מבזקים
בוקר של אש בדרום: יירוטים מוצלחים מעל הנגב, מרחב לכיש, הרי יהודה והערבה כוננות גבוהה בנגב ובערבה: התרעות צפויות בדקות הקרובות בין אזעקות לחיוכים: מבצע "החוסן העירוני" בקריית אונו כבש את הרחובות קדושה, אחדות וגאווה יהודית: הכנסת ספר תורה מרגשת ב"נוה עמית" ירושלים נתניה: זינוק בהזמנות ברשת מלונות אפריקה ישראל ועד 30% הנחה "גאה בכם": המחווה המרגשת של ראש עיריית ראשון לציון לשוטרי העיר שינויים בתחבורה הציבורית: הקו האדום של הרכבת הקלה לא יפעל היום רציפות טיפולית בצל המלחמה: הנחיות משרד הבריאות להפעלת יחידות ה-IVF התעוררות בענף התיירות? זינוק בהזמנות ברשת "תיירות ניר דוד" עם הקלות פיקוד העורף חוזרים לכביש: שיעורי הנהיגה, הטסטים וקורסי החובה מתחדשים היום רגע של נשימה בתוך הממ"ד: פעילויות הפוגה לילדי יבנה עיריית רמת גן פותחת את הספריות ומפעילה מערך הפוגה דיגיטלי מכה אנושה ל'כוח קודס' בביירות: צה"ל חיסל מפקדים מרכזיים בגיס לבנון התחדשות לפסח במטבח: סולתם משיקה את סדרת NUDE המעוצבת תאונה קשה בצומת המנהרות בירושלים: שישה פצועים פונו לבתי החולים מודיעין מכבים רעות: שומרים על חוסן הילדים בצל מבצע "שאגת הארי" הלילה בצומת פלוגות: מרדף משטרתי חריג בשילוב מסוקים וכוחות גדולים מבצע "הביטחון שלך" באשדוד: מעל 1,000 משפחות כבר זכו למיגון תקין המציאות מורכבת – אבל אתם לא לבד: עיריית גבעת שמואל למען החוסן הנפשי שלכם הילדים בבית? אור יהודה לא משאירה אתכם לבד: מדריך הפעילויות המלא לממ"ד

15 חברי כנסת דורשים: "עונש מוות למחבל שרצח דיפלומטים ישראלים בוושינגטון"

ביוזמה חסרת תקדים של ח"כ יצחק קרויזר (עוצמה יהודית) ושורת שרים וחברי הכנסת בישראל, בקריאה נחרצת לתובעת הכללית בארה"ב, גב' בונדי, להטיל עונש מוות על המחבל אליאס רודריגז, שביצע הלילה (רביעי) פיגוע ירי אכזרי בוושינגטון הבירה, בו נרצחו אנשי סגל משגרירות ישראל – ירון לישינסקי ושרה מילגרם הי"ד.

ביוזמה חסרת תקדים של ח"כ יצחק קרויזר (עוצמה יהודית) ושורת שרים וחברי הכנסת בישראל, בקריאה נחרצת לתובעת הכללית בארה"ב, גב' בונדי, להטיל עונש מוות על המחבל אליאס רודריגז, שביצע פיגוע ירי אכזרי בוושינגטון הבירה, בו נרצחו אנשי סגל משגרירות ישראל – ירון לישינסקי ושרה מילגרם הי"ד.

את המכתב הגישו: השר לבל"ם איתמר בן גביר, שר הנגב והגליל יצחק ווסרלאוף שר המורשת עמיחי אליהו וחברי הכנסת: טלי גוטליב, מיכל וולדיגר, אריאל קלנר, אוהד טל, צביקה פוגל, לימור סון הר מלך, אלי דלל, אריאל קלנר, חנוך מליבצקי, צבי סוכות, ניסים וואטורי, עמית הלוי, יצחק קרויזר.

"אנו מזועזעים וכואבים עד עמקי נשמתנו לנוכח הרצח המתועב", כך נכתב בפנייה הדרמטית שנשלחה היום על ידי חברי הכנסת, בראשות ח"כ קרויזר, אל התובעת הכללית בארה"ב.

הפנייה מדגישה כי הרצח של לישינסקי ומילגרם, שנורו למוות בסמוך למוזיאון היהודי של הבירה, לא היה מקרי. "הראיות הראשוניות, לרבות דבריו של החשוד אליאס רודריגז, מצביעות בבירור על כך שמדובר בפשע ממוקד, מונע משנאה", נאמר במכתב.

הפנייה לארה"ב אינה רק זעקה לצדק עבור שני אזרחים ישראלים חפים מפשע, אלא גם הבעת מחויבות לעקרונות המשותפים של הדמוקרטיות: ביטחונם של שליחים דיפלומטיים, המאבק באלימות אנטישמית, והחתירה הבלתי מתפשרת לצדק.

חברי הכנסת מבקשים מהתובעת הכללית למצות את מלוא חומרת הדין בהעמדתו של הרוצח לדין, ומזכירים כי ב-20 בינואר 2025 חתם הנשיא טראמפ על צו נשיאותי 14164, שכותרתו "השבת עונש המוות והגנה על שלום הציבור", הקורא לתובע הכללי "לדרוש עונש מוות עבור כל פשע שחומרתו מצדיקה זאת".

לאור חומרת המעשה – אופיו המתוכנן, המניע האידיאולוגי לכאורה, ומעמדם הדיפלומטי של הקורבנות – סבורים חברי הכנסת כי יש מקום לדרוש את עונש המוות עבור מבצע הפשע.

"אנו רוחשים אמון מלא ביושרה ובמקצועיות של מערכת המשפט האמריקנית", מציינים חברי הכנסת, ומדגישים כי פנייתם נעשית מתוך כבוד רב לריבונות האמריקנית ולהליך המשפטי. "אנו מאמינים כי עוצמת הברית בין ארצות הברית לישראל נשענת לא רק על אינטרסים משותפים, אלא גם על מחויבות הדדית לעקרונות של כבוד האדם, צדק וביטחון".

הפנייה מסתיימת בהבעת תודה על תשומת הלב לנושא, ובהצהרת נכונות לתמוך בכל מאמץ שיבטיח שמבצעי פשעים מתועבים מסוג זה יישאו באחריות מלאה.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן