מבזקים
סוכות בטבע הירושלמי: הגן הבוטני מזמין לחגיגת סתיו משפחתית עם סיורים, סדנאות יצירה, רכבת הגן ופעילויות לכל המשפחה אחרי איומים ואלימות בבית ספר ברמלה: הלימודים מחר יחלו רק ב – 10:00 קיבלתם הודעה על חוב לעיריית יהוד מונוסון או אשקלון? אל תלחצו על הקישור עשרות שקיות סמים נתפסו בדירה בחולון: שני אחים נעצרו בחשד לסחר מעקב סמוי מאשקלון הסתיים בכביש 4: אקדח, רובה חיצים וסכין נתפסו ברכב ההתפתחות בפרשת המנהרות סמוך לכפר סבא: אחד החשודים הוא קצין בביטחון המסכל הפלסטיני השוטר עצר את הרכב ביבנה – ואז התגלה מי מסתתר בתא המטען רחובות: ירד מהרכב מול השוטרים – וניסה להימלט מהמקום "אני הולך להרוס לכם את החיים": תושב גדרה מואשם באיומים על אשתו ויכוח בין בני זוג ביבנה הסתיים בתקיפה ובמרדף על קורקינט מה יקרה על הבמה? ערב האלתורים שיגיע לדימונה הסוכה הכי יפה בעיר תזכה בפרס: התחרות שיצאה לדרך בפתח תקווה אוהבים את ג׳ו עמר? ברמלה מכינים ערב נוסטלגי במיוחד פעם תשיעית נהיגה בפסילה: האישום החריג נגד תושב אילת חשד לתקיפת בת זוג באילת: בית המשפט הורה על שחרור החשוד חולון: בן 15 נפצע באורח קשה ניסה להימלט מהשוטרים על סורון באשדוד – ונעצר עם סמים וגז פלפל פועל כבן 25 נפצע אנוש באתר בנייה בקריית עקרון הגיע לאילת לחופשה – ונעצר בחשד לסחר בסמים: יותר מ – 5.5 ק״ג נתפסו בדירה פיצוץ ברחוב הסנהדרין בחולון: נער בן 15 פונה במצב קשה

כבוד: שחר פרידמן מרחובות זכה במדליית ארד באולימפיאדה הבינלאומית במתמטיקה

נבחרת ישראל במתמטיקה, שבין חבריה שחר פרידמן, מתיכון "דה שליט" מרחובות, רושמת הישג אדיר באולימפיאדה הבינלאומית במתמטיקה, שהתקיימה באנגליה עם גריפת 6 מדליות אולימפיות.

השנה התקיימה האולימפיאדה הבינלאומית ה-60 במתמטיקה בבאת' באנגליה ולקחו בה חלק 621 צעירות וצעירים מ-112 מדינות ברחבי העולם. מדינת ישראל משתתפת באולימפיאדה משנת 1979 ולאורך השנים הגיעה להישגים משמעותיים: 13 מדליות זהב, 52 מדליות כסף, 96 מדליות ארד ו-23 ציונים לשבח.

משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת הנבחרות להשתתפות באולימפיאדות הבינלאומיות. נבחרת ישראל במתמטיקה הוכשרה בבית הספר למדעי המתמטיקה ובאוניברסיטת תל אביב לנוער בראשות היו"ר האקדמי, פרופ' אילון סולן, מאמן הנבחרת, לב רדזיוילובסקי ובליווי דן כרמון.

שר החינוך, הרב רפי פרץ: "ההישג הנוסף של הנבחרת שלנו במתמטיקה מהווה גאווה גדולה למערכת החינוך ולמדינת ישראל. המתמטיקה מלכת המדעים מהווה את המנוע של המדע וקידום הטכנולוגיה. ההישג ממשיך להעמיד ישראל בראש החץ ולהבטיח את יתרונה האיכותי גם בעתיד. אני מברך את התלמידים הזוכים. ישר כח להם ולצוותים שליוו אותם".

יו"ר מרכז מדעני העתיד, ד"ר שמשון שושני: "ברכות לחברי נבחרת ישראל במתמטיקה שהביאו גאווה גדולה למדינת ישראל. הישגי הנבחרת באולימפיאדה הבינלאומית מעוררים השראה והתפעלות רבה. הצעירים המוכשרים האלה הגיעו להישגים בעמל רב ובזכות השקעה אדירה של מאמץ, התמדה ונחישות להצטיין. מיצוי הפוטנציאל של תלמידי ישראל הוא האתגר החשוב שעומד בפני מדינת ישראל".

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "ההישג של המשלחת במתמטיקה מצטרף להישג האדיר של ישראל באולימפיאדה לפיזיקה, ומציב אותנו בשורה הראשונה של עולם המדע. אני מברך את התלמידים שלנו ואת המאמנים שהכשירו אותם על ההישג המרשים. ההישג הזה הוא רק ראשיתו של דרך שהזוכים חותמים. אני בטוח שהם יעמדו בחזית המדעית העתידית שעוד תחולל שינויים גדולים שיתרמו לקידומה של מדינת ישראל".

מנכ"ל מרכז מדעני העתיד, אלי פריד: "אני מברך על ההישגים המרשימים של נבחרת ישראל במתמטיקה ועל היכולות הגבוהות שהפגינו תלמידי ישראל למול תלמידים מכל העולם. מרכז מדעני העתיד מוביל בשותפות עם משרד החינוך את הכשרת נבחרות ישראל במדעים במטרה להעניק לתלמידים את ההכשרה ברמה הגבוהה ביותר, שתסייע להם להמשיך לפרוץ את הדרך ולהגיע להישגים אישיים ולאומיים".

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, בירך את נבחרת התלמידים על הישגיהם המרשימים ואת מאמניהם באוניברסיטת תל אביב לנוער ובביה"ס למתמטיקה והוסיף כי "אנחנו גאים בתלמידים וגאים במוריהם".

(צילום: מרכז מדעני העתיד)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן