מבזקים
נהג נמלט, פגע בניידת וברח לחברון – נעצר כעבור יממה במהלך מעצר מבוקשים בטמון: רכב האיץ לעבר הכוחות, ארבעה נהרגו גני תקווה: שני נהגים נעצרו אחרי עימות אלים ברחוב ההדרים 135 רחפנים אסורים נתפסו בחנות צעצועים בחברון, בעל העסק נעצר מכפר עוריף עד חברון: פשיטות ביהודה ושומרון חשפו נשקים ותחמושת מחפשים אהבה דווקא עכשיו? בגבעת שמואל מזמינים להרצאה מיוחדת על זוגיות בזמן מלחמה דרמה בראשון לציון: תינוקת ננעלה ברכב וחולצה תוך דקות אזרחית זרה עוכבה בדרום הר חברון והועברה לבחינת גירוש עוגה אחת, חיבוק גדול: יבנה התגייסה למען משפחות המילואים מזרח ירושלים: בן 18 נעצר, דגלי חמאס וחומרי הסתה נתפסו חשד להצתה ברמלה: בית כנסת ומתחם מזון עלו באש המשטרה עצרה חתן לפני שבע ברכות: חשד לעבירות מין בירושלים בית שמש מחזקת את ההסברה לחרדים: הנחיות חירום גם בטלפון כשר דימונה: הלימודים לא נפתחו – ואז נשמעו אזעקות באזור תאונה בכביש 411: שני פצועים פונו לבית החולים 5 מתכונים קלים ומהנים להכנה עם הילדים בזמן המלחמה: מטבח של חוסן ויצירה כרמל שאמה הכהן לתושבים, לאחר שיגור הטיל מלבנון: "עם הנצח לא מפחד – זה קטן עלינו" תחזית מזג האוויר: מהפך בטמפרטורות – מגשם מקומי ועד לשרב ואובך עיריית ראש העין מבהירה: האזעקות במרחב – בעקבות ירי מלבנון; אין התרעה בעיר לפי פיקוד העורף: איפה אפשר לפתוח את גני הילדים ובתי הספר, בסמוך למרחב מוגן?

המירוץ המסורתי "רצים לזכרם" יתקיים ביום הזיכרון ברחבי הארץ ובקרב קהילות יהודיות ברחבי העולם

במירוץ אין נקודת זינוק או פודיום, אפשר לצאת אליו מכל מקום בו בוחרים והוא נערך באותה שעה בכל הארץ. אפשר לרוץ, ואפשר גם לצעוד או לרכב על אופניים משום שלא מדובר במירוץ עם מנצחים אלא בהנצחת זכר הנופלים. המירוץ פתוח לכל מי שמעוניין להשתתף לזכרו של אדם יקר ולזכרם של נופל/ת אקראי/ת ממאגר של עשרות אלפי נופלים מאז קום המדינה שקיים באתר "רצים לזכרם".

מלחמת חרבות ברזל הובילה למרבה הצער לנפילתם של חיילים רבים שחירפו נפשם למען המדינה. ביום הזיכרון הקרוב מוזמנים אזרחי ישראל לקחת חלק במיזם ההנצחה "רצים לזכרם" שיתקיים השנה ביום רביעי 30.4 ולרוץ לזכר יקיריהם ולזכרם של כל יתר חללי מערכות ישראל.

מירוץ רצים לזכרם שמתקיים זו השנה התשיעית, הפך למסורת עבור עשרות אלפי אזרחים בישראל וגם בקהילות יהודיות ברחבי העולם בשיתוף המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית.

במירוץ אין נקודת זינוק או פודיום, אפשר לצאת אליו מכל מקום בו בוחרים והוא נערך באותה שעה בכל הארץ. אפשר לרוץ, ואפשר גם לצעוד או לרכב על אופניים משום שלא מדובר במירוץ עם מנצחים אלא בהנצחת זכר הנופלים. המירוץ פתוח לכל מי שמעוניין להשתתף לזכרו של אדם יקר ולזכרם של נופל/ת אקראי/ת ממאגר של עשרות אלפי נופלים מאז קום המדינה שקיים באתר "רצים לזכרם".

המייסד והמוביל של המיזם הוא בועז יעקב, אשר גוייס למילואים ב-7.10 ולחם בזירות השונות.  בועז, שבשירותו הצבאי איבד חברים לנשק וגם חברים לחיים, הגה את "רצים לזכרם" המחבר בין אהבתו לריצה לבין מטרתו להנציח את הנופלים בהגנה על המולדת שלנו.

בועז יעקב:  "השנה יותר מתמיד חשוב שכולנו נצא ביום הזיכרון לצבוע את הרחובות בצבעי הדגל שכולנו אוהבים ומכבדים ונרוץ, נלך או נרכב חופשיים בארצנו, לזכרם של אחינו ואחיותינו שבזכותם אנחנו כאן. אני מזמין את כולם להירשם למיזם ולרוץ לזכר הנופלים כולם".

הרישום למירוץ מתבצע דרך אתר רצים לזכרם, מקבלים שם להנצחה הנבחר באופן אקראי ממאגר הנופלים ויש אפשרות לבחור שם נוסף. מדפיסים את שלט החזה שקיבלתם ומצמידים לחולצה לבנה שלכם או לחולצה ממותגת של המירוץ שרכשתם בעת הרישום. המזמינים חולצה ממותגת בהתאם למידה שייבחרו, יוזמנו לאסוף אותה מאחד מסניפי רשת המשביר לצרכן המופיעים באתר ההרשמה.

עלות השתתפות ללא חולצה –  10 שקלים ועם חולצה 40 שקל.

לאתר "רצים לזכרם": www.memorun.org.

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

 

צילום: שרון בריל

דילוג לתוכן