על כל המלאכה הזאת, שתחילתה כאמור בתחילת השנה ושיאה בחידון "אלוף השפה העברית", מנצחת מיטל אליאס – מנהלת מחלקת תכניות חינוכיות במנהל החינוך, אשר יצקה תוכן חדש ללימודי השפה העברית בחינוך היסודי והפכה את התכנית לאירוע חגיגי כל השנה. באמצעות התכנית "רק מילה בעברית", המתנהלת בשלוש שכבות גיל – כיתות א'-ב' בהן מתקיימים מפגשים עם סופרות אשדודיות. כיתות ב'-ג' ובו חידון מקוון על ספרי מצעד הספרים בהמלצת משרד החינוך, וכיתות ד'-ה'-ו' שמשתתפות בסדנאות עירוניות – מתקיימים מפגשים ופעילות משלימות אשר הביאו לעידוד הקריאה בקרב יותר ויותר תלמידים.

על החידון ניצח אסף אשתר המפורסם. בזכות הנחייה מקצועית ומשעשעת, החידון זכה למעורבות פעילה של הקהל ונהנה ממופע מבדר בנוסף לאירוע חינוכי-ערכי מעשיר ומלמד. כמו כן, קבוצת תלמידים מבתי ספר שחקים וגאולים, שעברו במהלך השנה סדנת תיאטרון בהנחיית הבימאית מיטל עמר, ליוותה את החידון בקטעי משחק והמחזה ויצקה לו תוכן חדש ומרענן.

בסופו של יום ולאחר מתח אופייני לתחרויות צמודות, יש גם אלוף. אדם קאידנוב, תלמיד כיתה ו' בבית ספר שירת הים, הוא המנצח הגדול של חידון "אלוף השפה העברית"!

יהודית ביטון, ראשת מנהל החינוך, נשאה דברים וציינה כי מדובר ביום חג לשפה העברית ולמערכת החינוך העירונית, אשר שמה דגש על לימוד השפה באיכות וברמה גבוהה. איילה שקד, מנהלת ביה"ס שירת הים, ברכה בשם פיקוח משרד החינוך ונציגת בתיה"ס, הודתה לכל מי שנטל חלק בהפקת האירוע ובראשם את מיטל אליאס, וציינה כי השפה העברית היא הדבר החשוב ביותר למדינת ישראל

להלן הזוכים בחידון:

מקום ראשון – אדם קאידנוב מביה"ס שירת הים;   מקום שני – אנה קרבץ מביה"ס שקד;   מקום שלישי – אורית טלקר מביה"ס דביר

ראויים לשבח:

איתי סרור – ביה"ס יהלום;  תכלת פנקר – ביה"ס שילה;  מתן טספהון – ביה"ס מוריה

מיטל, כותבת התכנית ומפיקת החידון, הודתה לשותפים ולצוות השופטים ושבחה את כל המשתתפים וצוות המורים שהכין את התלמידים, בדגש על רכזות השפה הבית ספריות, והעניקה תעודות מצוינות למנהלי בתי"ס ורכזות שפה על מנהיגות חינוכיות למופת.

הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן