מבזקים
אישה בת 67 נפצעה באירוע אלימות ברחוב לופית באילת רחוב חדש במורדות ארנונה בירושלים נקרא על שמו של פרופ' יעקב נאמן משטרת ירושלים איתרה נהגת שתיעדה את עצמה עם פעוטה על רגליה: "תנהגי, תנהגי" איים בקרש על מתדלק ברהט, לקח 700 שקל ונמלט: כתב אישום נגד תושב העיר "כמה שרצת מהר, לא השארת אף אחד מאחור": גן יבנה תרוץ שוב לזכר רס"ן אופק אהרון ירושלים: 31 אישומים בפרשת ה־9.3 מיליון שקל מהביטוח הלאומי התחילה כקבוצת תיאטרון אחת: התוכנית מראשון לציון שהפכה למודל עירוני וזכתה באות שר החינוך יש לכם גג? הוא יכול לייצר לכם כסף – ויש סיבה לבדוק את זה לפני סוף 2026 100 יחידות אירוח בדרך לרמת הנגב: המגרש שווק בכ – 15 מיליון שקל הכיר בן 13 דרך Bump: הצהרת תובע נגד בן 20 מחולון בחשד לעבירת מין לקראת יום כיפור בלוד: העירייה הגיעה לבתי בעלי סוסים ומזהירה מאכיפה מוגברת "קליטה רציפה היא תשתית חיונית": למה ראש העיר אשקלון פנה למנכ"ל פלאפון? בלעה משחק והתקשתה לנשום: הפעולה המהירה שהצילה פעוטה בבני ברק 20 אלף מקומות ויותר ממיליארד שקל: הארנה L2 בלוד יצאה למכרז "אתה מת היום": הוויכוח בחוף פולג בנתניה שהסתיים בדקירת קטין נטע ברזילי מגיעה לאופקים: כל הפרטים על פסטיבל בירת הגיבורים אשקלון מרחיבה את התוכנית שנועדה לחזק את השפה של ילדי הגנים העיר העתיקה בבאר שבע הופכת למסיבה: שני לילות של מוזיקה, אוכל ואלכוהול – בחינם תל אביב: מאגר תת-קרקעי חדש נועד לצמצם הצפות בחורף מכיתה א' ועד ו': 144 תלמידים חזרו ללימודים בתלמוד התורה באור יהודה

ניצחון למאבק הציבורי של אומ"ץ בדרך לחיסול תאגידי המים

כבר לפני שנתיים, באפריל 2023, פנו ראשי אומ"ץ – היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית, עו"ד יצחק מינא – אל ראש הממשלה נתניהו בדרישה כי יוביל רפורמה מקיפה בנושא תאגידי המים.

לאחר שהתריעה במשך שנים על המחיר המופרז: תנועת אומ"ץ מברכת על היוזמה לסגור תאגידי מים שר התשתיות אלי כהן מקדם חוק שיאפשר לרשויות מקומיות לנהל בעצמן את משק המים ∙ תנועת אומ"ץ הציעה לראש הממשלה לבטל את התאגידים הלא יעילים כבר לפני שנתיים, על-מנת להפחית את חשבונות המים שמשלמים אזרחי ישראל ∙ ראשי אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא: "אנו עומדים לרשות השר לכל צורך"   

שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן הגיש תזכיר חוק, לפיו רשויות מקומיות יוכלו להחזיר לידיהן את הניהול של משק המים. בתנועת אומ"ץ מברכים על היוזמה, ומתחייבים לסייע לשר כהן לקדם את היוזמה.

כבר לפני שנתיים, באפריל 2023, פנו ראשי אומ"ץ – היו"ר פנחס פליצ'ה פלד ויו"ר המועצה הציבורית, עו"ד יצחק מינא – אל ראש הממשלה נתניהו בדרישה כי יוביל רפורמה מקיפה בנושא תאגידי המים. המאבק הציבורי של התנועה החל עוד קודם לכן, בעקבות פרסום דוח מבקר המדינה לשנת 2020. על-פי דוח זה, כמעט 50% מכל חשבון מים שאנחנו משלמים מוקדשים להוצאות אדמיניסטרטיביות בתאגידי המים. "הגולם קם על יוצרו", כתבו אז פליצ'ה פלד ועו"ד יצחק מינא לראש הממשלה. "התאגדויות המים אינן יעילות וכתוצאה מכך חשבון המים של כל אזרחי ישראל התייקר באופן דרמטי".

כעת, מביעים באומ"ץ סיפוק רב מהתוכנית של שר האנרגיה והתשתיות. פליצ'ה פלד הבהיר כי "מחיר המים הלך והאמיר בשנים האחרונות. אין ספק כי מדובר בבזבוז משאבים שלא היה כדוגמתו לפני הקמת התאגידים. תנועת אומ"ץ עומדת לרשות השר, ככל שיש צורך בסיוע או תמיכה".

על-פי תזכיר החוק, רשויות מקומיות שיעמדו בקריטריונים רלוונטיים יוכלו לסגור את תאגיד המים והביוב, ולנהל בעצמן את משק המים המקומי, כמו בעבר. כמו כן הרגולציה בנושא תהיה אחידה בכל רחבי הארץ, בעוד שכיום פועלים בישראל 56 תאגידי מים שונים. באומ"ץ מבטיחים להמשיך לעקוב אחרי החוק ולפעול בנושא שנוגע לכל אזרחי המדינה.

 הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אומ"ץ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן